PSIHOTERAPIE

Click pe Psihoterapie 

Sper ca persoanele care au încredere în mine ca astrolog, cel puţin în urma citirii diverselor articole pe care le-am publicat, să mă aleagă şi ca psihoterapeut, în momentul în care vor decide că viaţa le încearcă prea tare, dintr-un motiv sau altul, pe un plan sau altul, şi nu mai găsesc în ele răspunsul emoţional potrivit, resursele necesare pentru depăşirea situaţiei.

Prin accesarea site-ului meu de psihologie/psihoterapie/hipnoza(click, sus, pe psihoterapie), voi, cei care ştiţi că aveţi nevoie de ajutor sau susţinere, deşi poate în faţa altora nu vreţi s-o recunoaşteţi, veţi afla care sunt lucrurile pe care le pot trata şi în ce fel. Dincolo de descrierile cu caracter tehnic, specific, formal care vă vor da indicii importante despre mine, vă pot spune că mă bazez în primul rând pe capacitatea mea de a empatiza cu aproape oricine, de a înţelege o problemă în profunzimea sa şi de a intui, ca să nu spun vedea, care este cauza reală ce i-a permis apariţia.

Sigur, contează backround-ul meu spiritual, toată experienţa obţinută în urma diverselor mele practici în domeniu, inclusiv ca astrolog,  dar cred că cel mai mult contează faptul că îmi place să contribui la aflarea unui drum nou de către cel care nu se mai regăseşte. Nu cred că există caz fără ieşire, întrebare fără răspuns, şi nu resping din start ceea ce alţii ar considera prea neobişnuit sau prea greu pentru a fi tratat.

Pe lângă faptul că apelez la tehnici variate din domeniul psihologiei, urmând cu atenţie paşii testării de specialitate şi ai dialogului terapeutic, apelez la instrumente foarte puternice şi preţioase, cum sunt hipnoza şi respiraţia pentru a pune în mişcare forţele vindecătoare găzduite de inconştient.

Nu doresc nimănui să ajungă să se confrunte cu ceea ce noi numim, de multe ori cu prea mare uşurinţă, “probleme psihice”, dar consider că a sosit momentul ca şi în România să se înţeleagă că a consulta un psiholog nu este ceva ruşinos şi nu te include în categoria “bolnavilor”, pentru care există psihiatrii. Nu, sub nici o formă, mersul la psiholog poate fi, dimpotrivă, cel mai înţelept gest într-un moment de cumpănă, când efectiv ţi-e greu şi nimeni nu îţi poate oferi un sfat pertinent sau nu găseşti căldură şi sprijin nici măcar între cei dragi. A preveni agravarea unui disconfort emoţional valorează, ţin eu să cred, mai mult decât protejarea unei false imagini de sine (în raport cu lumea), decât încurajarea unui orgoliu care de fapt nu oferă decât durere, pe lângă lipsa de orizont.

Aştept să fiu căutat de către cei care nu acceptă să cedeze, oricât de greu le-ar fi, care continuă să spere, în pofida oricărei întâmplări stânjenitoare şi care ştiu, în străfundul lor, că, dacă sunt ajutaţi corespunzător, cu dragoste, blândeţe şi respect, vor descoperi comoara interioară de care dispun şi care este momentan ascunsă de interpretări greşite, favorizate de poveşti de viaţă ce se pot schimba.

TELEFON: 0726543314/0741572161

http://www. cabinetpsihologie-michaelgrecu.ro (click pe psihoterapie, sus)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.