ASTROGRAMA COMPATIBILITĂȚII ȘI CĂSĂTORIA-Află cu cine vrei să îți împarți viața…

Notă

Într-o primă fază, am intenționat să scriu un articol comun despre astrograma compatibilității, căsătorie și terapia de cuplu, pentru ca apoi, după ce scrisesem mare parte din el,  să decid că este mai potrivit să îl împart în două și anume unul care să se refere doar la relația căsătorie-astrograma compatibilității, articolul de față, și altul care să evidențieze rolul acestei astrograme pentru terapia de cuplu, articol pe care  poate îl veți citi de asemenea.  Fac această precizare deoarece există, cel puțin în referirea strictă la anumite semnificații astrologice, o parte de material comun, util ambelor articole, pe care l-am păstrat ca atare.

În funcție de stadiul de viață în care vă aflați sau de statutul civil pe care îl aveți, puteți opta pentru unul sau altul dintre ele, însă probabil că veți fi mai câștigați dacă le veți lectura pe amândouă. Fie ca Dumnezeu să ne inspire pe toți întru binele nostru cel mai înalt!

 

Ne naștem, creștem, ne îndrăgostim și, când credem că am găsit fix persoana potrivită, ne căsătorim. Spre aceasta tindem, în orice caz, și ca bărbat și ca femeie, însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Uneori ne atașăm orbește de cineva fără a cunoaște suficient această persoană și abia târziu, sau prea târziu, ne dăm seama că am făcut o greșeală. Un om ne poate atrage în multe feluri, pare întruchiparea a ceea ce ne-am dorit dintotdeauna, fie prin sentimentele pe care ni le trezește, fie prin confortul sufletesc, dar și mental sau material pe care ni-l asigură. O singură însușire a acestuia, o singură trăsătură de caracter, ieșind foarte mult în evidență, pare suficientă pentru a ne alunga îndoielile, nu vrem să știm mai mult și parcă ne anulăm singuri discernământul, până când…Până când descoperim și alte laturi ale personalității acestui om, unele care s-ar putea să nu ne placă.

Dacă până atunci ne convingeam singuri că ne asemănăm atât de tare și atât de frumos cu persoana în cauză, acum ni se arată niște lucruri, care, departe de a ne apropia de aceasta, par, dimpotrivă, a ne separa, progresiv și ne sperie, diferențele. Și, fiindcă am pomenit de posibile diferenţe între parteneri, uneori chiar foarte mari, ele ar trebui conştientizate  fie înainte de actul căsătoriei ca atare, fie înainte de cel al deciziei de a aduce un copil pe lume.

La început, când suntem îndrăgostiţi şi poate puţin trecuţi prin viaţă, tindem să idealizăm la extrem calităţile celui iubit şi să minimalizăm, sau să trecem cu vederea, posibilele defecte ale acestuia. Cu siguranţă, nu dispunem de un etalon absolut atunci când vorbim de defecte, căci măsurăm lucrurile din propria perspectivă, care ţine de relativitate, dar această perspectivă nu contează mai puţin, căci noi şi nu altcineva facem pasul spre un nou statut şi o nouă viaţă. Din acest motiv, ar trebui să încercăm, atât cât, se poate să ne asigurăm că ştim lângă cine vom sta. Cum s-o facem, va veni, firesc, întrebarea, iar astăzi există, din fericire,  un răspuns: cu ajutorul ASTROLOGIEI.

Astrologia este singura ştiinţă (deşi am putea-o numi artă) capabilă să ilustreze modul în care un om vine echipat, sufleteşte, mental şi emoţional, atunci când se naşte. Felul în care sunt aliniate planetele, dar şi anumite puncte matematice, în momentul naşterii reflectă organizarea interioară căreia un om i se va subordona de-a lungul vieţii, ce îl va motiva sau interesa, care vor fi calitățile, dar şi slăbiciunile sale,  potenţialul de care dispune şi pe care îl poate dezvolta, şansele ce se pot ivi pentru el,  lucrurile sau situațiile de care ar trebui să se ferească şi atâtea altele. Nu în ultimul rând, o astrogramă, ce poate fi asemuită şi unei radiografii psihice, va indica şi dispunerea sau deschiderea afectivă a cuiva, genul de oameni care îi vor trezi simpatie sau antipatie, atracţie sau repulsie, precum şi principiile după care se relaţionează, atât faţă de sexul opus, cât şi în societate în general. Cei care au înţeles cât de cât, prin depăşirea anumitor prejudecăţi religioase sau a unui orgoliu de tip raţional, că Universul se ghidează după anumite legi, ştiu că  noi oamenii suntem spirite care se reîncarnează şi că suntem constrânşi de condiţionările Karmei, legea cauzei şi efectului, care de fapt determină în bună măsură  genul de atitudine şi comportament pe care îl vom manifesta, dar şi direcţia pe care o vom urma, în general, în viaţă, tocmai pentru a descoperi, într-un final, ce ne condiţionează şi cum ne putem elibera de povara karmică, căci, aşa cum am spus undeva, karma îşi are rezolvarea în sine însăşi, la fel ca o boală, totul este să îi descoperi miezul profund.

