Neptun retrograd

 

 

Neptun simbolizează sentimentele colective şi iubirea nedefinită, pentru tot ceea ce există. El trebuie să aducă definirea eu-ului, a sentimentului de iubire universală şi manifestarea iertării. Detaşarea de materialitate, de cele ale lumii acesteia, chiar dacă se face cu multe dureri, uneori, are un efect eliberator. Sufletul va redefini ideea de valoare pe alte criterii, diferite de cele ale altor vieţi. Vechile valori vor continua să-l însoţească pe nativ, în actuala viaţă, de aceea uitarea apare ca o binefacere. Dar nu se uită cu uşurinţă şi, în special când planeta e prost aspectată, pentru a uita, diverşi oameni, recurg la „substanţe” tipice sau stimuli: alcool, droguri, sex, misticism. Uneori, amintirea şederii în sau a contactului cu alte lumi este foarte puternică, de unde dorinţa de a evada din această lume a imperfecţiunilor. Dar viaţa trebuie acceptată, înţeleasă, iubită şi, prin iertare şi iubire, vom menţine distanţa justă faţă de lucrurile proprii lumii materiale, pentru a ne elibera de ele. Neptun retrograd, potrivit unora, ar indica o viaţă trăită în Atlantida. Se mai susţine că acum atlanţii se reîncarnează în masă.

Acţiunile persoanei cu Neptun retrograd nu sunt uşor de înţeles , deoarece au motivaţii neobişnuite, percepţiile sale au legătură directă cu spiritualul. Persoana în cauză are o spiritualitate înaltă, dar acordă puţină importanţă religiei. Simte aproape totul, dar percepţiile sale nu sunt legate de aspectele fizice, ci de univers, universal. Stie să vadă dincolo de aparenţe şi iluzii, dar nu spune tot ceea ce ştie, fiindcă este conştientă de limitările limbajului. .

Karma celui cu Neptun retrograd este de a învăţa să diferenţieze care dintre idealurile sale sunt realiste şi care utopice. Ştie de ce are nevoie, dar nu prea găseşte aceste lucruri în lumea exterioară. Uneori, urmăreşte fantasme, trăind în visele sale şi îşi proiectează vise, sau momente din trecut asupra situaţiilor actuale, fapt care îl împiedică să vadă clar realitatea prezentă.

Nativul are multă intuiţie şi de multe ori vede deznodământul lucrurilor înainte ca el să se fi produs efectiv. El trebuie să înveţe să-şi integreze corect percepţiile subtile. În loc să-şi interpreteze eronat senzaţiile, pentru a face să semene prezentul cu trecutul, persoana trebuie să distingă ceea ce în prezent reprezintă simbolic elementele trecutului, ceea ce din punct de vedere karmic nu a fost realizat în viaţa anterioară. Trebuie să separe ceea ce a fost de ceea ce este acum.

Neptun retrograd este indiciul persoanelor care în vieţile anterioare au muncit mult şi au ajuns la un înalt nivel spiritual, obţinând percepţii foarte puternice şi capacităţi magice. Din păcate, aceste persoane au folosit acest arsenal spiritual împotriva celorlalţi, în mod egoist, fapt ce a adus la acumularea unei karme foarte grele. Neptun retrograd se referă la cei pe care obişnuim să-i numim „vrăjitori.”, dar care şi-au folosit forţa dobândită împotriva oamenilor. De multe ori, aceştia au comercializat pe bani mulţi forţa ocultă avută, iar alteori doar din curiozitate sau din neglijenţă. . Astăzi ei trebuie să înveţe în primul rând lecţia iubirii cosmice. Ei au greşit considerându-i pe alţii drept duşmanii lor şi acţionând în consecinţă. Persoanele cu Neptun retrograd îşi vor păstra şi în viaţa actuală arsenalul percepţiilor şi forţelor oculte, pentru a demonstra că au învăţat să-l folosească în mod constructiv, punându-l în slujba celor care au cu adevărat nevoie de ajutorul lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.