Uranus retrograd

 

Uranus retrograd simbolizează libertatea divină fără limite, care este cenzurată de oameni şi de dorinţele lor. Persoana cu Uranus retrograd  se simte mereu lipsită de spaţiu, de care are încontinuu nevoie, se simte constrâns, limitat, este un revoltat perpetuu, contra oricărei forme de limitare. Îi este greu să fie numărul doi într-o chestiune anume, sau să se ştie redus în posibilităţi de un context, de o persoană etc. Curajul, originalitatea şi chiar energia lui din această viaţă suferă şi are ca lecţie karmică, acum, să dea frâu libertăţii, fără a-i deranja însă pe alţii. Autoritatea, de orice fel, îl supără, chiar dacă n-o recunoaşte întotdeauna, . Karma sa este de a deveni o întruchipare vie a libertăţii individuale şi colective. Planeta în sine simbolizează libertatea, spaţiul infinit divin (la dimensiuni umane, spaţiul interior).

Uranus a fost întotdeauna asociat cu capacităţile divine ale omului, care îl ajută să atingă ceea ce este mai presus de obişnuit. Persoana care are această planetă retrogradă în tema natală, doreşte să depăşească convenţionalul şi este destul de dezordonată şi de dezlânată în această acţiune. Nativul trebuie să aleagă mereu între stabilitatea pe care o cunoaşte deja şi posibilităţile necunocute pe care nu le-a studiat încă. Când planeta este retrogradă într-o temă astrologică, persoana se simte responsabilă să acţioneze în beneficiul umanităţii şi al progresului social.  Acest nativ are o personalitate unică în felul său. În profunzimile sufletului său se răzvrăteşte împotriva a tot ceea ce este ascuns sau îl blochează. Dacă este temător, va avea claustrofobie, dacă este curajos va încerca să elimine tot ceea ce în ochii săi nu are raţiunea de a fi.  Nu-l poate mulţumi o viaţă desfăşurată obişnuit, pentru că vede prea multe moduri prin care omenirea s-ar putea îmbunătăţi.

Va pierde foarte mulţi prieteni şi foarte multe cunoştinţe din cauza modului său de a gândi, a ideilor sale ciudate. Când societatea va accepta teoriile şi ideile sale, el nu-şi va mai manifesta interesul pentru ele, fiindcă este un pionier. Din acest motiv, se poate simţi foarte singur, dar nu-şi va abandona originalitatea în favoarea celorlalţi. Ştie că, mai presus de orice, spiritul său trebuie să fie liber şi pentru aceasta va elimina din drumul său tot ceea ce îl împiedică. Idei interesante despre evoluţia umană are.

La nivel personal, Uranus retrograd face ravagii în relaţiile umane. Gândirea şi emoţionalul sunt în conflict, persoana trăieşte o contradicţie între propriile percepţii şi semnalele pe care le recepţionează de la ceilalţi. Nativul este instabil la nivel interior.

Karma sa actuală este de a învăţa să-şi exprime libertatea interioară. Nativul nu trebuie să se încăpăţâneze să fie înţeles de ceilalţi, sau chiar de sine însuşi. Un spirit liber nu trebuie să pară a fi de înţeles.

Drumul spre lumea sa interioară, care îl face să descopere domenii încă neatinse de umanitate, este lung şi sinuos. Se grăbeşte în această direcţie şi caută formule care să genereze evoluţia umanităţii. A învăţat în vieţile anterioare să fie independent şi trebuie să folosească această independenţă pentru a descoperi şi pentru a înţelege adevăratul motiv al acestei alegeri.

O persoană ajunge să aibă Uranus retrograd pentru că în viaţa anterioară a încălcat libertatea de expresiea şi a împiedicat manifestarea liberului arbitru al celor din jurul său. L. În prezent va întâmpina dificultăţi în a-şi manifesta liberul arbitru şi va fi nevoită să accepte decizii pe care le iau alţii în locul său. Va obţine libertatea de decizie după ce va învăţa să respecte libertatea celorlalţi şi nu va mai lua decizii în locul lor.

Vechi prieteni din vieţile anterioare revin în această viaţă, la fel şi vechile talente, mai ales în problemele tehnice, concrete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.