Aşa cum se poate întocmi astrograma individuală, natală, karmică sau previzională a unei fiinţe omeneşti, la fel se poate întocmi o astrogramă comparativă pentru două persoane ce vor să ştie ce ar însemna ca ele să îşi unească destinele. Această astrogramă se mai numeşte şi a COMPATIBILITĂŢII. Faptul că există karmă, nu înseamnă că noi nu avem dreptul la alegere. Avem dreptul la alegere pentru că avem dreptul la trezire, adică, aţi înţeles, la ieşirea din karmă. Când înțelegi schema, poți învinge schema. O dovadă a faptului că începem să ne trezim este şi a ne întreba dacă ceea ce trăim la un moment dat este dragoste pură sau doar pasiune ori patimă, şi a  recurge la serviciile unui astrolog bun şi cu experienţă atunci când vrem să facem un pas atât de mare, precum este cel al căsătoriei de exemplu. Căci căsătoria nu a fost şi nu este o glumă. Căsătoria poate aduce multe cu sine în timp, sub diverse aspecte, şi este mai uşor să nu începi ceva ce s-ar putea dovedi foarte rău sau costisitor într-o formă sau alta, decât să nu începi ceva, după ce ai obţinut un sfat pertinent. Seducția are frumusețea sa, un om poate fi fascinant și există tentația  de a-l asocia unei promisiuni. O promisiune nu înseamnă certitudine însă și este pentru oricine de dorit să cunoască mai bine ființa cu care înclină să se însoțească. Puterea momentului poate acționa ca un fel de transă, nu gândești în afara lui, iar când vraja s-a risipit te pomenești, poate, într-o poveste care nu seamănă deloc cu cea în care ai crezut și în care nu îți mai place să fii, dar…S-ar putea să fie târziu deja. Mai ales dacă au apărut copii.

Astfel, studiul astrologic de compatibilitate se dovedește un instrument prețios în a stabili cu cine ai de-a face și la ce te poți aștepta, pe termen scurt sau pe termen lung, dar și în diverse situații de viață, ce pot varia extrem de mult. Deși orice interacțiune planetară din astrogramele celor doi este importantă și arată ceva, fundamentale în a stabili potrivirea sau nepotrivirea între persoanele pentru care se realizează astrograma comparativă sunt  Soarele, Luna, Venus, Marte și Ascendentul. Desigur, acestea au multiple semnificații, iar eu voi ilustra aici doar câteva, cele esențiale, pentru ca voi să vă formați o idee despre ceea ce vă poate oferi compararea hărților astrale.

 Soarele înseamnă personalitatea profundă a unui om, motivația de bază, felul principal de abordare a vieții, instinctele dominante, nivelul de influență spontană asupra oamenilor, simbolul forței inițiale, ce te însuflețește, unde ești cel mai prezent, vitalitate, simțul individualității, impulsul de a fi și de a crea, energia creativă dar și direcția de evoluție. Pentru o femeie, foarte important, Soarele, alături de Marte, înseamnă și genul de bărbat pe care îl cauți, îl apreciezi sau îți face bine, dat fiind și că o altă semnificație a Soarelui este chiar principiul masculin în sine.

