REGRESII ÎN VIEŢI ANTERIOARE

Regresie 1

ÎNTREBĂRI ESENŢIALE ÎN VEDEREA REGRESIEI

 

 Om bun, înainte de a afla ce pot face pentru tine şi dintr-o perspectivă mult mai specială, aş vrea să citeşti aceste întrebări importante şi să-ţi dai un răspuns. La sfârşit, vei şti ce înseamnă răspunsurile tale în raport cu  conceptul de reîncarnare, fundamental pentru unii, neverosimil pentru alţii, şi, aşa, îţi va fi poate mai uşor să decizi dacă merită să citeşti mai departe această pagină de site.

 

 

 1. Manifeşti un interes obsesiv pentru o anume perioadă din istorie? Ai vise repetate şi detaliate în legătură cu această perioadă?

 2. Te-ai simţit vreodată atras(ă) de o anumită ţară sau de un anumit loc cu care nu ai o legătură evidentă sau explicabilă în viaţa prezentă?

 3. Ai sentimentul vag de a fi pierdut ceva sau pe cineva drag de care nu îţi poţi aminti? Simţi că există ceva ce îţi lipseşte din viaţă?

 4. Ai simţit vreodată că te-ai născut într-un timp care nu este al tău, că nu aparţii prezentului?

 5. S-a întâmplat să visezi că te întorci într-un loc ciudat de cunoscut pentru ca la trezire să fii nemăsurat de trist(ă) pentru că ai revenit în prezent?

 6. Ai vreo legătură neobişnuit de strânsă cu cineva din afara familiei, cu cineva pe care l-ai putea numi „suflet-pereche”, ale cărui/cărei sentimente şi opinii sunt neverosimil de asemănătoare cu ale tale?

 7. Ai simţit vreodată o antipatie inexplicabilă pentru cineva de-abia întâlnit, fără să ai un motiv anume?

 8. Există vreo compoziţie muzicală care te poartă, mental, într-un anume loc sau într-o anume perioadă a istoriei pentru care ai o afinitate specială?

 9. Suferi de vreo boală cronică pentru care nu există o cauză fizică evidentă?

 10. Suferi de o frică sau fobie pentru care nu există explicaţie logică?

 11. A existat vreun moment în viaţă în care ai arătat o cunoaştere intuitivă a ceva despre care nu ai învăţat sau ai demonstrat vreo aptitudine pe care nu ţi-ai însuşit-o în viaţa prezentă?

 12. Ai vreun talent ce pare a fi fost „moştenit” fără ca tu să fi studiat sau practicat disciplina respectivă?

 13. Ţi s-a spus vreodată că eşti un „suflet bătrân?”

 14. Ai o curiozitate enormă de a-ţi explora vieţile trecute? Simţi că există ceva semnificativ aflat dincolo de suprafaţa minţii tale conştiente şi aşteptând să fie (re)descoperit?

 15. Eşti apăsat(ă) de un sentiment de nedreptate care nu poate fi justificat de experienţa ta din viaţa prezentă?

 16. Eşti nemăsurat de neliniştit(ă), cu toate că nu există nici un motiv logic pentru lipsa ta de siguranţă?

 17. Ai o pasiune pentru antichităţi sau clădiri istorice care depăşeşte criteriul valorii sau al frumuseţii estetice?

 18. Când erai copil, ţi s-a întâmplat să simţi că mai ai o familie, în altă parte?

 19. Ai vreun interes neobişnuit de puternic pentru o altă cultură?

 20. Când erai copil, ai demonstrat abilităţi, înţelegere şi cunoaştere considerate în avans faţă de vârsta ta?

 

           Dacă ai răspuns cu „da” la mai puţin de trei întrebări, aceasta sugerează că se poate să-ţi fi reprimat în mod inconştient amintirile vieţilor trecute, întrucât ai fost condiţionat(ă) să negi asemenea idei ca fiind iraţionale, sau poate eşti pur şi simplu prea preocupat(ă) de prezent pentru a fi luat în serios, cel puţin până acum, această perspectivă.

Dacă ai răspuns cu „da” la trei până la cinci întrebări, aceasta indică că ai amintiri dintr-o altă viaţă care se manifestă intermitent şi involuntar şi că eşti gata să stabileşti o legătură conştientă cu ele, astfel încât aceste amintiri să poată fi (re)trezite la voinţă.

