Previziuni 2021

https://fpm.ro/horoscop-previziuni-2021-michael-grecu/?fbclid=IwAR2bIfmk84XWTVJamMA4sZk3xaOyFynPct7MHo6tleV7lQRAgJrJ_FdmHaI

BERBEC (21 martie-19 aprilie

Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Nativii din Berbec, definiți de ideea de inițiativă, nu vor  fi deloc lipsiți de acțiune nici în anul 2021, dar, surprinzător sau nu, îi vom vedea de data aceasta, pe  mulți dintre ei, activi și în domeniul dragostei. Da, mult romantism pentru Berbeci, chiar de la începutul anului, iar pentru cei care își doresc concretizarea proiectului serios numit căsătorie, anul 2021 se poate dovedi hotărâtor mai ales undeva spre lunile iunie-iulie. Nu va fi vorba despre ceva deloc întâmplător, ci chiar despre unirea vieții cu ființa predestinată. Mai ales în cazul bărbaților.  Totuși, nu sunt excluse nici idile neanunțate, parcă, de nimic, care capătă treptat și oarecum pe ascuns accente fulgerătoare.

Și la nivel profesional se anunță evenimente importante, fiindcă Berbecii pot experimenta, de exemplu, schimbarea locului de muncă sau schimbări în cadrul locului de muncă, mai cu seamă în perioada martie-mai, preponderent  de ordin pozitiv și mă refer mai ales la ceva de ordinul promovări.

În general Berbecii vor avea parte de schimbări peste schimbări în 2021, pentru care unii se vor dovedi pregătiți, iar alții nu, căci până și Berbecii pot fi surprinși. Cea mai mare surpriză va fi însă pentru aceia care vor simți nevoia să se liniștească și să se așeze la casa lor (ce le poate pica „din cer”), dar și să se vindece de impulsivitatea care în general îi caracterizează.

Lucru foarte important, anul 2021 este și un an al vindecării pentru Berbeci, chiar și efectiv la nivel fizic și mă refer în special la cei care suferă de probleme cardiace. Aceasta doar în condițiile în care reușesc să își controleze, repet, emoțiile intempestive care de cele mai multe ori îi domină, fiindcă în caz contrar se pot teme de consecințe dintre cele mai neplăcute. Exercițiul răbdării devine vital.

La nivel financiar se anunță câștiguri importante prin muncă proprie, însă cu eforturi care îi pot chiar extenua, mare atenție.

TAUR (20 aprilie-20 mai)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru nativii din Taur, anul 2021 este un an al perseverenței și al determinării. Toate inițiativele lor se îndreaptă spre proiecte concrete, bine fundamentate și îndelung studiate. Amănuntele ocupă un loc important în gândirea lor.  Vor munci mult și din greu, uneori în mod suplimentar, iar încăpățânarea care îi caracterizează oricum își va spune cuvântul.

Cei născuți în acest semn vor descoperi în ei însușiri nebănuite, de natură a-I face să-și dorească tot mai mult de la ei înșiși și creându-le impresia că se află în urmă în ceea ce privește împlinirea propriului potențial. Apropiații acestora s-ar putea să îi considere pe alocuri egocentrici sau egoiști, însă Taurii știu că traversează un moment unic care le deschide un drum important pe termen lung înainte.

Din nefericire însă, spre deosebire de Berbeci, destui dintre Tauri s-ar putea să treacă prin probleme în dragoste și chiar în căsnicie, căci se vor simți mult mai chemați de realizările proprii decât de cele conjugale, pe care le-ar putea neglija.

Deseori, Taurii nu vor spune tot ce au de spus, eschivându-se într-un fel sau altul, ori, dimpotrivă, s-ar putea să spună lucrurile prea tăios, abrupt, dureros, ceea ce poate produce răni în partenerul de viață, el sau ea.

Nu sunt excluse probleme cu banii în lunile februarie-martie, poate și pentru faptul că în această perioadă Taurii se simt înclinați să investească mult în proprietățile deținute sau în achiziționarea a așa ceva, nu neapărat sub cele mai bune auspicii.  Pe lângă a avea cât mai mult,  sunt foarte preocupați ca totul să arate perfect dacă se poate și în felul acesta chiar și ei pot uita de chibzuința care îi caracterizează.

Aspect inedit, unii dintre Tauri vor realiza că au ceva de schimbat în felul în care se exprimă, căci deși par calmi, vorbesc prea grăbit, prea puțin atent sau spun lucrurile prea pe șleau. Dimpotrivă însă, timizii vor găsi acum căi să spună ceea ce le apasă sufletul.

Este de dorit să accepte sprijinul, fie și împrumutul de bani, atunci când li se oferă, căci se va dovedi util atunci când se așteaptă cel mai puțin. De regulă acesta va veni de la persoane de încredere.

În  sfârșit, Taurilor li se recomandă să nu facă eforturi fizice prea mari, mai ales în sensul de a nu-și forța coloana, inima sau articulațiile, poate pur și simplu nedându-și seama că au depășit niște limite în acțiunile lor.

GEMENI (21 mai-21 iunie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Liberi sau libertini oricum prin natura lor, în 2021 Gemenii vor simți o și mai mare nevoie de libertate, cu toate că trăim în mijlocul acestei teribile și foarte restrictive pandemii. Totuși, evident, le va fi greu să se exprime în felul propriu, drept pentru care vor avea dese fluctuații de stare sau dispoziție sufletească sau momente când vor da glas nemulțumirilor lor.

În 2021, nativii acestui semn își vor face multe proiecte, mai ales unele care să vizeze, parcă, schimbarea structurală a omenirii într-un mod inovativ și nemaiîntâlnit. Vor fi cei care provoacă sau produc cel mai des întâlnirile de grup, din dorința de a face ideile să circule și să se întâlnească.

Este totuși de dorit să își stăpânească întrucâtva efervescența mentală, deoarece ar putea avea parte la modul propriu de dureri de cap, dar și de posibile certuri cu legea, atunci când, nemaiputându-se abține, vor depăși mai mult sau mai puțin marginile ei, revoltându-se și faptic.

Îi putem descoperi, mai ales în februarie, mai sentimentali decât de obicei, dar tot în această perioadă îi putem afla făcând cheltuieli pe care nu prea și le permit, poate tocmai pentru că vor să dovedească partenerilor de relație că pe ei situația actuală nu îi influențează prea mult. Totuși, din martie se pare că Gemenii, care, oricât de zăpăciți, nu sunt și leneși, se vor pune pe muncă și vor câștiga bani serioși dacă sunt consecvenți în acțiunile lor.

Paradoxal sau nu, în 2021 Gemenii s-ar putea dovedi mai stabili mental decât alții și mai hotărâți în plan profesional, drept pentru care s-ar putea să aibă parte de o anume recunoaștere în acest sector. Aceasta mai ales pentru că nativii în cauză se dovedesc încrezători  în ei înșiși și totodată se adaptează mai repede și mai ușor unor circumstanțe mereu în schimbare.

În sfârșit, deși vor avea parte de episoade romantice, Gemenii se vor dovedi mai îndrăgostiți de propriile idei și invenții decât de partenerii de cuplu către sfârșitul anului și nu vor tăgădui în a se lăuda cu acestea, guralivi ca de obicei.

RAC (22 iunie-22 iulie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Știm în general despre Raci că sunt foarte sensibili. Ei bine, în 2021 vor dovedi o sensibilitate ieșită din comun care de multe ori îi transformă chiar în ființe foarte vulnerabile. Pun totul la suflet, iau totul prea personal și se implică în cauze care de fapt nu sunt ale lor. În acest sens, sunt sfătuiți să afle cât mai multe moduri de a se detașa, pe cât le este cu putință.