Dacă Soarele este asociat, în astrologia ezoterică, spiritului, Luna, principiul feminin, sau pasiv,  este asociată corpului, însă nu doar celui fizic, ci și celui spiritual, pe care îl putem numi suflet. Într-un fel, este matricea folosită de spirit, Soarele, pentru a-și trăi lecția (re)încarnării, reprezentând rezervorul acumulărilor trecutului, la nivelul acestei vieți dar și la nivel karmic. Luna ne arată care este răspunsul nostru firesc sau natural față de mediu, reacția noastră spontană de adaptare, felul de supraviețuire și mecanismul de apărare.   Luna guvernează emoțiile dar ne arată și care viziunea noastră despre familie, tradiție, mediul în care vrem să trăim sau casa pe care vrem s-o avem. Luna simbolizează mama sau relația cu mama, iar pentru o femeie poziționarea și relațiile acestei planete indică modul în care se vede sau se proiectează pe sine în rolul de mamă. Pentru bărbat, alături de Venus, sugerează modelul de femeie agreat sau dorit.

Venus, alături de Lună, a fost în general asociată arhetipului feminin. Are deci o legătură directă cu iubirea, armonia, blândețea, grația, sensibilitatea și farmecul unui om. Indică, în general, ceea ce ne place sau atrage, după cum indică și gusturile sau valorile noastre, însă și felul în care le împărtășim. Poziția și aspectele lui Venus vorbesc despre modul de relaționare al cuiva și despre ceea ce îi oferă confort într-o relație.  Venus, prin semnul în care este situată arată specificul energiei și stilul de exprimare emoțională în relație, dar arată și instinctul social în general, felul în care un individ îi influențează pe ceilalți, gradul de popularitate pe care îl poate atinge (indicat și de Lună). Dintr-o perspectivă pragmatică, Venus ne sugerează felul în care cineva privește, cheltuiește sau face banii.

La un alt nivel, Venus poate fi asimilat ego-ului feminin sau identității feminine, iar pentru un bărbat înseamnă, după cum am pomenit deja, genul de femeie de care este atras sau fascinat.

De partea cealaltă, Marte, ca și Soarele, este asociat arhetipului masculin și poziția sa revelează multe aspecte legate de energia fizică și sexuală, de voința de a acționa și de a realiza. Marte ne arată felul implicării cuiva, intensitatea, ceea ce îl face să se implice și ceea ce îl stimulează într-un Marte exmod concret, competitivitatea, capacitatea de decizie, de asumare a responsabilității. Marte are o legătură directă cu dorința dar și cu posibilitatea de împlinire a acesteia, ne arată cum luptă cineva pentru lucrurile în care crede.

Precum Venus, primă gusturile erotice ale individului, dar mai ales în componenta sa sexuală și mai puțin în cea afectivă, după cum exprimă și calitatea energiei care motivează dorința sexuală, nivelul energetic al interacțiunii sexuale și importanța acesteia. În timp ce Venus îi atrage pe ceilalți prin frumusețe, farmec, bunătate și abilități sociale foarte plăcute (imaginea arhetipului feminin), Marte caută să obțină ceea ce dorește într-un mod mult mai direct și mai agresiv, poate cumva chiar prin demonstrații de forță, vigoare sau eficiență, (descrierea arhetipului masculin).

Dacă bărbatul este în general reprezentat prin Martele său, în calitatea acestuia de eu masculin, pentru o femeie Marte va însemna ceea ce caută la un bărbat, ceea ce o stimulează la un bărbat.

După cum vedem însă, societatea actuală propune roluri care nu mai corespund , în mod distinct, bărbatului și femeii, care parcă anulează identitatea de gen și creează multă confuzie, nemulțumire și frustrare, chiar dacă nemărturisite sau recunoscute ca atare.

Să vorbim și despre Ascendent și pe urmă vom reveni la acest aspect, referindu-ne la interacțiunile acestor planete din astrogramele suprapuse a doi indivizi, în speță bărbat și femeie.

Ascendentul este, cumva, precum învelișul în și prin care ne vom manifesta exprimarea solară, este interfața noastră cu lumea, filtrul prin care o percepem. În altă ordine de idei, Ascendentul este sentimentul de sine instinctiv și felul în care îl lăsăm să transpară, imaginea pe care o avem despre noi înșiși și o prezentăm celorlalți, sau ceea ce lăsăm, în exterior, să se știe ori să se vadă despre noi. Potrivit unor astrologi de seamă, Ascendentul reprezintă temperamentul noastru, dar și aspectul nostru fizic sau corporal și dă indicații despre sănătatea pe care o vom avea în general. În sfârșit, Ascendentul este modul în care fuzionăm activ cu viața atunci când energia noastră curge spontan, felul în care trebuie să trăim și să ne autoexprimăm pentru a ne simți liberi și compleți. Elementul în care se află Ascendentul este cel din care ne luăm, la nivel energetic, forța de care avem cea mai mare nevoie și se poate spune despre Ascendent că acesta conferă amprenta noastră energetică de ansamblu.