Dacă ai răspuns cu „da” la şase sau peste şase întrebări, aceasta  arată că ai o legătură neobişnuit de puternică cu inconştientul şi că deţii potenţialul necesar pentru reactivarea spontană a memoriei conţinând date din trecutul altui timp, astfel încât poţi descoperi tiparele comune mai multor vieţi, dar şi scopul prezentei încarnări…

 

… Dacă încă citeşti, înseamnă fie că ai ceva da-uri în răspunsuri, fie că ceva tocmai s-a trezit în tine., mulţumeşte-ţi, te poate aştepta o întreagă serie de revelaţii.

 

 *În cele ce urmează, vei afla ce înseamnă regresiile în vieţile anterioare, cum se produc şi ce implică. De asemenea, vei primi explicaţii legate de anumite concepte cum ar fi cel karmă sau reîncarnare ş.a. În măsura în care consideri că tu nu mai ai ce să înveţi despre acestea, dar te interesează în ce constă demersul meu practic de efectuare a regresiei, treci peste ele şi du-te acolo unde scrie, cu litere mari, PRACTIC.. Altfel, eşti invitat(ă) să suni la numerele de telefon afişate şi să întrebi dacă ceva nu îţi este clar, înainte de a-ţi face o programare. *

  

REGRESII ÎN VIEŢI ANTERIOARE

 

Cel întrupat, Bharata, indiferent în ce corp, este nepieritor. De aceea, nu ar trebui să jeleşti după nici o fiinţă…Este ca atunci când cineva îşi leapădă hainele uzate şi, luând altele, spune: Pe acestea le voi purta astăzi!

Aşa încât spiritul lasă deoparte vechiul veşmânt de carne şi se mută într-o locuinţă nouă…”  ( Bhagavad Gita, capitolul 3)

 

 

 O definiţie generală spune că regresia este o întoarcere la un stadiu anterior al dezvoltării, sau evoluţiei, ca om. Acest lucru îl poţi face fie printr-un intens şi îndelungat proces meditativ, personal,  fie prin hipnoză, asistat(ă) de un specialist cu competenţă în domeniu, preferabil un psiholog.

Nu doresc ca în această pagină să explic, în mod particular, mecanismul hipnozei, dar am făcut acest lucru în articolul meu din  celălalt site al meu, www. cabinetpsihologie-michaelgrecu.ro, intitulat „Hipnoterapia, Scurtă Explicaţie pentru Sceptici şi Temători.” Îţi recomand, chiar dacă nu te regăseşti într-una din cele două categorii, să-l citeşti şi să-ţi lămureşti, printre altele, de ce hipnoza nu are, în nici un caz, cum să fie periculoasă, dar şi cât de eficientă este în tratarea foarte multor probleme şi în deschiderea unor spaţii interioare de nebănuit şi de neatins altfel. În acest fel, informat fiind, dacă te vei prezenta în cabinetul meu pentru întâlnirea cu o parte din trecutul tău, vom  trece mai uşor peste nişte faze preliminare ce pot lua timp.

Totuşi, voi puncta şi aici câteva idei legate de această tehnică, eventual citând din propriul articol, pentru ca tu să înţelegi deja, în principiu, ceea ce urmează să se întâmple când te aşezi pe fotoliul sau canapeaua regresionistului.

Hipnoza este o stare modificată de conştiinţă, indusă printr-o relaxare foarte profundă, numită transă, prin care este, întrucâtva, ocolit mecanismul critic al gândirii şi se accesează acea parte misterioasă a minţii numită inconştient.

Inconştientul este responsabil pentru 88% din întreaga noastră activitate mentală sau cel puţin aşa se susţine la nivel ştiinţific, iar în ceea ce ne interesează, funcţia sa principală este capacitatea de memorare incredibilă.

. Toate gândurile, emoţiile, faptele sau acţiunile  pe care le-am avut sau făcut vreodată de-a lungul întregii noastre existenţe sunt depozitate aici. Da, însă tot el păstrează şi amintirile din alte vieţi, astfel încât funcţia sa devine şi una de memorie a sufletului. .

„Mintea inconştientă nu poate raţiona sau chestiona, analiza, ea doar este. Se comportă cumva ca un computer, în care sunt stocate date sub forma experienţelor şi a înţelepciunii….

