Nodul Sud în Leu – Nodul Nord în Vărsător

Nativul vine din trecut cu obişnuinţa gloriei şi a puterii. Se poate ca în mai multe rânduri să fi avut funcţii de conducere, uneori chiar foarte înalte, care l-au înzestrat cu sentimentul că totul îi este permis şi că toată lumea trebuie să i se supună. Orgoliul său   s-a dezvoltat treptat, până când a ajuns să atingă o culme, pe care am putea-o numi îngrijorătoare şi care, desigur, a favorizat apariţia unor calităţi negative, cum ar fi insolenţa. O altă moştenire o reprezintă, probabil, intoleranţa şi ambiţia de a vedea foarte repede împlinite lucrurile dorite, deci, întrucâtva, şi o anume lipsă de răbdare. Nativul a fost o persoană privilegiată, care a avut parte, în general, de mulţi admiratori, precum şi de contexte menite a-i pune în valoare o strălucire de care, desigur, a dat dovadă, dar pe care a ajuns s-o integreze greşit în personalitatea şi faptele sale, exagerându-şi meritele. Ideea de egalitate i-a displăcut profund, nu a putut şi nici nu a vrut să înţeleagă ce înseamnă a avea aceleaşi drepturi cu altul, pentru că mereu s-a văzut peste ceilalţi, într-o formă sau alta, mărturisit sau nu. Aşteptând mereu laude, nu a ezitat să insulte sau să jignească, să umilească, complexele de superioritate au putut lua chiar forme grave. La fel şi egoismul, care l-a sfătuit să-şi rezolve în primul rând propriile interese şi abia apoi, dacă a mai fost cazul, pe ale altora. Acest lucru nu înseamnă că nativului i-a lipsit generozitatea, ci că ea a fost condiţionată de satisfacerea pretenţiilor avute şi că persoana a făcut gesturi nobile, frumoase faţă de anumite persoane abia după ce acestea s-au înclinat în faţa sa. Nativul cunoaşte loialitatea şi a manifestat-o, dar i-a plăcut, şi îi place, ca aceasta să-i fie demonstrată mai întâi lui şi preferabil, repet, de pe o poziţie de inferioritate. Nu este exclus să fi fost rasist.

Pe de altă parte putem vorbi despre un om care s-a dovedit de multe ori curajos în trecut, chiar şi pe anumite câmpuri de luptă, cel mai probabil în calitate de comandant. Partea proastă este că, şi aici, a obişnuit să braveze, să sfideze orice limită şi să-şi supună oamenii avuţi sub ordine unor riscuri imense şi uneori inutile, doar din dorinţa de a impresiona. La fel s-a comportat, probabil, şi în cuplu, unde cel mai mult i-a plăcut să impună şi să se facă ascultat, uneori chiar într-o formă tiranică, absurdă. Este foarte posibil să fi avut, în diversele vieţi, mai multe legături paralele, căci i-a plăcut să trăiască şi să savureze fiecare moment. Bun manipulator de oameni, a putut fi şi un talentat escroc sentimental. În general, se pare că mereu a urmărit ceva, chiar şi într-o relaţie ce presupunea sentimente sincere, fie şi numai aceeaşi supunere din partea celuilalt. A fost, într-o formă sau alta, dictatorul, chiar dacă unul rafinat, stilat, elegant, care a ştiut să apeleze la elemente subtile pentru a-şi atinge scopurile. Nici copiii nu au fost, se pare, scutiţi de regimul de servitori, dacă nu au fost pur şi simplu neglijaţi.

