Mercur retrograd

Mercur indică revărsarea elementului spiritual în componenta organică a omului, pentru a da o nouă formă fizicului. Este canalul informaţiei, care izvorăşte dintr-un plan superior şi coboară până în planul materiei. Prin intermediul lui Mercur, putem trăi experienţele sufletului, ne putem exprima trăirile spirituale şi putem răspunde nevoilor esenţiale ale ansamblului minte-corp. Cel care ajunge să trăiască toate cele trei variante de manifestare ale acestei planete devine un om întreg.

Mercur retrograd se referă la vieţi precedente care au fost trăite în mod haotic, aproape fără sens şi din care a lipsit organizarea şi disciplina. Pe de altă parte, Mercur retrograd indică dificultăţi de comunicare, manifestate în mai multe moduri: exprimare greoaie sau prea rapidă, logoree, bârfă, calommnie, minciună, insultă etc. Oamenii supuşi acestei influenţe au avut obiceiul de a critica, de a vorbi mai mult decât trebuie, dezlânat, de multe ori incoerent. Ei au asimilat noţiunile la repezeală, fără să le aprofundeze, dorind să facă cât mai multe lucruri deodată şi, de obicei, făcând destul de puţin sau nefinalizând decât o parte dintre proiecte şi pe acestea într-un mod mai degrabă artificial.

Dispunând de multă energie şi de o minte activă, practic nu au avut stare în loc, dorind mereu să realizeze ceva, dar fără să aibă răbdarea necesară şi fiind împinşi, dintr-o foarte mare curiozitate, spre altceva. De multe ori, ei au trăit într-un mod aerian, conform unei realităţi proprii, având prea puţine legături cu concretul efectiv. Pe scurt, au fost, cumva, sclavii propriei minţi, una săltăreaţă şi neliniştită, veşnic preocupată, dar niciodată satisfăcută şi îndrăgostită de gânduri şi de frământări.
Parţial, toate aceste trăsături se regăsesc, într-o formă sau alta, şi astăzi.

De exemplu, în unele cazuri nativii critică doar de dragul de a critica. Vorbesc repede, sacadat, aproape fără a face pauză între cuvinte şi uneori par a nu se mai opri. Pentru că n-au fost înţeleşi în alte vieţi, depun acum toate eforturile în acest sens, dar nu le iese uşor, au de trecut prin multe impasuri înainte de a putea stabili un raport optim între personalitate şi exprimare. Şi acum sunt mai degrabă nervoşi, instabili, iritabili, se mişcă dintr-o parte în alta, veşnic agitaţi, dar şi ocupaţi probabil.
Găsesc uşor defectele celorlalţi, dar se pierd în faţa celor mai neînsemnate amănunte. Le este în continuare greu să adopte un program stabil, bazat pe o rigoare anume, acceptă mai multe sarcini deodată şi pe urmă nu mai ştiu ce să facă, sunt mereu în criză de timp. Vestea bună este însă că aceste lucruri nu sunt menite a dura la nesfârşit, cu vârsta ele se pot atenua, însă cu condiţia ca nativii să depună eforturi concentrate în acest sens, conştientizându-şi neajunsurile şi având dorinţa sinceră de a se îndrepta.

Nativii trebuie să renunţe la stilul de viaţă haotic, trebuie să-şi proiecteze mai atent planurile şi să evalueze corect priorităţile. Ei au nevoie de o activitate care să îi solicite din plin la nivel de comunicare pentru a găsi astfel şansele de a-şi rezolva carenţele, deficienţele pe care le presupun manifestările lor verbale, dar şi cele vizând atitudinea. Nativii vor trebui să muncească din greu pentru a le demonstra celorlalţi ce nivel informaţional stăpânesc. Se impune ca ei să devină clari şi precişi în tot ceea ce fac, pentru că se pare că viaţa actuală îi va pune în faţa unor obiective pe măsură, care ţin de exactitate şi care nu pot fi tratate cu superficialitate.

Persoanele cu Mercur retrograd au dificultăţi în a sesiza coordonatele de spaţiu şi de timp în care îşi desfăşoară viaţa, totul pare a se suprapune în viaţa lor, orele, evenimentele, oamenii, într-un fel de grămadă, fără cap şi fără coadă, serviciu, familie etc. De asemenea, ele nu văd mereu foarte bine relaţia dintre cauză şi efect şi suferă la capitolul viaţă personală. Persoanele cu această aspectare trebuie să înveţe să-şi regleze acţiunile şi timpul destinat fiecăreia în parte. De asemenea, trebuie să înveţe să se odihnească, să se bucure de ceea ce fac şi să se ocupe mai mult de propriile sentimente şi de cei dragi. Au de aflat că viaţa nu este o fugă sau o corvoadă de care nu scapi decât mort. Aceşti nativi au nevoie de mai multă intimitate cu ei înşişi, le-ar prinde foarte bine tehnicile de respiraţie sau meditaţiile. Aerul de munte ar putea avea rolul de le mai limpezi gândurile, iar prezenţa unor persoane înţelepte în viaţa lor le-ar putea corecta elanul intempestiv şi canaliza corect energiile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.