…Inconştientul comunică folosind facultatea minţii noastre pe care o numim imaginaţie. Atenţie însă, dacă veţi căuta în dicţionar cuvântul imaginaţie, veţi afla că aceasta nu înseamnă doar un „spaţiu” mental unde îţi închipui lucruri, ci şi o parte a minţii în care experimentezi şi observi imagini. Inconştientul foloseşte această parte a minţii pentru a proiecta imaginile experienţelor noastre, aşadar inconştientul alimentează imaginaţia. Acesta este motivul pentru care oamenii pot experimenta cu uşurinţă experienţelor lor trecute prin simpla imaginare, adică lăsând amintirile să creeze imagini prin care să    redevină vii pentru minte, cu precizarea că: inconştientul nu poate minţi.

Acesta nu are capacitatea de a raţiona, de a elabora sau de a inventa lucruri. El dispune de date şi atât. Pentru că nu poate minţi sau inventa poveşti, puteţi fi siguri că informaţiile care apar prin sondarea lui sunt adevărate. Imaginaţia este atotputernică.”

Deci, pentru a rezuma, hipnoza, ce activează sistemul nervos parasimpatic şi ne induce relaxarea, este metoda şi respectiv procesul prin care este accesat inconştientul, iar acesta foloseşte limbajul imaginaţiei, adică, în cazul regresiilor, lasă amintirile să se deruleze, pe ecranul minţii, sub forma unor imagini vii cu care persoana aflată în transă se identifică, căci, de fapt, se „retrăieşte” pe sine cel de altădată.

La nivel strict terapeutic, regresia este tehnica prin care se merge mai profund în inconştient spre a se afla miezul, rădăcina, punctul de început al multor suferinţe de ordin psihic, dar nu numai, şi pentru a elibera emoţia aferentă acestora, stocată în inconştient şi generând diferite simptome  

Există, printre altele, regresia de vârstă, regresia de dată sau regresia asocierii libere, dar de fiecare dată este vorba  despre întoarcerea în trecut. Uneori, nu putem identifica cauza unei afecţiuni ori a unei nemulţumiri profunde în spaţiul vieţii prezente a unei persoane şi atunci singura soluţie pentru a o elibera de povara unei traume sau a unui obicei nefiresc este să mergem într-o viaţă precedentă, deci într-un trecut care poate fi şi unul foarte îndepărtat.

Iată deci că unul dintre scopurile regresiei în alte vieţi poate fi efectiv cel de vindecare. Sunt lucruri care se poate să te fi marcat adânc, care nu au fost rezolvate, odată, aşa cum trebuie sau în întregime, şi care au lăsat urme ce astăzi iau diferite forme şi nu ştii ce să faci pentru a scăpa de influenţa lor. Un eveniment şocant, o conjunctură dureroasă, o iubire neîmplinită sau imposibilă, o persoană a cărei prezenţă sau ale cărei acţiuni ţi-au cauzat un rău incomensurabil…Se spune că venim în această viaţă şi cu prietenii şi cu duşmanii, iar regresia într-o viaţă anterioară te poate lămuri, de exemplu, de ce există o fiinţă care îţi repugnă şi îţi inspiră pericol de la primul contact sau, dimpotrivă, o alta care, surprinzător, te încântă într-un mod total sau în care îţi găseşti un sprijin neaşteptat deşi abia ai cunoscut-o. (nu uita de întrebările la care ai răspuns)

Ajunşi la acest aspect, se cuvine să mă refer, foarte pe scurt, la noţiunea de karmă, chiar dacă tu, cel ce citeşti acum, probabil că eşti oarecum edificat asupra ei. Aş vrea, ca indiferent de gradul tău de informare spirituală, să îţi fie clar de ce ar putea fi important să soliciţi, din partea mea sau a altcuiva, o regresie.

Dacă eu însemn un început pentru tine în materie de spiritualitate, nici acest fapt nu este întâmplător şi cred că îţi va fi de folos, sunt un izvor bun pentru încredere.. Vei afla mult  mai multe din site-ul meu dedicat regresiilor şi altor practici subtile la care lucrez, până atunci însă….Ce este karma?

