CONSILIERE PSIHO-SPIRITUALĂ

CONSILIERE PSIHO-SPIRITUALĂ

• Foarte mulţi dintre noi uităm sau ignorăm un lucru fundamental, că suntem, înainte de toate, spirit, adică esenţă nepieritoare. Acest spirit şi-a propus o experienţă corporală şi şi-a ales, acum şi altădată, contextul, forma în care ea să aibă loc.

• Prea uşor am ajuns să ne confundăm cu propriul trup, care este, de fapt, un mecanism precum altele, supus uzurii şi, într-un final, dispariţiei. Raportăm aproape totul de la el, refuzând să-i înţelegem şi acceptăm limitele.

• Când ne îmbolnăvim sau avem o stare oarecare de disconfort apelăm foarte repede la „mecanicii” de organisme, doctorii, cerându-le să ne repare piesele ce ne creează probleme. Nu este cazul să le contestăm meritele, uneori supărările noastre chiar încetează cu ajutorul intervenţiei lor, alteori însă, foarte des, dispar doar temporar, pentru a reveni apoi cu şi mai mare putere sau degenerând în altceva. Mare parte din medicamente de fapt nu vindecă, efectiv, ci doar amână agravarea unui simptom. Tot astfel, ele pot da naştere, cu timpul, altor complicaţii, prin efectele lor secundare.

• Rezultatele ştiinţei sunt uimitoare, totuşi continuă să nu elucideze cauzele bolilor. Medicii descriu cum se propagă un proces, ce îl face posibil şi ce îl influenţează, însă nu ne pot, de exemplu, explica de ce într-o aceeaşi situaţie, şi sub incidenţa unor factori identici, un om se îmbolnăveşte, sau moare, şi altul nu. Oare cine, ce, decide că trebuie să fim victimele unei afecţiuni sau ale alteia? Nu putem reduce totul la moştenirea genetică. Ştim la ce predispune o genă, însă nu ştim de ce a trebuit să fim posesorii acesteia, nu ştim de ce a trebuit să ne naştem din anume părinţi, spre a le prelua materialul genetic. La fel, nu avem răspuns, atunci când ne întrebăm de ce într-un accident sau într-o catastrofă nu au murit decât unii dintre cei expuşi respectivei întâmplări.

• Mereu un mare DE CE pare a ne întuneca orizontul cunoaşterii. De exemplu, pe o stradă pe care nu mai circula nimeni de ani, apare deodată o maşină, ca de nicăieri, şi loveşte un copil ce se juca acolo  ca pe câmp.. Suntem îngroziţi, revoltaţi, dăm vina pe şofer, însă, dintre toţi copiii aflaţi în aceeaşi clipă pe aceeaşi stradă, jucându-se împreună, doar unul, nu neapărat cel mai agitat,  a ţâşnit înaintea maşinii….

• Consilierea psiho-spirituală reprezintă o abordare nouă în terapie, menită a permite o conştientizare la nivel superior a lucrurilor cu care ne confruntăm. Trebuie înţeles foarte bine că un psiholog care se referă la spirit, nu este mai puţin un psiholog, ci că acesta face loc unor resurse suplimentare în tratarea unei disfuncţii. El admite că există o legătură între suflet şi minte şi că dacă aceasta suferă la un moment dat, s-ar putea să indice o tulburare la un nivel mai profund. Mintea, prin diverse simptome, manifestări, doar reflectă existenţa unui element ce împiedică sufletul să îşi urmeze armonios calea .

• Natura acestuia nu este uşor de descifrat, însă putem lucra împreună pentru:

  • înţelegerea propriului destin
  • identificarea propriilor lecţii de viaţă
  • învăţarea iubirii necondiţionate
  • acceptarea iertării, de sine, şi a altora, ca instrument de vindecare
  • eliberarea de tipare mentale împovărătoare cum ar fi frica de moarte,
  • dependenţa de o persoană, de o situaţie etc
  • ascultarea, prin intuiţie, a sufletului în momente hotărâtoare
  • aflarea adevăratului şi întregului potenţial de care dispui
  • angrenarea spiritului în rezolvarea unor probleme psiho-emoţionale, dar şi de alt gen.

• Deşi sunt şi astrolog, unul cu experienţă, nu vreau neapărat să îţi arăt, dacă tu nu doreşti acest lucru, cum îţi influenţează astrele viaţa, poţi alege pe altcineva. Nu, interesul meu este întotdeauna ca, indiferent de credinţele sau convingerile sale, persoana care vine la mine să ajungă, într-un final, să se cunoască pe sine, îşi va mulţumi. Cum se va petrece acest lucru, diferă în cazul fiecăruia, reţeta o aflăm împreună, iar procesul în sine înseamnă o taină. Eu sunt doar un intermediar între ceea ce ştii şi ceea ce poţi şti.

Te-ai plictisit să preiei şabloanele mentale vehiculate la scară largă sau să înveţi comportamente doar pentru că le-au învăţat şi alţii?

Au ajuns să te exaspereze situaţii existenţiale care se repetă, fără să îţi dai seama de ce?

Eşti în căutarea unui stil propriu de viaţă, dar ţi-e greu să-l defineşti?

Simţi că sunt fiinţe care îţi fac rău, deşi poate fără intenţie, şi nu reuşeşti să te desprinzi de ele?

Ai ajuns să crezi, că orice ai alege să întreprinzi, ca gest, nu vei ieşi dintr-o anume „gaură neagră” sau nu vei atinge un anume scop?

Tot ce vom face va fi să depistăm în tine resursele minunate de care dispui şi să le punem la lucru pentru ca tu să devii cel ce speri şi poţi să fii. După moarte există…înviere.

Cabinet de Psihologie Michael Grecu-Bucureşti.Mulţi se laudă cu asta, dar eu chiar sunt un  psiholog bun, ai încredere!

Psihoterapie-Hipnoterapie-Relaxare-Terapie prin Respiraţie-EFT-Consiliere Psiho-Spirituală