Nodul Sud în Capricorn – Nodul Nord în Rac

Nativul vine în această viaţă cu un mare ataşament faţă de idealul profesional şi reuşita socială. În vieţile trecute a căutat cu asiduitate aceste lucruri, s-a dedicat trup şi suflet ascensiunii în carieră, cu o îndârjire şi obstinaţie greu de întâlnit. A sacrificat totul ambiţiei şi intereselor.Şi-a controlat pe cât de mult a putut impulsurile, instinctele, dorineţele personale, şi-a cenzurat sentimentele şi a încercat să treacă peste iubire sau să-i acorde o importanţă minimă. A fost materialist, egoist, rapace chiar, rece şi nemilos. A fost atras de putere, a căutat poziţii de conducere, trecând uneori cadavre în drumul spre ele, a vrut să domine, să se impună, a căutat onorurile, gloria, a fost poate implicat în politică, sub o formă sau alta. A manifestat dispreţ, în general, faţă de ceilalţi, sau faţă de slăbiciunile şi de doleanţele lor, a avut impresia că ceea ce ştie el, nu ştie nimeni, sau foarte puţini, şi că nimic nu este prea important pentru a nu putea fi pus pe altarul scopurilor sale „măreţe”. A fost capabil,  calculat, organizat, meticulos, dar, repet, rece, metodic, dar necruţător. A tratat situaţiile cu rigiditate şi bruscheţe, uneori cu brutalitate, nu şi-a urmărit decât ţelul, orbit de propria părere, foarte bună, despre sine.

Împiedicat poate, în demersurile sale, de familia sau de originea acesteia, a încercat sau a fost gata să se despartă de ea, sau să-şi nege rădăcinile. Acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte patria, care n-a însemnat mare lucru pentru el, nativul reprezentând mercenarul şi arivistul, îndrăgostitul de putere.

A trăit după reguli stricte şi de multe ori austere, şi-a impus moduri de viaţă spartane, are lecţia celui ce poate trăi, dar şi reuşi, în condiţii dure, de viaţă şi de muncă, cu ore de lucru prelungite şi cu multe răspunderi simultane, care însă nu acceptă obstacole şi nici sentimentalisme, mătură tot ceea ce-l ţine departe de realizarea ambiţiilor sale.

În această viaţă, pentru a-şi îndeplini misiunea karmică, ar trebui să se orienteze mai mult către familie şi către necesităţile acesteia, să-i caute mai mult compania şi să aibă ochi şi urechi pentru membrii acesteia. Este de dorit ca el să se integreze atmosferei familiale, să înveţe s-o preţuiască şi să se bucure de ea, să se orienteze mai mult către ea, în special cu inima, lucru spre care se va strădui, probabil, deşi vom vedea multe, în el, din fostul conducător, şef, despot, ce şi în această viaţă s-ar putea să ajungă sus, în societate. Avantajat va fi nativul cu această poziţionare karmică care în copilărie va fi fost tratat într-un mod corespunzător de ai săi, în sensul de a i se insufla preţuirea pentru ceea ce reprezintă ea, prin valorile cultivate.

Astăzi nativul trebuie să ajungă la un echilibru între profesie şi viaţa afectivă şi să dedice mai mult timp celor apropiaţi, părinţilor, fraţilor, rudelor, prietenilor, altfel va eşua în mersul său evolutiv. De asemenea, ar fi de dorit să deprindă gingăşia, tandreţea, chiar compasiunea, atât cât i-o permite structurat. Va fi în continuare tentat de un rol impersonal, de avantajele unei cariere înalte şi va avea momente când va simţi că se împiedică în manifestările de simpatie ale celorlalţi. Dacă nu va înţelege care este rolul său, sau ce schimbări de atitudine ar trebui să adopte, viaţa îl va trece prin încercări care să-l oblige în acest sens. Nativul ar putea pierde servicii importante, funcţii, situaţii, bunuri şi, astfel, să se gândească mai mult la cei din jur, sau la motivele pentru care a păţit ceea ce a păţit, ajungând să stabilească, până la urmă, un raport mai bun cu Divinul. Pot apărea evenimente care să-l facă să se întoarcă la familie, sau să-i acorde mai multă preţuire, cum poate fi vorba şi de sacrificii pentru familie, pe care altădată a sacrificat-o. De ce nu, există posibilitatea unor persecuţii din partea familiei sau a rămânerii, pur şi simplu, fără familie, chiar la vârste fragede, ceea ce l-ar determina să-şi dorească întemeierea unei familii ale sale care să-i ofere ceea ce i-a lipsit şi căreia să-i ofere, el, căldură, afecţiune.

Trecerea trebuie să fie una dinspre duritate spre sensibilitate, dinspre pragmatism spre altruism, dinspre intoleranţă spre milă şi înţelegere, dintre oportunism către generozitate. Nativul are de învăţat că sentimentele nu reprezintă slăbiciuni ci căi de desăvârşire, că poţi iubi şi dezinteresat, fără a fi preocupat să obţii ceva printr-o relaţie şi că familia are multe de oferit, căminul, cum ar fi de pildă tihna, pacea, regenerarea, dacă este una frumoasă.  În fine, în măsura în care se va descotorosi de egoismul mare cu care vine, va face loc, în sine, unor valori la care banul şi puterea n-au acces, cele eterne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.