Pentru a-ţi răspunde voi folosi, citând sau adaptând, câteva pasaje din „Cartea Tibetană a Vieţii şi a Morţii,” textul care mi s-a părut cel mai relevant în domeniu. Karma este legea inefabilă a cauzei şi a efectului care guvernează universul. Orice facem cu corpul, vorbirea sau mintea va avea un rezultat corespunzător. Oricât de măruntă, de neînsemnată în aparenţă, fiecare acţiune este încărcată de consecinţele sale. Până şi o cantitate foarte mică de otravă poate cauza moartea, iar o sămânţă minusculă poate deveni un arbore falnic. După cum a spus Buddha, nu treceţi cu vederea măruntele fapte bune, gândind că ele nu sunt de nici un folos, chiar şi micile picături de apă sfârşesc prin a umple un vas uriaş.

Deşi poate că rezultatele faptelor tale nu s-au copt încă, aceasta oricum se va întâmpla, atunci când se întrunesc condiţiile potrivite. De obicei, uităm de faptele noastre şi numai după mult timp suntem ajunşi din urmă de consecinţe, până atunci suntem incapabili să le punem în legătură cu cauzele lor. Nu ştim când se vor manifesta rezultatele faptelor noastre, ceea ce se poate întâmpla chiar în vieţi viitoare.

Pe de altă parte, nu putem izola o singură cauză, fiindcă orice eveniment poate fi un amestec foarte complicat de karme care se coc lalolaltă, o stare actuală de fapt poate fi rezultatul acţiunilor din mai multe vieţi. Tindem să presupunem că lucrurile se petrec la întâmplare, dar nu uităm să spunem că avem noroc atunci când toate merg bine. Nu putem însă defini norocul şi nici explica motivul existenţei lui. Sunt, în lume, mulţi atei, condamnaţi de propriul lor orgoliu,  după cum sunt şi mulţi fatalişti, care cred într-un Dumnezeu ce hotărăşte, dinainte, după bunul său plac, ce urmează să se întâmple cu fiecare din noi, aşa numita „soartă.” Într-un fel, jignim în acest fel inteligenţa divină, căci numai o conştiinţă mărginită s-ar putea delecta prestabilind scheme de evoluţie ale cărei rezultate le ştie deja.

Karma este cu totul altceva decât soarta, căci ce altceva ar putea să explice cât de cât satisfăcător deosebirile extreme, uneori uluitoare, dintre noi? Fie că ne naştem în aceeaşi familie, în aceeaşi ţară sau în împrejurări asemănătoare, poate chiar în acelaşi moment, cu toţii avem caractere diferite şi ni se întâmplă lucruri absolut diferite, avem alte talente, înclinaţii şi mers în viaţă, sau destin.

Ce eşti, este ce ai făcut, ce vei fi, este ce faci acum, a spus tot Buddha. Tipul de naştere pe care l-am avut în această viaţă, a fost determinat, deci, de natura acţiunilor noastre din viaţa trecută, iar cel din viaţa viitoare depinde de ce facem acum. Să nu uităm însă că efectele acţiunilor noastre depind în întregime de motivaţia sau de intenţia din spatele lor şi nu de amploarea lor.

Ne place să afirmăm, adesea, că într-un atentat de pildă, sau într-un accident de amploare, au murit oameni nevinovaţi. Însă cine are garanţia acestei nevinovăţii? Gândim superficial, de la nivelul ignoranţei. Până şi un prunc are o karmă din chiar clipa revenirii sale pe Pământ, el este copil doar la nivelul percepţiei simţurilor şi al gândirii noastre condiţionate de aparenţa fizică, deci pruncul are, de fapt, o vârstă, karmică, venerabilă, iar inocenţa sa ţine de relativitate.

Şi fiindcă tot am  pomenit acest aspect, haideţi să ne întrebăm cum de îşi sfârşesc atât de repede viaţa pământeană o sumedenie de copii sau tineri, de oameni sănătoşi? Altfel, de ce un individ care trebuia să călătorească cu un avion, renunţă în ultima clipă sau pierde zborul şi acel avion se prăbuşeşte, ori de ce, într-o maşină, pasagerii îşi schimbă, la un moment dat, locurile între ei şi mor cei care ar fi putut trăi şi invers? Pentru că aşa a hotărât Dumnezeu? Nu, sper că am lămurit aspectul, avem un creator inteligent, nu unul dominat de capricii sau satisfacţii mărunte. Există desigur şi preocuparea legată de faptul că un individ este bogat şi altul sărac, unul plin de reuşite şi favorizat de conjuncturi favorabile, iar altul merge din eşec în eşec şi niciodată nu găseşte un culoar potrivit pentru afirmare…Exemplele pot continua.