Multe dintre acestea se pot întâlni şi astăzi în comportamentul nativului, care are din nou o foarte bună părere despre sine, vrând să fie mereu în centrul atenţiei, respectat, adulat, răsfăţat şi arătându-se tăios în caz contrar. Mediocritatea şi banalitatea îl plictisesc, caută compania oamenilor deosebiţi, speciali, a elitei din care simte că face şi el parte, la fel cum caută contextele strălucitoare şi probabil luxul. Lecţia principală a acestei vieţi este prietenia şi respectul pentru ceilalţi, acceptarea punctelor lor de vedere. Dacă, în continuare, va dobândi postura de şef, lucru foarte posibil, nativul va trebui să-şi privească cu înţelegere angajaţii şi chiar să-i protejeze. Acum, menirea sa este de a se supune intereselor colective, punându-le înaintea celor personale şi de a renunţa la aerele de superioritate şi la dispreţul faţă de alţii, lucru deloc uşor, mai ales până la vârsta de treizeci de ani. Concepţiile înguste şi egoiste nu îl mai pot servi ca altădată, viaţa îl va obliga, cumva, să se schimbe, eventual prin momente dificile, care îi pot aduce pierderea unor funcţii înalte, a unor privilegii, chiar umilinţa. El trebuie să se desprindă de aparenţe, de caracterul pompos şi trebuie să-şi afle un adevărat ideal, care presupune o mai mare deschidere sufletească şi, până la urmă, universalismul, descoperirea esenţei divine în tot ceea ce-l înconjoară. Acum este pentru el momentul de a servi atât cât se poate, nu de a fi servit, fie şi ca şef, unul care se pune în slujba celorlalţi prin calităţile sale.

În cuplu, nativul trebuie, iarăşi, să manifeste toleranţă, delicateţe, fidelitatea pe care o pretinde, şi uneori chiar să închidă ochii în faţa greşelilor partenerului, oricât de grave ar fi ele, iar de copii are a se apropia, ca un povăţuitor, ca un părinte şi nu ca un despot. Una peste alta, datoria sa karmică este de a se ridica peste complexul de stăpân, peste slăbiciunile egoismului şi peste egolatrie, pentru a dobândi o altă strălucire, cea a înţelepciunii.

19 Comments

 1. Incredibila descrierea,mi se potriveste perfect.Insa schimbarea nu cred ca va avea loc in viata asta :))

  1. Depinde de atatea! Ar fi util pentru mine sa stiu ce varsta aveti, ca sa pot da un prim raspuns. Apoi…Numai o astrograma personalizata ofera o perspectiva completa. Nodurile, chiar daca foarte importante, sunt doar un punct de pornire.

  1. Exista circumstante, dar exista si motoare ale schimbarii, cum ar fi vointa. Sunt atatia factori implicati, insa numai o astrograma personalizata poate spune mai multe.

 2. imi puteti face si mie astrograma? 🙂 stiu ca am nodul nord in varsator, dar nu stiu prea multe despre asta, decat ce am mai citit aici si pe o alta pagina…

  1. Da, va pot face o astrograma. Daca sunteti hotarat(a), va invit la cabinetul meu si stabilim de acum o data, incepand cu 30 septembrie, caci miercuri plec in concediu. M-ar interesa sa stiti, cand veniti la mine, fie si cu aproximatie, ora nasterii. Daca nu, vom gasi oricum o modalitate de a cazul dvs
   Numai bine

 3. Parca m-ati descris in detaliu, pe cuvant. Dar nu in totalitate. Aceste tendinte sunt din ce in ce mai rare, am invatat sa fiu umila si nicidecum nu am asteptat nimic in schimb. Generozitatea mea si umanitatea sunt desprinse din alta lume. Uneori ma intreb daca nu sunt defecta din cauza asta..

  1. Da, tendinţele Nodului Sud se pot estompa pe măsura înaintării în viaţă, dacă lecţiile au fost mai mult sau mai puţin înţelese şi s-a dezvoltat un grad superior de percepţie. Despre aceasta vorbim când ne referim la direcţie de evoluţie şi misiune personală. Cât despre de faptul că vă simţiţi “defectă,” acest lucru ar trebui discutat printr-o astrogramă personală, pentru a vedea care este influenţa tuturor celorlalţi factori. De aceea insist cu ideea că un om care vrea cu adevărat să se cunoască nu se poate limita la informaţiile oricât de bine alcătuite pe care le oferă un site, el având datoria sufletească de a consulta, direct, un specialist.