Este foarte lăudabil că vor să ajute, însă propriile lor fapte nobile îi pot pune în situații periculoase, iar ceea ce au cel mai mult de învățat în 2021 este nu să nu îi rănească pe alții, ceea ce oricum evită, prin definiție, ci să dobândească cât mai mult curaj în a-și exprima punctul de vedere propriu oricât de mult ar leza aceasta părerile unor ființe în general prea orgolioase și care de fapt nu le fac bine.

Pot apărea pentru Raci destule probleme în cuplu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceasta se întâmplă uneori tocmai pentru că partenerii de relație nu reușesc să înțeleagă nevoia Racului de a se implica și de a ajuta. Atenție, oricum, la anturajul agreat sau cultivat în 2021, căci de aici pot veni surprize foarte mari. Oamenii nu sunt decât rar ceea ce vor să pară, iar în 2021 Racii vor învăța această lecție mai bine decât oricând, fie de la oameni neserioși ori flecari, fie de la oameni prea plini de ei care îi disprețuiesc și batjocoresc.

Îi putem afla pe Raci nervoși sau neliniștiți încă de la începutul anului, parcă ceva îi neliniștește permanent, însă, atenție, în lunile mai-iunie pot trăi adevărate revelații în legătură cu ei înșiși, descoperind ceea ce înseamnă cu adevărat a iubi și mai ales a se iubi pe ei înșiși, un lucru extrem de necesar pentru Raci în general, dar mai ales în 2021. Uneori nu este nimic rău în a afla ori în a dobândi un anume orgoliu, care te ferește de posturi stânjenitoare ori compromisuri umilitoare.

Racii ce vor descoperi, în sfârșit, puterea de care dispun tocmai prin prisma caracterului lor nobil în 2021 vor fi cei mai câștigați.

LEU (23 iulie-22 august)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Lei anul care vine poate să fie aproape șocant din perspectivă personală, în sensul că în multiple ipostaze nu se vor recunoaște pe ei înșiși. În special bărbații-Leu vor descoperi că au o lume inconștientă pe care probabil că au nesocotit-o multă vreme și care ascunde adevărate comori, dar și capcane uneori. Multe trăiri, tendințe sau dorințe ascunse vor ieși la iveală din Lei în 2021, iar uneori se vor simți prea melancolici, iar alteori mai agresivi ori mai războinici ca de obicei, ceea ce îi poate împinge atât spre conflicte  exterioare, cât și interioare.

La nivel profesional, mulți dintre acești nativi pot să schimbe, din voință proprie ori obligați, locul de muncă, care oricum pare a-i nemulțumi peste măsură. Leii vor da adevărate lupte pentru întâietate și pentru putere, iar mândria lor specifică uneori va cunoaște adevărate izbucniri, inclusiv în detrimentul celor din propria familie.

Oarecum în aceeași ordine de idei, Leii s-ar putea vedea obligați să plece departe de locurile de baștină pentru a lucra ori  să parcurgă trasee mai lungi și mai plictisitoare până la serviciu, unde nimic nu va părea la fel de stabil ca altădată.

Fascinant, Leii se pot îndrăgosti, chiar rău, anul acesta, după cum pot și să se dovedească foarte galanți, atenți și cuceritori cu persoana iubită, căreia îi pot dovedi în fel și chip sentimentele, cum numai ei știu, fie și prin compunerea de scrisori sau versuri, precum în vremuri apuse. Mai mult însă, fascinant, Leii pot întâlni persoane de sex opus cunoscute în alte vieți, deci pot avea parte de (re)întâlniri karmice care îi vor seduce și le vor da mult de gândit, dar care totuși nu le vor reaminti lucruri dintre cele mai plăcute, îi vor contraria și chiar speria, căci s-ar putea simți chiar datori față de anumite persoane fără să își dea seama de ce.

La nivel financiar, Leul trebuie să se dovedească prevăzător, căci va avea senzația că muncește mai mult și pentru mai puțin, fapt care uneori îl va determina să se împrumute, probabil prin octombrie-noiembrie. Din fericire, majoritatea acestor împrumuturi se vor dovedi benefice și chiar salvatoare. Totuși, nu i-aș sfătui pe Lei să abuzeze de așa ceva, oricât de mari ar fi tentațiile și chiar excentricitățile pe care vor să și le satisfacă, căci, în funcție de destinul propriu, pentru unii aceste împrumuturi pot deveni, în timp, extrem de riscante.

Mândria le este mai testată decât oricând și gestul necugetat îi paște la tot pasul, dar cei ce își vor respecta inteligența evidentă vor învinge toate ispitele egoului și își vor mulțumi mai târziu.

FECIOARA (23 august-22 septembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Lucru demn de consemnat, unele Fecioare se pot îndrăgosti chiar la începutul anului de unul dintre colegii de muncă sau pentru că, prin atribuțiile lucrative avute, întâlnesc, eventual într-o delegație, pe cineva. Oricum, fiindcă tot am pomenit de muncă și fiindcă știm, în general, cât de conștiincioase sunt Fecioarele, aceasta va juca și în anul 2021 un rol foarte important în viața lor.  Fecioara va avea multe proiecte de executat, activități de finalizat, dar și drumuri de făcut. Nimic nou iarăși, alții vor profita, cumva, de zelul Fecioarei, dar de data aceasta nativii acestei zodii au de înțeles că prin lucru ard multă karma în acest an.

Tocmai de aceea, voi reitera aspectul sentimentului de iubire. Da, dacă anumite Fecioare își întâlnesc, anul acesta, perechea sau își consolidează relația, altele în schimb vor constata că există destule elemente care nu le mai convin în relația avută și fie vor încerca să schimbe ceva, fie vor căpăta o senzație de exasperare ce poate căpăta accente dramatice și duce chiar până la despărțire.

În 2021, Fecioara face un pas important către spiritualitate și își depășește ceva din gândirea prea încărcată de amănunte practice. Uneori parcă observă chiar în propria familie ceea ce sau cine o împiedică să își îndrepte mai mult aspirațiile către înalt și să ceară ajutorul Divinului.

Multe Fecioare vor descoperi în ele însele o sensibilitate de care nu își dăduseră seama până acum și se vor simți îndemnate să facă acte caritabile sau chiar să se înscrie în organizații ori asociații ce ajută persoanele cu probleme.

Totodată însă, anul 2021 este menit să îi aducă Fecioarei o regândire a prieteniilor avute, fiindcă unele sunt nefaste și păguboase de-a dreptul.

În sfârșit, undeva pe la sfârșit de vară Fecioarele pot avea parte de o moștenire neașteptată, de un împrumut foarte avantajos sau de o șansă profesională nesperată.

BALANȚĂ (23 septembrie-22 octombrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Dacă Fecioarele vor sta totuși să își analizeze, după cum le este obiceiul, avantajele și dezavantajele aduse de o relație, în schimb Balanțele sunt dispuse ca în anul 2021 să ia hotărâri matrimoniale cu caracter mai degrabă oficial. Altfel spus, probabil și după ce pandemia își va mai reduce efectele, sunt dispuse să se prezinte la Oficiul Stării Civile pentru a semna actele de căsătorie, atât femeile, cât și bărbații. Romantismul Balanței este în floare și simte că acum este momentul să facă un pas care să îi aducă și mai mult din echilibrul și armonia după care în general tânjește, dar pe care nu le află, de obicei, chiar atât de ușor.

Poate că lunile mai-iunie sunt cele mai indicate pentru căsătorie, însă și sfârșitul de an va consemna pentru multe Balanțe evenimente de acest gen.