Legea karmei este inevitabilă şi infailibilă, ori de câte ori facem rău altora, ne facem rău şi nouă înşine, de fapt ne pregătim un rău, şi ori de câte ori oferim altora fericire, ne aducem şi nouă fericire în viitor, fără a putea fi siguri când. Felul răului cauzat, nu se ştie în ce altă viaţă, ne va atinge şi pe noi, într-o formă sau alta, mai devreme sau mai târziu, iar la fel, maniera în care am oferit binele se va întoarce, cumva, asupra noastră, răsplătindu-ne poate atunci când ne aşteptăm mai puţin.

Reîncarnarea este doar  prilejul de a continua un drum început altădată şi de a fi mai atenţi la gândurile, comportamentul şi faptele noastre. Continuăm, de fiecare dată, de acolo de unde am rămas şi ne reîntâlnim cu situaţii menite a ne deschide mai bine ochii şi oameni faţă de care ne putem împlini o datorie karmică, care au ei o datorie faţă de noi, sau care ne ajută să vedem lucruri pe care altfel le-am fi ignorat. Aceştia pot veni fie ca un sprijin, fie ca un element călăuzitor, fie ca o provocare, eventual grea, prin problemele pe care le aduc în viaţa noastră, dar pe care noi, în alt plan, le-am acceptat deja ca parte a planului nostru de evoluţie. Orice alt corp înseamnă o nouă posibilitate de a parcurge o experienţă ce în nici un fel nu ne poate sărăci şi care ne lasă să ne înţelegem mai bine chiar caracterul etern, deşi uităm de el din clipa în care ne naştem din nou şi ne trebuie de fiecare dată ceva timp pentru a ni-l reaminti. Unii par a nu şi-l aminti sau recunoaşte deloc într-o viaţă, deşii ocaziile nu lipsesc.

Nimic nu este întâmplător, nici culoarea pielii, nici sexul, nici naţionalitatea, nici ţara sau oraşul în care ne naştem, nici condiţia socială, nici părinţii care ne permit să luăm un corp. Condiţiile sub care ne încarnăm, vor favoriza un mers sau altul, ce uneori ni se va părea destul de uşor, alteori îngrozitor de greu. Avem lucruri de terminat, lecţii de învăţat, sentimente de experimentat. În acest context, vă veţi întreba, ce mai înseamnă libertatea sau liberul-arbitru, o dată ce suntem, aparent, înlănţuiţi sau programaţi de propriile fapte anterioare. Este adevărat, avem trasat un parcurs, însă nu suntem condiţionaţi la nivel de gândire sau de trăire. Forul Divin nu ne interzice ceea ce eu aş numi trezirea. Cred că mai bine ar fi să spunem trezirile, odată ce descoperirile de sine sau revelaţiile pot veni treptat, odată cu evenimentele de care avem parte şi de înaintarea în vârstă. Niciodată nu este prea târziu, însă ar fi bine să nu lăsăm totul pe ultima clipă şi să profităm de orice perspectivă ce ne poate deschide mintea şi sufletul şi de orice fiinţă umană în stare să ne ducă la un nivel superior viziunea despre viaţă şi univers si să ne facă mai responsabili faţă de acţiunile  şi de rostul existenţei noastre.

Karma nu este fatalism sau predeterminare. Karma înseamnă capacitatea noastră de a crea şi de a schimba. Ea este creativă, fiindcă putem determina cum şi de ce să acţionăm, este, dacă vrei, ca un cadru sau ca o matrice în care suntem plasaţi de ceea am gândit şi simţit, dar care este făcut(ă) dintr-un aluat mobil, ce poate fi modificat. La fel, orice ne aduce karma, poate fi privit în mai multe feluri, iar modul în care în care privim ne va condamna sau ne va elibera. Chiar şi o boală, atunci când reuşim să înţelegem semnificaţia ei, mesajul pe care ni-l transmite, ne poate oferi evoluţia, iar surpriza ce se produce uneori este că ea dispare atunci când rostul ei a fost descoperit şi comportamentul care a făcut-o posibilă, care i-a solicitat apariţia,  eliminat. În Tibet se spune că”acţiunea are o însuşire bună, ea poate fi purificată.” Astfel că întotdeauna există speranţă, chiar şi criminalii cei mai înrăiţi se pot schimba şi îşi pot modifica condiţionarea care i-a condus la crimele lor. Condiţia prezentă, dacă ne folosim de ea cu dibăcie şi înţelepciune, poate fi o inspiraţie pentru ne elibera din robie şi suferinţă…

