Nodul Sud în Săgetător – Nodul Nord în Gemeni

Nativul moşteneşte o mare independenţă din vieţile anterioare. A reuşit să-şi dezvolte o logică a sa proprie şi un sistem personal de valori, fapt care îl face ca astăzi să-şi modifice greu părerile şi să accepte cu dificultate părerile celorlalţi, în baza ideii „eu ştiu”. Acest lucru poate naşte unele dificultăţi de comunicare sau relaţionare, care se pot manifesta însă ca o tendinţă latentă, neconştientizată ca atare. Nativul s-a ghidat practic numai după propriile concepţii, nu prea a dat socoteală pentru faptele sale şi a dispus, în general, de o mare libertate, atât de gândire, cât şi de acţiune, fizică, deci. Nu a suportat spaţiile înguste şi restricţiile de nici un fel, vine cu o mare dorinţă de mişcare, de neîngrădire. Statutul de independenţă la care m-am referit, repetat probabil mai cu seamă la nivelul ultimelor existenţe, îl face pe nativ să accepte cu greu statutul de subaltern sau de executant. Totodată, el manifestă înţelegere şi faţă de cei din jurul său, nu încearcă să le impună corvezi, sarcini imposibile şi nu vrea să-i umilească, oricare i-ar fi postura, interacţiunile sale se bazează pe ideea de prietenie. Acest nativ încearcă să înţeleagă oamenii, să-i ajute şi să cultive o atmosferă veselă, de prietenie, ceea ce a mai făcut şi altădată.

Pe de altă parte, persoana a fost foarte preocupată de studiu, în vieţile sale anterioare, în speţă de studiile înalte, academice, docte, sau implicând o cunoaştere profundă, de ordin superior, cum ar fi cea religioasă sau spirituală, desigur totul în raport cu vremea. Situaţia socială i-a permis să se ocupe, uneori, doar de propria sa evoluţie şi să îşi desăvârşească, pe diferite căi, instruirea. În dese rânduri, şi-a obţinut cunoaşterea prin călătorii lungi, care i-au prilejuit întâlnirea cu culturi şi civilizaţii noi, în speţă exotice. Iată deci un alt punct de reper, nativul a fost un călător înfocat, obsedat chiar de existenţa altor spaţii şi de gândul descoperirii, a fost poate chiar un explorator, cândva, care a vrut să afle dar şi să împărtăşească cunoaştere, probabil într-un efort civilizator. Moşteneşte în această viaţă dragostea pentru călătorie, dar şi dorinţa de a afla, curiozitatea intelectuală, pasiunea de a citi, de a se informa. Vine cu dorul întâlnirii cu Divinul şi cu mesagerii Divinului, poate avea, ca şi altădată, o înclinaţie către ocultism şi cunoaşterea ezoterică. Poate că a fost el însuşi un fel de ghid spiritual, un învăţător, un teolog. În orice caz, convingerile morale au jucat un rol important pentru el, problema este însă cum şi le-a însuşit şi cum s-a comportat în raport cu ele. Se pare că într-un mod mai degrabă fanatic, intransigent în orice caz, poate intolerant. Convins de supremaţia cunoştinţelor sale, a negat, practic, tot ceea ce s-a opus acestora, fiind un fel de predicator din principiu. Obişnuia să vorbească înainte de a asculta, şi să asculte doar pentru a vorbi, mai mult simulând, deci, faptul de a asculta, fapt pentru care se poate să fi ajuns, în dese rânduri, să nu se mai înţeleagă cu alţii. Îmbătat de propriile idei, înflăcărat de propriul entuziasm, se poate ca nativul să fi atins cote înalte de idealism, care uneori l-au izolat în mijlocul societăţii în care trăia, pentru ca alte ori, când acest idealism se inspira din  curentele religioase dominante, şi viza şi aspectul impunerii cu forţa a unor concepte, în speţă unele dogmatice, să-l fi transformat într-o figură nepopulară.

Nu este exclus ca persoana să fi dobândit, în timp, o cunoaştere destul de bună a domeniului astral şi să fi ajuns la revelaţii şi la ştiinţa interpretării viselor, această configuraţie karmică implică şi respectiva posibilitate.

Oricum, astăzi nativul a ales să se orienteze mai mult către planul fizic, sau altfel, spus, să fie mai cu picioarele pe pământ. El trebuie să abordeze lucrurile dintr-o perspectivă mai concretă şi să accepte şi o postură care nu-i va mai oferi, probabil, o libertate la fel de mare, dar care îi va favoriza un contact mai apropiat cu oamenii, bazat pe un schimb viu, activ şi constant de idei. Nativul are a deprinde toleranţa, acceptarea punctelor de vedere care nu coincid cu al său, trebuie să-şi analizeze profund propriile concepţii şi nu în ultimul rând trebuie să le dea o aplicabilitate practică. Noua direcţie implică abordarea unei viziuni care presupune şi o autocritică sănătoasă, pe cât posibil mai puţin subiectivă, determinată de realităţi efective. Nativul se va strădui să-şi însuşească diplomaţia, viteza de acţiune şi de reacţie, adaptarea la cerinţele momentului, viaţa actuală îi va prilejui situaţii în care exaltarea şi lipsa de răbdare moştenită, o anume îngâmfare chiar, nu-i mai pot servi decât prost. Pe de altă parte, înaltele cunoştinţe teoretice, vasta acumulare informaţională din alte vieţi, trebuie convertite într-un sistem de cunoştinţe care pot fi cu adevărat de folos celorlalţi, iar intuiţia trebuie să fie mai bine completată de raţiune.

Tendinţa către o maximă libertate va fi astăzi mai puţin favorizată, pentru că destinul invită la responsabilizare, la asumarea unor răspunderi destul de stricte, în societate şi în familie, în speţă faţă de fraţi şi de copii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.