Lucru care merită cu prisosință amintit, o bună parte din relațiile pe care Balanța vrea să le cimenteze acum au o profundă încărcătură karmică. Vom auzi des de pe buzele Balanțelor expresia „parcă îl/o cunosc de când lumea”, iar acest fapt se bazează pe ceva real, partenerul sau partenera avut(ă) în vedere au mai fost întâlniți/întâlnite cândva. Auspiciile sunt foarte favorabile și ar fi păcat ca momentul să fie ratat, mai cu seamă că schimburile intervenite la nivel sufletesc, mental și comunicativ între Balanță și persoana vizată au și un caracter vindecător.

Aș putea dezbate mult pe această temă prioritară pentru Balanță în anul 2021, însă vreau să atrag atenția că dacă iubirea și respectiv ideea de căsătorie au o asemenea preponderență pentru membrii acestui semn zodiacal, n-ar trebui totuși să își neglijeze îndatoririle profesionale, lucru care din păcate se poate întâmpla. Vedem pentru Balanțe posibile tensiuni cu șefii ierarhici (mai ales dacă sunt femei) ori cu colegi importanți, ce pot degenera în adevărate confruntări, mai cu seamă în septembrie, octombrie. De asemenea, perspectiva unirii destinului cu omul dorit poate genera opoziție din partea unuia dintre membrii familiei, fie că vorbim de un părinte, de un frate sau de o soră.

Atenție la oamenii chițibușari sau vicleni, dar  atenție și la actele semnate, orice grabă este prost venită și nu prevestește nimic bun pe termen lung. Sfârșit prolific de an.

SCORPION (23 octombrie-21 noiembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Scorpioni anul 2021 nu este deloc unul liniștit sau obișnuit. Nu că mândria le-ar lipsi de obicei,  dar în acest an ajung cu orgoliul pe culmi parcă prea înalte. Vor să realizeze foarte multe și se agită din răsputeri. Muncesc pe brânci, muncesc în mai multe direcții, poate și asumându-și două slujbe diferite concomitent și uită de orice limită. Uneori uită și de oboseală, însă stresul îi poate ajunge din urmă și la un moment dat se vor trezi surmenați și, din păcate, poate chiar bolnavi. Atenție la cei care știu că au probleme cu inima, atenție la problemele intestinale (intervenind deseori în urma unor probleme ori conflicte emoționale nedigerate) și atenție la cei care beau ori fumează în exces. Nervii nu pot fi decât rar și doar temporar potoliți prin mijloace externe.

Unii Scorpioni își pot de-a dreptul ieși din fire și sunt gata de orice, chiar și de bătaie(fizică) pentru a-și impune punctul de vedere. Acest gen de reacție sau de comportament le poate atrage dușmani sau dușmănii, invidii, după cum îi poate împinge să intre, chiar și pe neprevăzute ori din neglijență, în conflict cu legea.

Cu totul altfel vor sta lucrurile pentru Scorpionii ce își aduc aminte cât de importantă este spiritualitatea pentru acest semn și care o vor cultiva în consecință mai mult decât de obicei. Scorpionii sincer credincioși sau sincer deschiși, indiferent cum, Divinului vor avea parte de adevărate revelații ce le vor schimba viața. Da, dar numai în momentul în care își vor da seama cât au greșit până acum, atât față de unii membri ai familiei, cât și față de ei înșiși.

Cei mai câștigați vor fi Scorpionii care realizează pe de o parte ce important este sufletul ca atare, respectiv trăirile efectiv sufletești, iar pe de altă parte stabilitatea unui cămin cald și echilibrat, unde ambițiile nu au ce să caute și care le calmează trăirile prea impulsive.

Atenție la imprudențele în condus, datorate nervozității și nerăbdării și atenție la împrumuturile făcute pur și simplu din speranța, falsă, a unui profit, ulterior, iluzoriu. În 2021 va câștiga Scorpionul moderat, elegant, răbdător și care știe să se abandoneze lui Dumnezeu, însă va pierde cel care adoră puterea și nu există să calce și pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie-21 decembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Un an al muncii pentru Săgetători, dar și unul al credinței în muncă. Totodată, în 2021, acești nativi pot căpăta mult mai multă încredere propriile lor posibilități. Nu același lucru se poate spune despre partener, care le suscită îndoieli crescânde și cu care își pot disputa inclusiv principiile religioase și de viață în general, mai ales atunci apare la orizont minciuna dată în vileag, ori credința strâmb mărturisită.

Femeile acestui semn descoperă, probabil cu mirare, că s-au neglijat, că s-au umilit, cumva și hotărăsc să treacă la o nouă exprimare de sine, care să le ajute chiar să se evidențieze, mai mult și, în ultimă instanță, să se facă cunoscute, la nivel profesional și de statut social în general. Vor opta pentru mai multă independență și emancipare, uneori în detrimentul relației, de care am amintit la început.

Totuși, Săgetătorii vor comite și unele riscuri la locul de muncă, probabil spunând lucruri ce nu trebuie spuse, ori pe care le exprimă cu prea mare deschidere ori nonșalanță. Vor părea ca niște învățători pe care nu i-a invitat nimeni să își predea lecțiile.

Din acest lucru vor învăța mult, căci mare parte dintre ei se pregătesc, de fapt, să își schimbe locul de muncă și anumite contexte, create de propriile reacții, parcă doar grăbesc o stare de fapt oricum iminentă.

Este un an foarte bun pentru Săgetătorii care vor să își lanseze afacerile proprii și să lase trecutul în urmă, mai cu seamă dacă se hotărăsc să facă așa ceva în vară. Uneori parcă nici nu vor avea de ales, căci ocaziile ivite se vor dovedi prea favorabile, mai ales prin apariția în viața lor a unor oameni providențiali, trimiși să le dea curaj și inițiativă.

În mare parte credincioși prin natura lor proprie, Săgetători vor primi tot mai multe dovezi că ar fi bine să se aplece mai consecvent către o practică spirituală ori religioasă constantă, eventual cultivând un gen de ritualism de natură a le ordona trăirile tumultoase și încărcate de misticism.

CAPRICORN (22 decembrie-19 ianuarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Poate spre propria lor mirare, în 2021 Capricornii se vor dovedi mai sociabili decât știau că pot fi. Totuși, această neobișnuită îngăduință de care dau dovadă este motivată de activitatea căreia i se dedică, deci tot de un aspect practic.

În 2021 nativii din Capricorn simt nevoia să stabilească relații constructive, pentru a edifica proiecte solide. Uneori asemenea perspective le sunt trasate de complexe de împrejurări cu totul speciale, care îi scot dintr-o anume zonă de confort sau de inerție obișnuită. Ca de niciunde, apar persoane ce le cer ajutorul și priceperea.

Vor prospera mai ales Capricornii care își îndreaptă interesul către domeniul construcțiilor și al afacerilor imobiliare, unde puterea lor de muncă și abnegația le vor fi mai mult decât apreciate. Aproape că le pică în mână niște terenuri, proprietăți, ori sume de bani ce pot fi investite în construcții de amploare.

Pe de altă parte, merită menționat că unii Capricorni vor trăi experiențe spirituale de-a dreptul neobișnuite, care pe unii îi vor scoate dintr-un anume scepticism și îi vor tulbura până în măduva sufletului, în vreme ce alții îi vor face mai refractari ca de obicei față de orice înseamnă altceva decât materialitatea în sine.

Atenție la contactele cu oamenii legii și la avocații de care decid Capricornii să fie reprezentați în anumite procese, aceștia s-ar putea dovedi pur și simplu niște profitori sau escroci, care le provoacă încurcături greu de rezolvat pe termen lung.

Atenție la relațiile cu mama,  dar și la sănătatea acesteia. De asemenea, este de dorit să nu fie neglijate problemele aparatului uro-genital, atunci când acestea apar, căci pot duce la complicații.  Pentru femei, o atenționare în plus vizavi de eventualii noduli la nivelul sânilor sau ovarelor.