 

PRACTIC

 

…Te aştept, de acum,  în cabinetul meu,  citeşte în continuare…

 

…În acest context, regresia în vieţile anterioare capătă o importanţă extraordinară, căci îţi permite să recunoşti tiparele care se repetă, în cazul tău, de la încarnare  la încarnare şi mai ales să identifici cauza lor. Ca prezentul să fie mai bun, mai liniştit, mai uşor trebuie să-ţi vindeci trecutul. Ca să-l vindeci, trebuie să-l înţelegi, iar ca să-l înţelegi, trebuie să-l (re)întâlneşti.

În acest sens, eu sunt unul dintre cei care te pot ajuta şi mă bucur nespus din acest motiv. O fac cu dăruire şi cu răspundere, o fac cu iubire şi înţelegere, o fac pentru că îmi place să văd un om transformându-se atunci când înţelege sensul real al existenţei şi încearcă să treacă de aparenţe

După cum am specificat deja, unul dintre scopurile regresiei în vieţile anterioare este cel de terapie. Dacă vii la mine pentru a-ţi rezolva traumă, o tulburare psihologică sau emoţională, sau chiar un alt gen de problemă, inclusiv o boală,  care te deranjează de multă vreme sau dintotdeauna şi simţi că are legătură cu o altă viaţă şi nu cu aceasta, vom încerca împreună să descoperim unde în trecutul tău karmic se ascunde sursa acesteia. Inconştientul te va conduce în locul potrivit, iar eu voi fi alături de tine spre a te asista.

S-ar putea însă să îţi doreşti o regresie pentru că vrei să afli dacă tu şi persoana iubită, eventual cea pe care o simţi sufletul tău pereche, v-aţi mai întâlnit, dacă experimentaţi, azi, o reîntâlnire de fapt. Uneori este vorba de mai multe suflete-pereche, sau de un grup de suflete, cum ar fi cel al familiei tale.

La fel, ţi-ai putea dori să înţelegi de ce o persoană se arată atât de ostilă faţă de tine, ori de ce nu reuşeşti să ai parte de iubirea unui om pe care l-ai vrea mereu alături . Te întrebi probabil unde greşeşti sau ce ar trebui să faci altfel. Nu uita, sunt şi psiholog, nu doar hipnoterapeut şi terapeut pentru vieţi anterioare, după cum o indică diploma, deci vom avea un dialog complex, probabil nu doar într-o singură şedinţă, şi poţi miza pe intuiţia şi experienţa mea în a merge acolo unde trebuie cu întrebările şi conexiunile.

Desigur, motivele pentru a fi interesat(ă) de regresia în vieţi anterioare pot fi foarte multe, iar eu aici mă voi referi doar la câteva. De exemplu, te-ar putea atrage o anume ţară, istoria ei, fără să ştii de ce, sau te poţi trezi identificându-te cu un popor, cu legile, obiceiurile, coordonatele lui structurale, deşi locuieşti la celălalt capăt al lumii. Te pomeneşti învăţând cu incredibilă uşurinţă o limbă străină şi mai mult, o vorbeşti cu accentul specific.

Un alt aspect ar fi cel legat de faptul de a simţi că o parte din tine, mai precis din sufletul sau energia ta a rămas captivă într-o altă viaţă, că nu eşti întreg, întreagă. Nu este atât de ciudat pe cât pare, căci mari înţelepţi ai Orientului şi mai nou fizica cuantică susţin că, la un alt nivel, trecutul, prezentul şi viitorul coexistă, sau se află în acelaşi plan, liniar, reprezentând un continuum. Aşadar, când ceva te-a implicat foarte tare într-o viaţă trecută, poate savoarea unei iubiri fără egal, ori şocul dispariţiei unei fiinţe dragi, pe care în acel atunci încă încerci s-o regăseşti, tu rămâi ataşat de, rămâi parţial ancorat într-o fostă zonă de timp, iar azi te simţi neliniştit(ă) sau devitalizat(ă), neîmplinit(ă).Această energie trebuie adusă înapoi la tine, iar acest ataşament eliminat.

