TAROTUL SUFLETULUI

 

 

 

Am stat mult să mă gândesc cum să traduc termenul de psychic tarot, folosit de cunoscutul clarvăzător și medium, John Holland pentru a denumi cărțile de tarot atât de speciale concepute de acesta. Am vrut inițial să folosesc expresia de tarot paranormal, dar am considerat că nu există totuși o concordanță deplină între ceea se înțelege în engleză și ceea ce se înțelege în română prin aceasta. Mi s-a părut mai firesc să folosesc noțiunea de tarotul sufletului, prin care mă refer, de fapt, la un tarot al cauzelor subtile sau profunde.

Tarotul sufletului înlocuiește cărțile obișnuite sau clasice de tarot cu unele care descriu dintr-o perspectivă superioară, dar și mai bine , înțelesuri importante ale întâmplărilor și trăirilor din viața unui om. Cuvintele ce apar înscrise pe cărți sunt într-o legătură directă cu semnificația lor, deci nu vor să creeze un cod secret de descifrare a lor, ci dimpotrivă. Dacă însă fiecare persoană care vine la cititorul în tarot are de la început un anume acces la ceea ce spun cărțile, rolul celui din urmă este de a pătrunde mai adânc în energia aferentă fiecărei cărți, sau combinației de cărți, pentru a desluși și altfel decât pur mental, adică intuitiv, ceea ce transmit ele.

Da, ați înțeles bine, cărțile de tarot nu sunt niște simple cărți de joc, ele funcționează ca niște ființe vii, sau ca niște entități încărcate cu energie. Nu este niciodată întâmplător, deci, când cineva alege o anume carte, căci între aceasta și persoana respectivă se creează o atracție, pe care o putem numi magnetică și care  are la bază legea rezonanței. Am putea spune că de fapt cărțile trimit un semnal către individul care vrea să le consulte, ele recepționând, în mod tainic, din Univers,  problemele cu care acesta se confruntă, dorințele pe care le nutrește, posibilitățile de care dispune și punându-se la dispoziția sa prin diverse explicații, pe care specialistul în tarot are menirea de a le face clare.

Desigur, între tarotul sufletului și cel obișnuit există corespondențe de sens, însă acesta este extins prin simbolismul desenelor de pe cărți, deloc aleatoriu sau doar conjunctural.  Altfel, aceste cărți aduc și un alt plus. Dacă arcanele majore, în număr de 22, reprezintă, așa cum s-a încetățenit în arta divinației, temele principale sau lecțiile spirituale ce se pot manifesta în viața cuiva, restul cărților, în număr de 36, arcanele minore, și care reflectă mai explicit fapte ale vieții de zi cu zi,  sunt, în acest tarot, împărțite pe patru categorii, fizic, emoțional, mental și spiritual. Fiecare dintre aceste categorii include 9 cărți,  numerotate ca atare de la 1 la 9, și fiecare categorie are o anume culoare. Întrucât acest tarot se inspiră atât din numerologie cât și din studiul centrilor energetici sau chakrelor, atât numerele cât și culorile înseamnă și ele ceva, în sine, și sunt folosite în interpretare.

Tarotul sufletului este un instrument de divinație cu totul aparte, care oferă explicații și soluții de multe ori neașteptate, dar pline de tâlc și eficiente, celui care înțelege că între Univers și om există o comunicare permanentă și că Universul a pus la îndemâna omului diverse mijloace de a-și face cunoscute mesajele. Tarotul se adaugă altor arte precum cea a astrologiei și a chiromanției în acest sens. Cei care au apelat deja la serviciile mele ca astrolog sau chiromant, pot să își pună mai departe încrederea în mine și să mă contacteze pentru a vedea cum lucrează cărțile acestui tarot spre a le oferi răspunsuri.  A sosit vremea ca atunci când vorbim de tarot să nu ne mai gândim la ghicitul în cărți (de joc) al femeilor cu basmale și rochii înflorate, cărora nu le mai putem spune pe nume pentru a nu părea rasiști. Tarotul nu înseamnă ghicit, înseamnă a-ți deschide sufletul și a crede că…ești văzut și auzit.   Cine nu (se) caută, nu are cum să(se) găsească.