Cuvântul Chiromanţie provine din cuvintele greceşti Cheir-mână şi Manteia-prevestire şi iniţial a desemnat, deci, arta prezicerii viitorului unei persoane pe baza liniilor din palme. Chiromanţia modernă însă este adeseori cunoscută şi sub numele de chirologie, care, în greacă, înseamnă studiul mâinii.
Dacă, prin urmare, este adevărat, că, într-o foarte bună măsură, atunci când chiromantul este priceput sau chiar desăvârşit, viitorul poate fi efectiv desluşit sau citit într-o palmă, astăzi ştim că această artă, pe care mulţi au ajuns s-o considere ştiinţă, ajută enorm de mult şi la cunoaşterea şi înţelegerea de sine. Prin ea, omul care consultă un specialist în domeniu află tipologia din care face parte, dar şi trăsăturile care îl particularizează.
Dacă cel care practică chiromanţia are şi însuşiri de psiholog, intuiţie, empatie, dar mai ales dacă îşi iubeşte semenii, va şti, pornind de la ceea ce vede, să-şi îndrume clientul către corectarea unor deficienţe şi spre folosirea unui potenţial ce poate nu a fost încă descoperit.
Am putea spune că ce ţi-e scris nu în frunte ţi-e pus, ci în palmă, dar ultimele descoperiri arată că formarea liniilor din palmă are o legătură directă cu activitatea cerebrală, care “sapă” aceste linii în piele, putând adăuga, cu timpul, altele, în funcţie de modificarea traseelor cerebrale şi respectiv de evoluţia fiinţei ca atare. Există peste patru mii de lucrări publicate ce tratează diversele aspecte ale palmei şi care au stabilit corelaţii între trăsăturile mâinii şi dispoziţia sau structura psihologică, boala genetică şi chiar probabilitatea reuşitei într-un domeniu, sau al manifestării unui talent.
Este greu de spus cu exactitate când au început oamenii să asocieze caracterul uman cu forma mâinii şi să descopere că destinul, cu etapele lui, este reflectat de liniile palmei. Faptul că au fost descoperite picturi rupestre înfăţişând palme, ne permite să credem că încă din epoca de piatră această parte a corpului, mâna a trezit semne de întrebare dar şi curiozitate, fascinaţie, şi nu putem afirma în deplină cunoştinţă de cauză că nu existau încă de atunci un anume fel de cititori în palmă.
Informaţiile de care dispunem indică însă că primul tratat de chiromanţie, vechi de mii de ani, cel mai probabil opera unor brahmani şi asemuit, aici, unei comori, a fost descoperit în India. Ceea ce îl face unic, dincolo de mărime şi de conţinutul său uriaş, presărat cu sute de ilustraţii bine întocmite, este reprezentat de faptul că este făcut din piele umană şi că este scris cu un lichid roşu pe care timpul nu a reuşit să-l deterioreze.
Dacă ştim că această străveche artă a fost practicată de timpuriu în ţări cu tradiţie spirituală precum, iată, India, China, Persia, Egipt şi Tibet, mai ales în mediile iniţiaţilor, este meritul grecilor antici cel de a fi elaborat studii lucide şi pertinente, argumentat expuse, cărora le datorăm ceea ce ştim astăzi despre chiromanţie. Anaxagoras, Platon, Aristotel sunt doar câteva dintre numele ilustre ce au învăţat şi apoi predat această artă, ce le-a suscitat, în timpurile noastre, între alţii, interesul lui Carl Jung şi Julius Speer.
Dacă în ultimii 20 de ani foarte mulţi oameni au devenit atraşi de “artele intuitive” precum tarotul, numerología şi astrologia, chiromanţia, deşi datand din vremuri imemoriale, în mod paradoxal sau nu, are un număr redus de practicanţi, iar în România nu există decât extrem de puţini cunoscători ai acestei forme de desluşire a caracterului şi a destinului, probabil, făcând o analogie, toţi atâţia cât degetele unei mâini.
A sosit vremea, consider, ca arta cititului în palmă să-şi capete şi în ţara noastră locul pe care-l merită, să iasă de sub apanajul aşa-ziselor ghicitoare şi respectiv să nu mai fie pusă în legătură, doar, cu o anume etnie conlocuitoare, ceea ce până acum. n-a făcut decât să-i dăuneze şi să-i aducă o “faimă” nemeritată.
Cine crede (sincer) că în palmă sunt ascunse tainele propriei fiinţe, momentele de cumpănă ale vieţii, cu succesele şi insuccesele, suişurile şi coborâşurile sale, dar şi modurile de a-şi înţelege mai bine structura, tipologia şi particularităţile specifice, poate să mă consulte cu încredere:.am dedicat mult studiu însuşirii acestei arte. Fiindcă, în podida vechimii sale, chiromanţia încă reprezintă la noi un spaţiu al cunoaşterii prea puţin exploatat, preţul unei şedinţe va fi, doar pentru ceva vreme, unul promoţional, şi anume 50 de lei!
Tel: 0726. 543. 314/0741. 572. 161
Întotdeauna venim cu bagaj din alta viață. .intuiția spune și ea ceva,neregăsirea în momente ale vieții actuale Îți macină sufletul..Multe pe care la simți dar ti le șoptești ție. .oameni pe care crezi ca îi cunoști dar simți ca nu vei termina alaturi