Cât despre bărbații Capricorn,  o veste mai plăcută, aceștia își pot afla o neasemuită mângâiere sufletească într-o femeie anume, ce, la un anumit nivel, acționează chiar ca un vindecător asupra sufletelor lor prea concentrate pe rezolvarea unor probleme grele.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie-18 februarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Despre Vărsători ce să spunem? Parcă într-adevăr ne-am fi mutat, deja, în era Vărsătorului și întreaga lume pare să le aparțină. Sunt activi, dinamici, întreprinzători, exuberanți, dar, atenție, pot interveni frecvente schimbări de stare la aceștia, iar unii dintre ei se vor simți, cumva, îndemnați să recurgă la anumite stimulente, nerecomandate, pentru a-și menține buna dispoziție sau, dimpotrivă, la anxiolitice, atunci când după euforie urmează un fel de depresie.

Oricum, deși nu așa îi știm în general, îi vom vedea în 2021 foarte concentrați asupra familiei și nevoilor acesteia. Uneori motivul poate fi lansarea unor perspective profesionale chiar de aici ori la constituirea unei echipe, căci, oricât de individualist, Vărsătorul adoră să facă lucrurile într-un grup. Desigur, totuși, că va ține să își exprime, morțiș, punctul de vedere în orice context sau își arate elocvența. Oricine suportă mai puțin decât un Vărsător să i se spună nu că este prost, ci că este obișnuit.

Pe cât de importantă devine pentru Vărsător familia, pe atât de problematică devine munca. Deși s-ar spune că îi apar în față oportunități peste oportunități în carieră, Vărsătorul parcă își pune singur bețe în roate prin propriile capricii, comodități sau motive doar de el știute ori resimțite. Ar vrea, parcă, să facă numai ce are chef, or societatea umană nu va admite niciodată așa ceva, deci Vărsătorul va avea în 2021 să învețe mai mult decât oricând disciplina și rutina, care îl enervează uneori peste măsură.

Unii dintre ei vor contesta de la început orice autoritate, fie publică, fie a figurii paterne, în timp ce se vor simți atrași să cultive un anturaj ce nu îi avantajează în nici un fel, doar dintr-un anume spirit de solidaritate ce în viitor nu le va fi de folos.

Merită totuși să vorbim și despre Vărsătorii cu un simț dezvoltat de răspundere și foarte serioși, ce în 2021 întrevăd posibilitatea stabilirii unor relații sau parteneriate prolifice și de lungă durată sau care luptă pentru a câștiga niște procese în care dreptatea este de partea lor, lucru care le reușește. Uneori procesele se referă nu doar la afaceri, ci și la chestiuni mai personale, cum ar fi tutela asupra unui copil.

În sfârșit, pentru unii Vărsători, departe de aspectul menționat imediat anterior, căsniciile pot cunoaște o înflorire fără precedent, poate și printr-o transformare incredibilă, în sens pozitiv, a partenerului de viață. În asemenea cupluri, incluzând un Vărsător, vom vedea multă comunicare interesantă, variată și constructivă, după cum vom vedea multe planuri comune prolifice și viabile.

PEȘTI (19 februarie-20 martie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Cine ar putea să spună că Peștii nu sunt în general misterioși și imprevizibili? Ei bine, 2021 le aduce un plus în acest sens, fiindcă Peștii parcă se feresc, cu mare prudență, să își dezvăluie planurile urmărite, poate și din superstiția că ceea ce este împărtășit altora își pierde din puterea de a se înfăptui. Așa că, nu le puneți prea multe întrebări și așteptați-vă să fiți surprinși de aceștia prin fapte concrete, după ce acestea s-au împlinit. Lucru deloc comun când este vorba de Pești, care trăiesc de multe ori într-o lume doar a lor.

Totuși, fantezia nu îi părăsește deloc nici în 2021, ba chiar dimpotrivă și poate merge chiar foarte departe. Din păcate, unii dintre nativii acestui semn încep să creadă prea mult în forța acesteia și la un moment dat riscă să se pună  în pericol prin ceea ce încep să creadă că simt sau că văd. Pe unii, asemenea închipuiri îi destabilizează, din nefericire, chiar la nivel profesional.

Există și Peștii care, în pofida felului lor de a fi obișnuit, încep chiar să Îl conteste pe Dumnezeu, din cauză că se simt trădați de Acesta, deși de fapt sunt trădați de propriile slăbiciuni, care se manifestă mai ales în raport cu cineva din familia de baștină.

Asemenea lucruri se pot întâmpla însă oricui, iar Peștii au, slavă Domnului, parte mai mult de aspecte pozitive anul acesta, căci, iată, de exemplu unii beneficiază de o mamă extraordinară, care are forța a zece bărbați și care îi protejează, ori de o nevastă foarte puternică și la fel protectoare ce îi ajută să treacă peste orice.

O veste extrem de frumoasă pentru Pești este că s-ar putea ca anul acesta să li se nască un copil, sănătos și reușit, după cum și cea că pot face mulți, mulți bani, în feluri pe care nici măcar imaginația lor atât de bogată nu îi ajută să le întrevadă.

Ca de nicăieri, pentru bărbații Pești, prin Februarie, poate să se renască, preț de câtva timp, o iubire de care uitaseră, însă care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lăsată să dispară, căci este una începută de fapt în alte vieți și care nu ar face altceva decât să le perturbe un echilibru pe care de regulă Peștii îl obțin cu greu.

În pofida vastei mele experiențe în materie, țin să precizez că este prima oară când inițiez un asemenea demers, la solicitarea unor persoane deosebite și sper s-o fi făcut într-un mod pertinent.

Totuși, mi se pare de datoria mea să precizez că fiecare om reprezintă un caz unic în parte sau mai degrabă un sistem, care trebuie analizat individual, căci, de exemplu, nu veți întâlni niciodată doi Săgetători sau doi Tauri identici. Când spunem despre cineva că este Geamăn, ne referim doar la poziția Soarelui acestuia, or, pe lângă Soare există Ascendentul și alte 9 planete foarte importante, precum și diferite puncte matematice care, prin configurațiile pe care le creează, dau naștere unor structuri ființiale sau de personalitate cu totul particulare care, împreună, alcătuiesc ceea ce numim destin sau soartă.

Ca astrolog profesionist, consider că fiecare om care se respectă și vrea într-adevăr să știe ce înseamnă el ca ansamblu trebuie să își facă o astrogramă personalizată, adică una numai a sa. Sunt la dispoziția oricui vrea să se cunoască la un nivel profund, care să îl ajute să evolueze așa cum îi permite dispunerea astrală cu care s-a născut și care, de fapt, reflectă, la un alt nivel, raportul său cu Dumnezeu.

UN AN NOU 2021 CÂT MAI FERICIT!

BERBEC (21 martie-19 aprilie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Nativii din Berbec, definiți de ideea de inițiativă, nu vor  fi deloc lipsiți de acțiune nici în anul 2021, dar, surprinzător sau nu, îi vom vedea de data aceasta, pe  mulți dintre ei, activi și în domeniul dragostei. Da, mult romantism pentru Berbeci, chiar de la începutul anului, iar pentru cei care își doresc concretizarea proiectului serios numit căsătorie, anul 2021 se poate dovedi hotărâtor mai ales undeva spre lunile iunie-iulie. Nu va fi vorba despre ceva deloc întâmplător, ci chiar despre unirea vieții cu ființa predestinată. Mai ales în cazul bărbaților.  Totuși, nu sunt excluse nici idile neanunțate, parcă, de nimic, care capătă treptat și oarecum pe ascuns accente fulgerătoare.