Poţi veni, iar, pentru regresie, din pură curiozitate şi este cât se poate de explicabil. Îţi pui multe întrebări şi nimeni nu îţi oferă exact răspunsurile dorite. Ţi le vei oferi singur(ă), cu ajutorul meu, iar după aceea sunt convins că vor apărea şi alte întrebări, iar tu poate vei apela tot la mine ori la altcineva, căci vei dobândi tot mai mult curiozitatea de a afla cine eşti cu adevărat. Ţi-o va cere sufletul tău, care mereu îţi va spune că vrea să se întoarcă acasă, fiindcă nici o încarnare, oricât de plăcută, nu seamănă cu spaţiul divin, originar.

Nu în ultimul rând, regresia în vieţi anterioare sau în viaţa dintre vieţi, practică pe care o voi efectua foarte curând, are darul de a reduce sau chiar elimina frica de moarte. Te rog insistent, în această idee, să citeşti articolul meu „Pentru Învingerea Fricii de Moarte,” având link-ul postat pe facebook, menit a completa acest text. Vei afla câte ceva despre superficialitatea şi prejudecăţile gândirii noastre, în calitate de oameni ai Vestului, după cum vei afla care este, din păcate, teza reală despre moarte şi viaţă a creştinismului şi a altor religii. Dar Dumnezeu este mai presus de adevărul, mărginit şi condiţionat de interese, al oricărei religii, iar, invers, religiile nu sunt o creaţie a lui Dumnezeu ci a omului. Reîncarnarea, chiar dacă provine, conceptual, dintr-o altă zonă de cultură, nu este doar o doctrină, este pur şi simplu o formă de manifestare prevăzută de Creator pentru suflet, în scopul desăvârşirii sale. Psihoterapia occidentală este încă în stadiul de copilărie şi încă învaţă să lucreze cu alte dimensiuni ale sufletului, cum ar fi acumulările din vieţi trecute, memoria ancestrală şi vindecarea spirituală asistată din alte planuri, dar important este că, totuşi, se mişcă…

Aşadar, pentru a reveni, ştiu că nimic nu este mai greu de depăşit decât frica de moarte, dar şi aceasta poate fi depăşită, măcar puţin câte puţin. Voi fi călăuza ta către trecut, una grijulie, care îţi înţelege şi acceptă emoţiile. De fapt, emoţia este o resursă, este o punte de legătură către un moment semnificativ al parcursului tău prin vieţi şi o vom folosi ca pe ceva foarte valoros.

Împreună, vom stabili scopul pentru care tu vrei sau ar fi indicat să accesezi o viaţă trecută, după ce îmi vei fi împărtăşit, poate, o problemă sau o stare cu care te confrunţi, dacă nu o dorinţă foarte puternică. Va avea deci loc, între noi, un dialog preliminar, despre tine, despre trăirile tale sau despre fiinţe apropiate cu care simţi că ai o legătură profundă şi nu doar de azi. Eu îmi voi nota unele lucruri, pentru a şti ce paşi să urmez, iar apoi vom începe, efectiv, regresia. Pentru drumul înapoi în timp eu am mai multe variante sau scenarii, toate la fel eficiente şi îţi promit că te vei simţi bine.

Sunt pregătit pentru eventualele tale îndoieli, pentru întreruperile pe care le-ai putea provoca, pentru diverse nelinişti sau frământări, izbucniri ce uneori intervin din partea clienţilor/pacienţilor mai ales atunci când ne angrenăm într-un proces de catarsis. Nimeni nu îţi va interzice să plângi sau, dimpotrivă, să râzi, să-ţi exprimi tristeţea ori satisfacţia.

Va exista mereu o zonă de siguranţă unde te poţi întoarce, în transă, iar eu voi fi mereu lângă tine, deşi nu mă vei vedea, pentru a te linişti, ca o prezenţă din umbră. Tot ce va trebui tu să faci va fi să spui ce ţi se întâmplă, unde eşti, prin ce sentimente sau stări treci, în vreme ce vezi cu ochii celui sau celei ce ai fost altădată diferite scene, pe care de fapt le retrăieşti. Oricând vei putea părăsi viaţa în care ai ajuns, după cum, la fel, te vei putea reîntoarce în aceasta, ori vei putea merge în alta.  O altă protecţie va fi din partea ghidului tău spiritual, pe care îl vom ruga să te asiste, împreună cu al meu, dar şi prin energia divină pe care o voi invoca să te înconjoare şi totodată să te lumineze pentru ca tu să poţi descifra mai uşor înţelesul momentelor pe care le parcurgi şi al stărilor pe care le trăieşti.