Această descriere, evident, nu are menirea unei scurte lecții de astrologie, ci ea vrea doar să evidențieze faptul că în harta astrologică se găsesc reprezentate, într-un mod simbolic, dar specific și precis totodată, reperele ce conturează personalitatea dar și direcțiile de viață ale unui om. Planetele la care am făcut referire, dar și celelalte, împreună cu Ascendentul și restul “punctelor unghiulare” prin semnele zodiacale  și elementele(foc, pământ, aer, apă) în care sunt așezate, capătă diverse semnificații, care se traduc în anumite moduri de manifestare cu tot ce înseamnă acestea.

Ei bine, astrograma compatibilității verifică cum se combină, prin aspectele create, planetele și unghiurile din astrograma individuală a unei persoane cu cele din astrograma individuală  a alteia. Semnificația literală  a cuvântului “compatibilitate” derivă din latinescul cum pasus, care înseamnă “a păși alături de” sau “a merge împreună”. Cuvântul compatibilitate este foarte legat de compasiune, de la latinescul compati, ” a simpatiza cu”. Pe scurt, compatibilitatea implică ideea de acțiune-mișcare reciprocă în armonie, sau de “curgere”a unuia către celălalt la nivel energetic, ceea ce implică susținere reciprocă și o direcție comună în viață. Însă de multe ori această compatibilitate este sau foarte redusă ori incompletă, sau prea contradictorie (ca să nu-i spunem capricioasă) sau nu există aproape deloc, fapt de care destule persoane își dau seama târziu, sau pe care nu vor să-l recunoască, deși îl simt, instinctiv, pentru că, așa cum spus deja,  se află  sub transa seducției, a fricii ori a interesului. Rolul astrologului poate fi vital în a explica persoanei care i-o cere la ce consecințe s-ar putea aștepta atunci când aprofundează o relație cu cineva, în bine sau în rău, deși acești termeni nu sunt chiar potriviți, întrucât nu există compatibilitate perfectă, tot astfel precum nu există o lipsă totală de compatibilitate. De fapt, intervenția rezervată astrologului este de a explica unde  ar putea lucrurile să se lege și unde nu,  în ce măsură și cât de importante sunt diferitele aspecte vizate de compatibilitate sau incompatibilitate, iar mai departe persoana este liberă să facă ce dorește cu informațiile primite și să aleagă după cum va socoti de cuviință.

Pentru că am schițat câteva însușiri ale planetelor de bază, cine vrea poate să își imagineze anumite lucruri pe care le-ar determina raportul de potrivire ori nepotrivire dintre acestea stabilit prin compararea a două hărți astrologice, însă este de la sine înțeles că interpretările unui astrolog profesionist vor fi mult mai utile.

În continuare, eu nu voi face decât să atrag atenția extrem de  succint asupra a ceea ce interesează cel mai mult în stabilirea compatibilității. În primul rând se vor compara pozițiile Soarelui și ale Lunii din cele două astrograme, personalitatea profundă și cel mai puternic factor motivant pe de-o parte și instinctul de supraviețuire și mecanismul de adaptare pe de alta, ca să nu mă refer decât la două atribute ale celor doi aștri. Armonia dintre Soarele și Luna reprezentanților cuplului este un indicator al înțelegerii reciproce și al identificării unuia cu celălalt, precum și al conștientizării instantanee a unicității celuilalt. Acest tip de raport poate fi indicativul uneia dintre cele mai înalte forme de iubire, un gen de acceptare reciprocă și de sensibilitate, care este mult mai durabilă în timp și mai profund satisfăcătoare decât relațiile care se bazează în principal pe indicatatorii tradiționali ai  “iubirii”  adică interacțiunile Venus-Venus, Venus-Marte, Venus-Soare sau Venus-Lună. Altfel, deși există multe căsătorii în care, de exemplu elementul Soarelui și Lunii bărbatului este incompatibil cu elementul Soarelui și Lunii femeii, marea majoritate a căsătoriilor fie nu durează prea mult, fie există într-un climat cumplit de frustrare, cel puțin pentru unul dintre parteneri.