Și la nivel profesional se anunță evenimente importante, fiindcă Berbecii pot experimenta, de exemplu, schimbarea locului de muncă sau schimbări în cadrul locului de muncă, mai cu seamă în perioada martie-mai, preponderent  de ordin pozitiv și mă refer mai ales la ceva de ordinul promovări.

În general Berbecii vor avea parte de schimbări peste schimbări în 2021, pentru care unii se vor dovedi pregătiți, iar alții nu, căci până și Berbecii pot fi surprinși. Cea mai mare surpriză va fi însă pentru aceia care vor simți nevoia să se liniștească și să se așeze la casa lor (ce le poate pica „din cer”), dar și să se vindece de impulsivitatea care în general îi caracterizează.

Lucru foarte important, anul 2021 este și un an al vindecării pentru Berbeci, chiar și efectiv la nivel fizic și mă refer în special la cei care suferă de probleme cardiace. Aceasta doar în condițiile în care reușesc să își controleze, repet, emoțiile intempestive care de cele mai multe ori îi domină, fiindcă în caz contrar se pot teme de consecințe dintre cele mai neplăcute. Exercițiul răbdării devine vital.

La nivel financiar se anunță câștiguri importante prin muncă proprie, însă cu eforturi care îi pot chiar extenua, mare atenție.

TAUR (20 aprilie-20 mai)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru nativii din Taur, anul 2021 este un an al perseverenței și al determinării. Toate inițiativele lor se îndreaptă spre proiecte concrete, bine fundamentate și îndelung studiate. Amănuntele ocupă un loc important în gândirea lor.  Vor munci mult și din greu, uneori în mod suplimentar, iar încăpățânarea care îi caracterizează oricum își va spune cuvântul.

Cei născuți în acest semn vor descoperi în ei însușiri nebănuite, de natură a-I face să-și dorească tot mai mult de la ei înșiși și creându-le impresia că se află în urmă în ceea ce privește împlinirea propriului potențial. Apropiații acestora s-ar putea să îi considere pe alocuri egocentrici sau egoiști, însă Taurii știu că traversează un moment unic care le deschide un drum important pe termen lung înainte.

Din nefericire însă, spre deosebire de Berbeci, destui dintre Tauri s-ar putea să treacă prin probleme în dragoste și chiar în căsnicie, căci se vor simți mult mai chemați de realizările proprii decât de cele conjugale, pe care le-ar putea neglija.

Deseori, Taurii nu vor spune tot ce au de spus, eschivându-se într-un fel sau altul, ori, dimpotrivă, s-ar putea să spună lucrurile prea tăios, abrupt, dureros, ceea ce poate produce răni în partenerul de viață, el sau ea.

Nu sunt excluse probleme cu banii în lunile februarie-martie, poate și pentru faptul că în această perioadă Taurii se simt înclinați să investească mult în proprietățile deținute sau în achiziționarea a așa ceva, nu neapărat sub cele mai bune auspicii.  Pe lângă a avea cât mai mult,  sunt foarte preocupați ca totul să arate perfect dacă se poate și în felul acesta chiar și ei pot uita de chibzuința care îi caracterizează.

Aspect inedit, unii dintre Tauri vor realiza că au ceva de schimbat în felul în care se exprimă, căci deși par calmi, vorbesc prea grăbit, prea puțin atent sau spun lucrurile prea pe șleau. Dimpotrivă însă, timizii vor găsi acum căi să spună ceea ce le apasă sufletul.

Este de dorit să accepte sprijinul, fie și împrumutul de bani, atunci când li se oferă, căci se va dovedi util atunci când se așteaptă cel mai puțin. De regulă acesta va veni de la persoane de încredere.

În  sfârșit, Taurilor li se recomandă să nu facă eforturi fizice prea mari, mai ales în sensul de a nu-și forța coloana, inima sau articulațiile, poate pur și simplu nedându-și seama că au depășit niște limite în acțiunile lor.

GEMENI (21 mai-21 iunie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Liberi sau libertini oricum prin natura lor, în 2021 Gemenii vor simți o și mai mare nevoie de libertate, cu toate că trăim în mijlocul acestei teribile și foarte restrictive pandemii. Totuși, evident, le va fi greu să se exprime în felul propriu, drept pentru care vor avea dese fluctuații de stare sau dispoziție sufletească sau momente când vor da glas nemulțumirilor lor.

În 2021, nativii acestui semn își vor face multe proiecte, mai ales unele care să vizeze, parcă, schimbarea structurală a omenirii într-un mod inovativ și nemaiîntâlnit. Vor fi cei care provoacă sau produc cel mai des întâlnirile de grup, din dorința de a face ideile să circule și să se întâlnească.

Este totuși de dorit să își stăpânească întrucâtva efervescența mentală, deoarece ar putea avea parte la modul propriu de dureri de cap, dar și de posibile certuri cu legea, atunci când, nemaiputându-se abține, vor depăși mai mult sau mai puțin marginile ei, revoltându-se și faptic.

Îi putem descoperi, mai ales în februarie, mai sentimentali decât de obicei, dar tot în această perioadă îi putem afla făcând cheltuieli pe care nu prea și le permit, poate tocmai pentru că vor să dovedească partenerilor de relație că pe ei situația actuală nu îi influențează prea mult. Totuși, din martie se pare că Gemenii, care, oricât de zăpăciți, nu sunt și leneși, se vor pune pe muncă și vor câștiga bani serioși dacă sunt consecvenți în acțiunile lor.

Paradoxal sau nu, în 2021 Gemenii s-ar putea dovedi mai stabili mental decât alții și mai hotărâți în plan profesional, drept pentru care s-ar putea să aibă parte de o anume recunoaștere în acest sector. Aceasta mai ales pentru că nativii în cauză se dovedesc încrezători  în ei înșiși și totodată se adaptează mai repede și mai ușor unor circumstanțe mereu în schimbare.

În sfârșit, deși vor avea parte de episoade romantice, Gemenii se vor dovedi mai îndrăgostiți de propriile idei și invenții decât de partenerii de cuplu către sfârșitul anului și nu vor tăgădui în a se lăuda cu acestea, guralivi ca de obicei.

RAC (22 iunie-22 iulie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Știm în general despre Raci că sunt foarte sensibili. Ei bine, în 2021 vor dovedi o sensibilitate ieșită din comun care de multe ori îi transformă chiar în ființe foarte vulnerabile. Pun totul la suflet, iau totul prea personal și se implică în cauze care de fapt nu sunt ale lor. În acest sens, sunt sfătuiți să afle cât mai multe moduri de a se detașa, pe cât le este cu putință.

Este foarte lăudabil că vor să ajute, însă propriile lor fapte nobile îi pot pune în situații periculoase, iar ceea ce au cel mai mult de învățat în 2021 este nu să nu îi rănească pe alții, ceea ce oricum evită, prin definiție, ci să dobândească cât mai mult curaj în a-și exprima punctul de vedere propriu oricât de mult ar leza aceasta părerile unor ființe în general prea orgolioase și care de fapt nu le fac bine.

Pot apărea pentru Raci destule probleme în cuplu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceasta se întâmplă uneori tocmai pentru că partenerii de relație nu reușesc să înțeleagă nevoia Racului de a se implica și de a ajuta. Atenție, oricum, la anturajul agreat sau cultivat în 2021, căci de aici pot veni surprize foarte mari. Oamenii nu sunt decât rar ceea ce vor să pară, iar în 2021 Racii vor învăța această lecție mai bine decât oricând, fie de la oameni neserioși ori flecari, fie de la oameni prea plini de ei care îi disprețuiesc și batjocoresc.