Tot ceea ce spui, va fi înregistrat în condiţii tehnice bune pentru ca tu să păstrezi amintirea acestei experienţe unice. Şedinţa va dura, de la caz la caz, între 1 şi 2 h, poate şi mai mult.

După întoarcerea aici şi acum, vom mai avea, dacă vrei, o discuţie, în care tu îmi vei putea destăinui ce simţi, ce crezi că ţi s-a întâmplat sau ce perspectivă consideri că  va deschide această „aventură” în memoria sufletului tău.

 

În ceea ce mă priveşte, dacă acest lucru nu s-a înţeles din tot ceea ce am postat pe site, sunt psiholog, astrolog, hipnoterapeut şi, adaptez un termen, regreso-terapeut pentru vieţi anterioare. Toată viaţa am fost preocupat de spiritualitate şi am încercat să văd cauzele ascunse ale lucrurilor şi conexiunile între diferitele dimensiuni ale existenţei. Sunt un vechi practicant al meditaţiei, astrologiei, radiesteziei şi al respiraţiei  conştiente, am absorbit foarte multe tehnici în aceste domenii, dar nu mi-am creat nici o apartenenţă şi nu mă revendic din nici un grup. Sunt deschis oricărei discuţii sau abordări şi fii sigur(ă) că întrebările tale nu mă vor mira.

M-am lăsat mereu călăuzit direct de inspiraţia divină şi am învăţat să descopăr în ce fel se manifestă aceasta, cum poate fi recunoscută şi am hotărât, de curând,  că este momentul să-i fac beneficiarii experienţei şi pregătirii mele pe toţi cei ce vor mai mult în viaţă decât să se descurce sau să se distreze şi îşi asumă conştient treptele parcursului etern. . Nu vei simţi că pierzi, cunoscându-mă.

Regresia în alte vieţi nu este o joacă şi este foarte important să apelezi la o persoană de încredere când te decizi s-o faci, dat fiind că poate implica procese emoţionale profunde şi complex şi contează cine te asistă în gestionarea lor imediată.  Deşi folosesc hipnoza, ca tehnică, îndrăznesc să spun că regresiile practicate de mine au o puternică componentă spirituală, prin felul în care le abordez şi limbajul pe care îl folosesc. Ele nu sunt ceva rece, pur tehnic, ci o interacţiune de la suflet la suflet, astfel încât, repet probabil,  vei simţi empatie şi iubire din partea mea, cu acea măsură pe care numai Dumnezeu o hotărăşte de la caz la caz.

 

Experienţa m-a făcut să constat că o regresie, şi mai cu seamă una în vieţi anterioare, trebuie pregătită bine pentru ca ea să se înscrie pe făgaşul dorit sau sperat, nefiind o joacă sau o extravaganţă. Fiind psiholog, acord importanţă fiecărui detaliu, şi încerc să creez un cadru securizant. Aşadar, regresia propriu-zisă necesită o discuţie  preliminară şi acomodarea cu ideea şi starea de hipnoză, ceea ce înseamnă timp în plus. Chiar şi în aceste condiţii, preţul unei şedinţe va fi unul promoţional, aproape singular în domeniu,  de doar 250 lei, căci înclin să cred că eu fac parte dintre românii cu bun-simţ, care, deşi îşi apreciază şi preţuiesc  munca,  ştiu unde trăiesc şi  vor să-şi ajute semenii fără a-i împinge la sacrificii pe care, poate, nu şi le permit.

 

Te aştept cu drag, dacă sufletul te va îndemna către mine….

 

Am adoptat teoria reîncarnării când aveam 26 de ani. Genialitatea înseamnă experienţă. Unii par să creadă că este un dar sau un talent, însă ea este fructul experienţei căpătate în multe vieţi.” (Henry Ford, inventatorul maşinii cu acelaşi nume)

Regresie 2

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.