Jupiter retrograd

 

 

În vieţile anterioare, persoana nu a ştiut să-şi vadă şansa sau să beneficieze de ea. Ori se poate spune că şi-a risipit-o cu dezinvoltură. Se poate ca nativului să-i fi lipsit simţul practic, credinţa, sau  încrederea şi optimismul. În altă ordine de idei, poate că a refuzat să facă sacrificiile necesare pentru evoluţia spirituală şi, atunci, şi şansa a părăsit-o. De obicei, un Jupiter prost aspectat indică o exagerare într-un sens sau altul. Poate că visele au fost prea măreţe şi încercările prea firave, ori nesincere, poate că a existat o abundenţă greşit înţeleasă, sau o la fel de greşit înţeleasă religiozitate, abuzivă şi intolerantă, un fanatism ieşit din comun, sau un fior mistic nefiresc, bolnav. Zona problemelor ne este furnizată de semn şi de casă.

În orice caz, în această viaţă vor reveni persoanele, locurile şi problemele de altădată, şi cu la fel de mare intensitate, pentru ca greşeala să fie înţeleasă. Cum Jupiter este prin excelenţă o planetă benefică, generoasă, nobilă, el ne arată care este zona de viaţă în care ne putem elibera cel mai uşor de hibele şi neajunsurile, sau neatenţiile, trecutului şi cum ne putem afla şi unde şansa, în ce context. Jupiter este simbolul credinţei, al înţelepciunii, al bunei măsuri a lucrurilor, este un indiciu al felului în care comunicăm sau putem comunica cu Dumnezeu, şi cu noi înşine, dăruieşte încrederea în Divin şi face legătură cu acesta, de unde vine, de fapt, şi ceea ce noi numim şansă. Jupiter aduce o rază de bucurie cosmică în semnul şi casa în care se găseşte şi concretizează forţele spirituale care acţionează ca mesageri, ca intermediari între planul pământesc şi cele superioare, este conexiunea cu universul, sau universurile. Acolo unde el apare retrograd, totul trebuie luat de la capăt, pentru a ne continua drumul spre alte dimensiuni.

Ca să dezvoltăm, Jupiter face legătura între spiritual şi material şi deci experienţa retrogradării sale, deşi se manifestă în planul materialităţii, are o conotaţie superioară. Ne arată modul în care putem integra Divinul în mod concret, dar şi felul, domeniul, în care acesta ne poate ajuta cel mai optim mod, care să implice o participare mai directă a sa, cât mai puţin obstrucţionată.

În acelaşi timp, o poziţionare, sau aspectare, puternică a lui Jupiter va crea întrucâtva o aversiune faţă de experienţele, lucrurile şi chiar oamenii obişnuiţi, idealismul luând în mare măsură locul pragmatismului. În orice caz, persoana cu Jupiter retrograd resimte în interior o teribilă dorinţă de adevăr şi moralitate, eforturile sale de a fi drept vor fi mari şi se vor baza pe o concepţie cu totul personală.

Un Jupiter retrograd bine aspectat va obliga persoana să obţină maximum de efect cu minimum de mijloace. Se poate constata o mare înţelepciune şi chiar,în cazuri extreme, darul profetic. Răbdător, liniştit, nativul poate rezuma în puţine cuvinte esenţa unor proiecte complexe, fără a se pierde în detalii.

Dacă este prost aspectat, Jupiter retrograd poate face ca entitatea să aducă cu sine ranchiuni din vieţile anterioare, caz, rar, în care o veche dorinţă de răzbunare poate fi proiectată asupra unor persoane întâlnite în prezent. O aprofundare a propriei naturi va deschide calea unei înţelegeri elevate şi mai puţin personale. Năzuinţa de a-şi dezvolta propria bogăţie interioară devine mai puternică decât năzuinţa de a avea bogăţii pe plan exterior.

Karma persoanelor cu Jupiter retrograd este legată de conştienţă şi moralitate. Într-o încarnare trecută, persoana a beneficiat de stima celor din jur, a avut un rol în religie sau spiritualitate, dar fie nu şi l-a jucat cum trebuie, sau până la capăt, fie a asistat la distrugerea valorilor în care, odată, a crezut şi a venit să restabilească codurile morale după care s-a ghidat, sau să le regăsească oglindite de realitatea actuală, într-o formă sau alta, lucru pe care-l simte în primul ca pe o datorie, morală, faţă de propria conştiinţă.

Greşelile trecutului pot fi de mai multe tipuri. Poate că persoana a beneficiat într-o viaţă trecută de belşug informaţional sau de o înaltă cunoaştere pe care nu a vrut s-o comunice celorlalţi, creându-şi un monopol, problemă care trebuie rectificată, prin declanşarea unor acţiuni constructive. În această viaţă nu va mai dispune de aceleaşi posibilităţi de informare, sau nu i se vor mai oferi atât de uşor şi va trebui să le caute, să aştepte mult şi bine până acestea apar, sau până când apar persoanele ce le deţin şi care s-ar putea ca, la rândul lor, să nu se arate prea generoase în a le oferi. Poate fi, iarăşi, vorba de o greşeală morală faţă de cineva, care, sigur, trebuie reparată, faţă de persoana în cauză, dacă reîntâlnirea este favorizată, sau faţă de oameni în general, printr-o atitudine frumoasă. Există şi posibilitatea ca nativul să nu le fi arătat celorlalţi generozitate, ceea ce astăzi va duce la lipsuri materiale. Să rezumăm spunând că egoismul ar fi o cauză a acestei retrogradări, egoismul în general, cu toate formele pe care le comportă el, şi că acesta mai poate fi întâlnit şi astăzi la nativ.

În altă ordine de idei, ne putem gândi la prea mult idealism şi prea multă naivitate, dar şi la minciună, deliberată sau nu.

Jupiter retrograd operează în plan moral, spiritual, generând un blocaj, persoana ajungând să nu mai distingă între bine şi rău. Dacă ea va reuşi să depăşească această influenţă, atunci calea către cunoaşterea înaltă îi este deschisă, sau redeschisă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.