Îi putem afla pe Raci nervoși sau neliniștiți încă de la începutul anului, parcă ceva îi neliniștește permanent, însă, atenție, în lunile mai-iunie pot trăi adevărate revelații în legătură cu ei înșiși, descoperind ceea ce înseamnă cu adevărat a iubi și mai ales a se iubi pe ei înșiși, un lucru extrem de necesar pentru Raci în general, dar mai ales în 2021. Uneori nu este nimic rău în a afla ori în a dobândi un anume orgoliu, care te ferește de posturi stânjenitoare ori compromisuri umilitoare.

Racii ce vor descoperi, în sfârșit, puterea de care dispun tocmai prin prisma caracterului lor nobil în 2021 vor fi cei mai câștigați.

LEU (23 iulie-22 august)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Lei anul care vine poate să fie aproape șocant din perspectivă personală, în sensul că în multiple ipostaze nu se vor recunoaște pe ei înșiși. În special bărbații-Leu vor descoperi că au o lume inconștientă pe care probabil că au nesocotit-o multă vreme și care ascunde adevărate comori, dar și capcane uneori. Multe trăiri, tendințe sau dorințe ascunse vor ieși la iveală din Lei în 2021, iar uneori se vor simți prea melancolici, iar alteori mai agresivi ori mai războinici ca de obicei, ceea ce îi poate împinge atât spre conflicte  exterioare, cât și interioare.

La nivel profesional, mulți dintre acești nativi pot să schimbe, din voință proprie ori obligați, locul de muncă, care oricum pare a-i nemulțumi peste măsură. Leii vor da adevărate lupte pentru întâietate și pentru putere, iar mândria lor specifică uneori va cunoaște adevărate izbucniri, inclusiv în detrimentul celor din propria familie.

Oarecum în aceeași ordine de idei, Leii s-ar putea vedea obligați să plece departe de locurile de baștină pentru a lucra ori  să parcurgă trasee mai lungi și mai plictisitoare până la serviciu, unde nimic nu va părea la fel de stabil ca altădată.

Fascinant, Leii se pot îndrăgosti, chiar rău, anul acesta, după cum pot și să se dovedească foarte galanți, atenți și cuceritori cu persoana iubită, căreia îi pot dovedi în fel și chip sentimentele, cum numai ei știu, fie și prin compunerea de scrisori sau versuri, precum în vremuri apuse. Mai mult însă, fascinant, Leii pot întâlni persoane de sex opus cunoscute în alte vieți, deci pot avea parte de (re)întâlniri karmice care îi vor seduce și le vor da mult de gândit, dar care totuși nu le vor reaminti lucruri dintre cele mai plăcute, îi vor contraria și chiar speria, căci s-ar putea simți chiar datori față de anumite persoane fără să își dea seama de ce.

La nivel financiar, Leul trebuie să se dovedească prevăzător, căci va avea senzația că muncește mai mult și pentru mai puțin, fapt care uneori îl va determina să se împrumute, probabil prin octombrie-noiembrie. Din fericire, majoritatea acestor împrumuturi se vor dovedi benefice și chiar salvatoare. Totuși, nu i-aș sfătui pe Lei să abuzeze de așa ceva, oricât de mari ar fi tentațiile și chiar excentricitățile pe care vor să și le satisfacă, căci, în funcție de destinul propriu, pentru unii aceste împrumuturi pot deveni, în timp, extrem de riscante.

Mândria le este mai testată decât oricând și gestul necugetat îi paște la tot pasul, dar cei ce își vor respecta inteligența evidentă vor învinge toate ispitele egoului și își vor mulțumi mai târziu.

FECIOARA (23 august-22 septembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Lucru demn de consemnat, unele Fecioare se pot îndrăgosti chiar la începutul anului de unul dintre colegii de muncă sau pentru că, prin atribuțiile lucrative avute, întâlnesc, eventual într-o delegație, pe cineva. Oricum, fiindcă tot am pomenit de muncă și fiindcă știm, în general, cât de conștiincioase sunt Fecioarele, aceasta va juca și în anul 2021 un rol foarte important în viața lor.  Fecioara va avea multe proiecte de executat, activități de finalizat, dar și drumuri de făcut. Nimic nou iarăși, alții vor profita, cumva, de zelul Fecioarei, dar de data aceasta nativii acestei zodii au de înțeles că prin lucru ard multă karma în acest an.

Tocmai de aceea, voi reitera aspectul sentimentului de iubire. Da, dacă anumite Fecioare își întâlnesc, anul acesta, perechea sau își consolidează relația, altele în schimb vor constata că există destule elemente care nu le mai convin în relația avută și fie vor încerca să schimbe ceva, fie vor căpăta o senzație de exasperare ce poate căpăta accente dramatice și duce chiar până la despărțire.

În 2021, Fecioara face un pas important către spiritualitate și își depășește ceva din gândirea prea încărcată de amănunte practice. Uneori parcă observă chiar în propria familie ceea ce sau cine o împiedică să își îndrepte mai mult aspirațiile către înalt și să ceară ajutorul Divinului.

Multe Fecioare vor descoperi în ele însele o sensibilitate de care nu își dăduseră seama până acum și se vor simți îndemnate să facă acte caritabile sau chiar să se înscrie în organizații ori asociații ce ajută persoanele cu probleme.

Totodată însă, anul 2021 este menit să îi aducă Fecioarei o regândire a prieteniilor avute, fiindcă unele sunt nefaste și păguboase de-a dreptul.

În sfârșit, undeva pe la sfârșit de vară Fecioarele pot avea parte de o moștenire neașteptată, de un împrumut foarte avantajos sau de o șansă profesională nesperată.

BALANȚĂ (23 septembrie-22 octombrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Dacă Fecioarele vor sta totuși să își analizeze, după cum le este obiceiul, avantajele și dezavantajele aduse de o relație, în schimb Balanțele sunt dispuse ca în anul 2021 să ia hotărâri matrimoniale cu caracter mai degrabă oficial. Altfel spus, probabil și după ce pandemia își va mai reduce efectele, sunt dispuse să se prezinte la Oficiul Stării Civile pentru a semna actele de căsătorie, atât femeile, cât și bărbații. Romantismul Balanței este în floare și simte că acum este momentul să facă un pas care să îi aducă și mai mult din echilibrul și armonia după care în general tânjește, dar pe care nu le află, de obicei, chiar atât de ușor.

Poate că lunile mai-iunie sunt cele mai indicate pentru căsătorie, însă și sfârșitul de an va consemna pentru multe Balanțe evenimente de acest gen.

Lucru care merită cu prisosință amintit, o bună parte din relațiile pe care Balanța vrea să le cimenteze acum au o profundă încărcătură karmică. Vom auzi des de pe buzele Balanțelor expresia „parcă îl/o cunosc de când lumea”, iar acest fapt se bazează pe ceva real, partenerul sau partenera avut(ă) în vedere au mai fost întâlniți/întâlnite cândva. Auspiciile sunt foarte favorabile și ar fi păcat ca momentul să fie ratat, mai cu seamă că schimburile intervenite la nivel sufletesc, mental și comunicativ între Balanță și persoana vizată au și un caracter vindecător.

Aș putea dezbate mult pe această temă prioritară pentru Balanță în anul 2021, însă vreau să atrag atenția că dacă iubirea și respectiv ideea de căsătorie au o asemenea preponderență pentru membrii acestui semn zodiacal, n-ar trebui totuși să își neglijeze îndatoririle profesionale, lucru care din păcate se poate întâmpla. Vedem pentru Balanțe posibile tensiuni cu șefii ierarhici (mai ales dacă sunt femei) ori cu colegi importanți, ce pot degenera în adevărate confruntări, mai cu seamă în septembrie, octombrie. De asemenea, perspectiva unirii destinului cu omul dorit poate genera opoziție din partea unuia dintre membrii familiei, fie că vorbim de un părinte, de un frate sau de o soră.