Apoi, este extrem de important de văzut care este rezonanța între Lunile celor doi, întrucât acestea stabilesc gradul în care bărbatul și femeia se pot simți bine în interacțiunile vieții de zi cu zi și mai cu seamă în cadrul familiei pe care, eventual, și-o vor crea sau în domiciliul comun. Ea va indica, totodată, cât de mult sprijin și siguranță sunt în stare cei în cauză șă își ofere unul altuia.

Nu întâmplător am descris Ascendentul cu ceva mai multe detalii, căci pentru a realiza o hartă comparată completă, este imperios necesar să determinăm cu acuratețe Ascendentul ambelor persoane, să verificăm măsura în care Ascendenții se înțeleg între ei, dar și cum Ascendentul fiecăruia se potrivește cu planetele celuilalt. Fie și referindu-ne doar la semnificația de temperament a Ascendentului, deducem că în cazul unor poziții contrastante vom avea parte  și în realitate de două temperamente și abordări ale vieții care se bat cap în cap.

Evident, vom verifica și polaritatea Venus-Marte, care pe lângă faptul că ne dezvăluire raportul eu-lui feminin (Venus) cu cel masculin (Marte), cu tot ce implică acestea,  ne arată cum se situează gusturile femeii față de cele ale bărbatului, valorile de care sunt atrași cei doi și felul în care se implică în acțiune.

Nu sunt deloc de ignorat armoniile  Mercurului, pentru a determina cât de mare poate fi înțelegerea mentală între două persoane și ce interese au în comun. Nu întotdeauna un aspect negativ între Mercur și Mercur înseamnă un blocaj în relație, atâta vreme cât alte planete din harta cuiva se combină armonios cu Mercurul din harta partenerului.

De un real folos este și să verificăm cum se îmbină spiritualitatea sau religiozitatea unuia cu a celuilalt, lucru pentru care vom studia poziția lui Jupiter, dar și cum interacționează între ele simțul de răspundere, răbdarea și capacitatea de a duce un angajament până la capăt ale fiecăruia, caz în care vom examina aspectul Saturn-Saturn.

De fapt, un astrolog profesionist se va opri asupra a tot ce i se pare relevant într-o hartă comparată, inclusiv, deseori, asupra planetelor transpersonale, asupra așa-numitelor puncte matematice sau asupra așa-numiților asteroizi. Personal, eu  acord o mare însemnătate și Nodurilor Lunare, pentru a determina rolul Karmei într-o relație.

O hartă astrală comparată poate fi nuanțată de atâtea și atâtea amănunte, dar ține de cunoașterea și inspirația specialistului să le folosească. După cum spuneam la început, undeva, în societatea contemporană rolurile bărbatului și ale femeii nu mai sunt atât de diferite, întrucât este cultivat excesiv spiritul de competiție, iar multe femei sunt tentate să adopte stilul și chiar comportamentul masculin pentru a se impune, forțându-se chiar uneori să treacă complet peste caracteristicile de gen în acest sens. Egalitatea este tot mai greșit înțeleasă, căci menirea sa nu este de a uniformiza, ci doar de a permite aceleași oportunități. Însă fiecare sex are calitățile sale ce nu trebuie amestecate sau greșit apreciate, la fel cum este și cu slăbiciunile.

Dacă este adevărat că menirea noastră ca bărbați și femei nu este de a rivaliza, uneori în cadrul unui război ascuns, tacit, deghizat, ci de a ne completa,  nu de a ne critica, ci de a ne ajuta și încuraja reciproc, la fel de adevărat este că uneori, dincolo de ceea ce face din noi societatea,  indiferent de sexul căruia îi aparținem, printr-o anume dispunere planetară, rod al vieților noastre anterioare, putem manifesta și anumite însușiri care parcă ar fi mai mult specifice sexului opus. Deci, ne și putem naște cumva mai atipici, iar atunci când astrologul întocmește o hartă astrală, individuală sau comparativă, are datoria de a evidenția orice asemenea aspect.

De exemplu, o femeie poate avea un Marte foarte puternic și într-un semn masculin, dar și un Venus,  la fel cum poate avea o serie de alte planete în semne masculine: Atunci tendința acesteia va fi, poate, de a avea o atitudine foarte directă și  de a se manifesta destul de agresiv sau, să spunem, combativ, dur și suspect de tranșant.  O analiză mai aprofundată, ne-ar putea dezvălui că a fost bărbat cu o viață înainte și că acum are a învăța feminitatea, fără a-i fi ușor, dar există și ipoteza conform căreia și-a ales aceste calități mai puțin specifice naturii femeii, pentru a nu se mai simți atât de vulnerabilă precum altădată.