 4. Scuzati greseala…am vrut sa zic ca nu am asteptat niciodata ceva in schimb cand am facut ceva pt cineva. 🙂

 5. exacta descrierea cu ceea ce am invatat in aceasta viata, grele lectii dar merita, insa din descrierea din alte vieti nu retin dar se poate sa fi fost asa pt ca sa pot invata si acumula asemenea comori cum ar fi iertarea, grija si prioritatea celorlalti cat si intelegerea profunda si serviciile pt comunitare.

  1. Suntem, pana la un anumit nivel, produsul karmei noastre. Aceasta continua sa se manifeste, este activa, iar ceea ce am facut odata, determina un gen de comportament, un fel de a actiona si de a simti sau percepe. Desigur, noi ne putem constientiza si corecta, ulterior, karma, insa procesul este unul laborios. Venim inzestrati in acest sens cu niste instrumente sau calitati pe care le putem activa. Despre aceste instrumente merita sa discutati cu un astrolog inspirat, fie ca sunt eu sau altul. Dumnezeu sa va calauzeasca!

 6. Interesant…Cred ca odata cu inaintarea in varsta si informatiile pe care le -am primit puterea nodului sud in leu a mai scazut…Problema mea este ca ma aflu intr-un blocaj ,labirint ,camera din care nu gasesc iesirea…Am multe de rezolvat dar sunt fara putere…Vreau dar ceva ma franeaza si nu am putere…

  1. Eu voi continua sa le spun mereu oamenilor ca nu este suficient sa te informezi despre zona psihica si respectiv zona de evolutie in care te situeaza axa nodurilor, sunt si alti factori ce trebuie luati in considerare, pozitia tuturor planetelor si a altor puncte matematice, chiar si a stelelor fixe. Eu ofer, cu generozitate, date, pe site-urile mele, insa ele au un caracter general, iar cine vrea cu adevarat sa se cunoasca si sa isi explice de ce i se intampla anumite lucruri, este sfatuit de catre mine sa consulte un astrolog profesionist pentru o astrograma completa si detaliata, personalizata. Nu trebuie sa fiu eu musai acela, insa cine apeleaza la mine va primi raspunsurile pertinente ale unui om cu experienta si care stie sa se puna in rezonanta sufleteasca cu omul care ii cere ajutorul, folosind un limbaj adecvat gradului de intelegere al oricui. Calculele, comoditatea sau chiar iresponsabilitatea, ii fac pe prea multi sa ignore deschiderea pe care o stiinta speciala precum astrologia o poate oferi cuiva spre propriul sine si spre univers.

 7. Sunt foarte uimita ca nu ma regasesc deloc in aceste descrieri ale personalitatii, din contra, nu am veleitati de sef, nu-mi place sa vorbesc in public,nu ies in fata,nu ma laud cand ar trebui, nu am curaj, nu risc. Si chiar nu ma simt bine asa. Care ar fi explicatia?

  1. Vedeți, de aceea este bine ca un om să își facă astrograma personalizată. De ce? Pentru că un aspect altfel valabil, la modul general, se modifică prin factori specifici, care țin de la caz la caz. Uite, de exemplu, nodul sud face o relație proastă cu una sau două planete….Dar poate este altceva, dintr-o altă zonă a hărții astrale, care are o influență covârșitoare asupra unui nativ prin locul ocupat pe harta astrologică, zodie, casă, grad etc

   1. Si totusi descrierea nu lasa loc de interpretare. Si nu vad rostul acestor noduri fara harta personalizata

 8. Cititi articolul meu intitulat astrograma personalizată. Am specificat, nu doar într-un loc, pe site, că descrierile generalizate au o valabilitate redusă, fiindcă fiecare om, în sine, reprezintă o lume. Am spus, noi suntem toate zodiile, de fapt, dar într-o combinație unică.
  Am putea spune că nimic nu are rost, dar…Nu am mai posta nimic, nu? Eu doar invit omul să se cunoască, mai bine, prin ceea ce public. Fiecare decide însă cât merită să investească, nu doar moral, ci și emoțional sau sufletește în acest sens. Deci…Nu ne vom certa, nu? Descrierile sunt valabile, în sine, dar nuanțările sunt esențiale. Numai bine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.