Atenție la oamenii chițibușari sau vicleni, dar  atenție și la actele semnate, orice grabă este prost venită și nu prevestește nimic bun pe termen lung. Sfârșit prolific de an.

SCORPION (23 octombrie-21 noiembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Scorpioni anul 2021 nu este deloc unul liniștit sau obișnuit. Nu că mândria le-ar lipsi de obicei,  dar în acest an ajung cu orgoliul pe culmi parcă prea înalte. Vor să realizeze foarte multe și se agită din răsputeri. Muncesc pe brânci, muncesc în mai multe direcții, poate și asumându-și două slujbe diferite concomitent și uită de orice limită. Uneori uită și de oboseală, însă stresul îi poate ajunge din urmă și la un moment dat se vor trezi surmenați și, din păcate, poate chiar bolnavi. Atenție la cei care știu că au probleme cu inima, atenție la problemele intestinale (intervenind deseori în urma unor probleme ori conflicte emoționale nedigerate) și atenție la cei care beau ori fumează în exces. Nervii nu pot fi decât rar și doar temporar potoliți prin mijloace externe.

Unii Scorpioni își pot de-a dreptul ieși din fire și sunt gata de orice, chiar și de bătaie(fizică) pentru a-și impune punctul de vedere. Acest gen de reacție sau de comportament le poate atrage dușmani sau dușmănii, invidii, după cum îi poate împinge să intre, chiar și pe neprevăzute ori din neglijență, în conflict cu legea.

Cu totul altfel vor sta lucrurile pentru Scorpionii ce își aduc aminte cât de importantă este spiritualitatea pentru acest semn și care o vor cultiva în consecință mai mult decât de obicei. Scorpionii sincer credincioși sau sincer deschiși, indiferent cum, Divinului vor avea parte de adevărate revelații ce le vor schimba viața. Da, dar numai în momentul în care își vor da seama cât au greșit până acum, atât față de unii membri ai familiei, cât și față de ei înșiși.

Cei mai câștigați vor fi Scorpionii care realizează pe de o parte ce important este sufletul ca atare, respectiv trăirile efectiv sufletești, iar pe de altă parte stabilitatea unui cămin cald și echilibrat, unde ambițiile nu au ce să caute și care le calmează trăirile prea impulsive.

Atenție la imprudențele în condus, datorate nervozității și nerăbdării și atenție la împrumuturile făcute pur și simplu din speranța, falsă, a unui profit, ulterior, iluzoriu. În 2021 va câștiga Scorpionul moderat, elegant, răbdător și care știe să se abandoneze lui Dumnezeu, însă va pierde cel care adoră puterea și nu există să calce și pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie-21 decembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Un an al muncii pentru Săgetători, dar și unul al credinței în muncă. Totodată, în 2021, acești nativi pot căpăta mult mai multă încredere propriile lor posibilități. Nu același lucru se poate spune despre partener, care le suscită îndoieli crescânde și cu care își pot disputa inclusiv principiile religioase și de viață în general, mai ales atunci apare la orizont minciuna dată în vileag, ori credința strâmb mărturisită.

Femeile acestui semn descoperă, probabil cu mirare, că s-au neglijat, că s-au umilit, cumva și hotărăsc să treacă la o nouă exprimare de sine, care să le ajute chiar să se evidențieze, mai mult și, în ultimă instanță, să se facă cunoscute, la nivel profesional și de statut social în general. Vor opta pentru mai multă independență și emancipare, uneori în detrimentul relației, de care am amintit la început.

Totuși, Săgetătorii vor comite și unele riscuri la locul de muncă, probabil spunând lucruri ce nu trebuie spuse, ori pe care le exprimă cu prea mare deschidere ori nonșalanță. Vor părea ca niște învățători pe care nu i-a invitat nimeni să își predea lecțiile.

Din acest lucru vor învăța mult, căci mare parte dintre ei se pregătesc, de fapt, să își schimbe locul de muncă și anumite contexte, create de propriile reacții, parcă doar grăbesc o stare de fapt oricum iminentă.

Este un an foarte bun pentru Săgetătorii care vor să își lanseze afacerile proprii și să lase trecutul în urmă, mai cu seamă dacă se hotărăsc să facă așa ceva în vară. Uneori parcă nici nu vor avea de ales, căci ocaziile ivite se vor dovedi prea favorabile, mai ales prin apariția în viața lor a unor oameni providențiali, trimiși să le dea curaj și inițiativă.

În mare parte credincioși prin natura lor proprie, Săgetători vor primi tot mai multe dovezi că ar fi bine să se aplece mai consecvent către o practică spirituală ori religioasă constantă, eventual cultivând un gen de ritualism de natură a le ordona trăirile tumultoase și încărcate de misticism.

CAPRICORN (22 decembrie-19 ianuarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Poate spre propria lor mirare, în 2021 Capricornii se vor dovedi mai sociabili decât știau că pot fi. Totuși, această neobișnuită îngăduință de care dau dovadă este motivată de activitatea căreia i se dedică, deci tot de un aspect practic.

În 2021 nativii din Capricorn simt nevoia să stabilească relații constructive, pentru a edifica proiecte solide. Uneori asemenea perspective le sunt trasate de complexe de împrejurări cu totul speciale, care îi scot dintr-o anume zonă de confort sau de inerție obișnuită. Ca de niciunde, apar persoane ce le cer ajutorul și priceperea.

Vor prospera mai ales Capricornii care își îndreaptă interesul către domeniul construcțiilor și al afacerilor imobiliare, unde puterea lor de muncă și abnegația le vor fi mai mult decât apreciate. Aproape că le pică în mână niște terenuri, proprietăți, ori sume de bani ce pot fi investite în construcții de amploare.

Pe de altă parte, merită menționat că unii Capricorni vor trăi experiențe spirituale de-a dreptul neobișnuite, care pe unii îi vor scoate dintr-un anume scepticism și îi vor tulbura până în măduva sufletului, în vreme ce alții îi vor face mai refractari ca de obicei față de orice înseamnă altceva decât materialitatea în sine.

Atenție la contactele cu oamenii legii și la avocații de care decid Capricornii să fie reprezentați în anumite procese, aceștia s-ar putea dovedi pur și simplu niște profitori sau escroci, care le provoacă încurcături greu de rezolvat pe termen lung.

Atenție la relațiile cu mama,  dar și la sănătatea acesteia. De asemenea, este de dorit să nu fie neglijate problemele aparatului uro-genital, atunci când acestea apar, căci pot duce la complicații.  Pentru femei, o atenționare în plus vizavi de eventualii noduli la nivelul sânilor sau ovarelor.

Cât despre bărbații Capricorn,  o veste mai plăcută, aceștia își pot afla o neasemuită mângâiere sufletească într-o femeie anume, ce, la un anumit nivel, acționează chiar ca un vindecător asupra sufletelor lor prea concentrate pe rezolvarea unor probleme grele.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie-18 februarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Despre Vărsători ce să spunem? Parcă într-adevăr ne-am fi mutat, deja, în era Vărsătorului și întreaga lume pare să le aparțină. Sunt activi, dinamici, întreprinzători, exuberanți, dar, atenție, pot interveni frecvente schimbări de stare la aceștia, iar unii dintre ei se vor simți, cumva, îndemnați să recurgă la anumite stimulente, nerecomandate, pentru a-și menține buna dispoziție sau, dimpotrivă, la anxiolitice, atunci când după euforie urmează un fel de depresie.