Invers, fiindcă tot se plâng atât de mult fiicele Evei că bărbații par insensibili sau nu știu ori se tem să își exprime emoțiile, iată că azi întâlnim tot mai mulți urmași ai lui Adam ce au firi foarte blânde,  atitudini extrem de delicate, preocupări fine, chiar spirituale și  care nu își mai etalează cu ostentație masculinitatea și simt nevoia să se deschidă, să își arate sau  să vorbească despre fricile sau fragilitatea lor. Este foarte probabil să aibă Marte, eu-l masculin, într-un semn feminin, sau să aibă o preponderență planetară yin în astrograma lor, ceea ne arată că fie învață,  în această viață, după multe de femeie, ce înseamnă să fii bărbat, fie și-au propus de la început, înainte de încarnare, să experimenteze o altă fațetă sufletească, după una care i-a pus probabil în ipostaza de ființă nemiloasă sau oricum destul de lipsită de compasiune. Nici o variantă, fie și contradictorie,  nu este exclusă pentru felul de a fi al unui om și desigur că pentru orice femeie există, undeva, un bărbat potrivit, oricât ar fi ea de autoritară sau de independentă, după cum pentru orice bărbat, oricât ar fi el de delicat sau de ,,moale,, există o femeie care îl așteaptă.

Merită să reamintim că masculinul și femininul sunt parte din fiecare dintre noi și că proporțiile și modurile în care cele două prototipuri, arhetipuri sau energii se combină în fiecare dintre noi pot fi atât de variate și uneori atât de surprinzătoare, lucru pe care practic doar astrologia este în stare să-l reliefeze într-o formă concretă, analizabilă.

Am vorbit de semne, de elemente, de planete, însă nu am menționat că există și casele astrale sau astrologice, care, de fapt, corespund domeniilor sau sectoarelor vieții. Când întocmim o astrogramă a compatibilității, o astrogramă care suprapune două astrograme individuale, noi, astrologii, verificăm și în ce zonă a vieții sau activității unuia dintre cei doi vor avea cel mai mult impact sau influență pozițiile planetelor din astrograma celuilalt. Este un aspect foarte important, mai ales în vederea unei relații pe termen lung, căci nu vorbim doar de un impact de moment, ci de unul permanent, ale cărui posibile consecințe trebuie estimate cu mare răspundere. De exemplu, un om poate însemna, în principiu, o sursă incredibilă de plăcere senzuală sau romantică pentru cineva, dar, în același timp, și una de dezastru financiar. Invers, cumva, dacă planetele indică că cineva ar fi în măsură a-ți asigura un trai îndestulat, aceleași planete îți pot arăta că prețul banilor primți va fi unul foarte mare, ce te poate costa, cu timpul, chiar sănătatea, prin mâhnirea pe care o va experimenta sufletul pentru că nu ai parte de iubirea după care ai râvnit.

Așadar, dacă am reușit să explic lucrurile clar, iar voi să le înțelegeți, înainte de a face un pas atât de mare precum este căsătoria, dar și asocierea într-o afacere,  reflectați îndelung, iar dacă puteți sau simți nevoia consultați un astrolog bun, pentru a vă face o astrogramă a compatibilității. Poate că ar fi de dorit ca ambii membri ai cuplului sau ai  echipei să se prezinte, în acest scop, la cabinetul astrologului, însă acest lucru se întâmplă prea rar, conform experienței mele și deseori cel care nu vine la astrolog nici nu află vreodată ce a făcut partenera sau partenerul, în sensul de a se fi sfătuit cu acesta. Taina își are rostul său, dar la fel de mult rost are și a te informa, căci este vorba despre viața voastră. O fi X sau Y sufletul vostru pereche sau doar vă iluzionați, sub foarte puternicul impuls al momentului și, cine știe, este exact sufletul care v-ar putea aduce foarte multă nefericire? Dați-vă o șansă să aflați….

Sunt Michael Titus Grecu, astrolog și psiholog, în ce ordine vreți, și îmi place să fiu de folos, prin analizele, sfaturile și terapiile mele tuturor celor ce trec prin momente grele și situații de cumpănă în viață, au întrebări  ce par fără răspuns sau vor să evolueze și nu știu cum.