Oricum, deși nu așa îi știm în general, îi vom vedea în 2021 foarte concentrați asupra familiei și nevoilor acesteia. Uneori motivul poate fi lansarea unor perspective profesionale chiar de aici ori la constituirea unei echipe, căci, oricât de individualist, Vărsătorul adoră să facă lucrurile într-un grup. Desigur, totuși, că va ține să își exprime, morțiș, punctul de vedere în orice context sau își arate elocvența. Oricine suportă mai puțin decât un Vărsător să i se spună nu că este prost, ci că este obișnuit.

Pe cât de importantă devine pentru Vărsător familia, pe atât de problematică devine munca. Deși s-ar spune că îi apar în față oportunități peste oportunități în carieră, Vărsătorul parcă își pune singur bețe în roate prin propriile capricii, comodități sau motive doar de el știute ori resimțite. Ar vrea, parcă, să facă numai ce are chef, or societatea umană nu va admite niciodată așa ceva, deci Vărsătorul va avea în 2021 să învețe mai mult decât oricând disciplina și rutina, care îl enervează uneori peste măsură.

Unii dintre ei vor contesta de la început orice autoritate, fie publică, fie a figurii paterne, în timp ce se vor simți atrași să cultive un anturaj ce nu îi avantajează în nici un fel, doar dintr-un anume spirit de solidaritate ce în viitor nu le va fi de folos.

Merită totuși să vorbim și despre Vărsătorii cu un simț dezvoltat de răspundere și foarte serioși, ce în 2021 întrevăd posibilitatea stabilirii unor relații sau parteneriate prolifice și de lungă durată sau care luptă pentru a câștiga niște procese în care dreptatea este de partea lor, lucru care le reușește. Uneori procesele se referă nu doar la afaceri, ci și la chestiuni mai personale, cum ar fi tutela asupra unui copil.

În sfârșit, pentru unii Vărsători, departe de aspectul menționat imediat anterior, căsniciile pot cunoaște o înflorire fără precedent, poate și printr-o transformare incredibilă, în sens pozitiv, a partenerului de viață. În asemenea cupluri, incluzând un Vărsător, vom vedea multă comunicare interesantă, variată și constructivă, după cum vom vedea multe planuri comune prolifice și viabile.

PEȘTI (19 februarie-20 martie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Cine ar putea să spună că Peștii nu sunt în general misterioși și imprevizibili? Ei bine, 2021 le aduce un plus în acest sens, fiindcă Peștii parcă se feresc, cu mare prudență, să își dezvăluie planurile urmărite, poate și din superstiția că ceea ce este împărtășit altora își pierde din puterea de a se înfăptui. Așa că, nu le puneți prea multe întrebări și așteptați-vă să fiți surprinși de aceștia prin fapte concrete, după ce acestea s-au împlinit. Lucru deloc comun când este vorba de Pești, care trăiesc de multe ori într-o lume doar a lor.

Totuși, fantezia nu îi părăsește deloc nici în 2021, ba chiar dimpotrivă și poate merge chiar foarte departe. Din păcate, unii dintre nativii acestui semn încep să creadă prea mult în forța acesteia și la un moment dat riscă să se pună  în pericol prin ceea ce încep să creadă că simt sau că văd. Pe unii, asemenea închipuiri îi destabilizează, din nefericire, chiar la nivel profesional.

Există și Peștii care, în pofida felului lor de a fi obișnuit, încep chiar să Îl conteste pe Dumnezeu, din cauză că se simt trădați de Acesta, deși de fapt sunt trădați de propriile slăbiciuni, care se manifestă mai ales în raport cu cineva din familia de baștină.

Asemenea lucruri se pot întâmpla însă oricui, iar Peștii au, slavă Domnului, parte mai mult de aspecte pozitive anul acesta, căci, iată, de exemplu unii beneficiază de o mamă extraordinară, care are forța a zece bărbați și care îi protejează, ori de o nevastă foarte puternică și la fel protectoare ce îi ajută să treacă peste orice.

O veste extrem de frumoasă pentru Pești este că s-ar putea ca anul acesta să li se nască un copil, sănătos și reușit, după cum și cea că pot face mulți, mulți bani, în feluri pe care nici măcar imaginația lor atât de bogată nu îi ajută să le întrevadă.

Ca de nicăieri, pentru bărbații Pești, prin Februarie, poate să se renască, preț de câtva timp, o iubire de care uitaseră, însă care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lăsată să dispară, căci este una începută de fapt în alte vieți și care nu ar face altceva decât să le perturbe un echilibru pe care de regulă Peștii îl obțin cu greu.

În pofida vastei mele experiențe în materie, țin să precizez că este prima oară când inițiez un asemenea demers, la solicitarea unor persoane deosebite și sper s-o fi făcut într-un mod pertinent.

Totuși, mi se pare de datoria mea să precizez că fiecare om reprezintă un caz unic în parte sau mai degrabă un sistem, care trebuie analizat individual, căci, de exemplu, nu veți întâlni niciodată doi Săgetători sau doi Tauri identici. Când spunem despre cineva că este Geamăn, ne referim doar la poziția Soarelui acestuia, or, pe lângă Soare există Ascendentul și alte 9 planete foarte importante, precum și diferite puncte matematice care, prin configurațiile pe care le creează, dau naștere unor structuri ființiale sau de personalitate cu totul particulare care, împreună, alcătuiesc ceea ce numim destin sau soartă.

Ca astrolog profesionist, consider că fiecare om care se respectă și vrea într-adevăr să știe ce înseamnă el ca ansamblu trebuie să își facă o astrogramă personalizată, adică una numai a sa. Sunt la dispoziția oricui vrea să se cunoască la un nivel profund, care să îl ajute să evolueze așa cum îi permite dispunerea astrală cu care s-a născut și care, de fapt, reflectă, la un alt nivel, raportul său cu Dumnezeu.

UN AN NOU 2021 CÂT MAI FERICIT!

BERBEC (21 martie-19 aprilie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Nativii din Berbec, definiți de ideea de inițiativă, nu vor  fi deloc lipsiți de acțiune nici în anul 2021, dar, surprinzător sau nu, îi vom vedea de data aceasta, pe  mulți dintre ei, activi și în domeniul dragostei. Da, mult romantism pentru Berbeci, chiar de la începutul anului, iar pentru cei care își doresc concretizarea proiectului serios numit căsătorie, anul 2021 se poate dovedi hotărâtor mai ales undeva spre lunile iunie-iulie. Nu va fi vorba despre ceva deloc întâmplător, ci chiar despre unirea vieții cu ființa predestinată. Mai ales în cazul bărbaților.  Totuși, nu sunt excluse nici idile neanunțate, parcă, de nimic, care capătă treptat și oarecum pe ascuns accente fulgerătoare.

Și la nivel profesional se anunță evenimente importante, fiindcă Berbecii pot experimenta, de exemplu, schimbarea locului de muncă sau schimbări în cadrul locului de muncă, mai cu seamă în perioada martie-mai, preponderent  de ordin pozitiv și mă refer mai ales la ceva de ordinul promovări.

În general Berbecii vor avea parte de schimbări peste schimbări în 2021, pentru care unii se vor dovedi pregătiți, iar alții nu, căci până și Berbecii pot fi surprinși. Cea mai mare surpriză va fi însă pentru aceia care vor simți nevoia să se liniștească și să se așeze la casa lor (ce le poate pica „din cer”), dar și să se vindece de impulsivitatea care în general îi caracterizează.

Lucru foarte important, anul 2021 este și un an al vindecării pentru Berbeci, chiar și efectiv la nivel fizic și mă refer în special la cei care suferă de probleme cardiace. Aceasta doar în condițiile în care reușesc să își controleze, repet, emoțiile intempestive care de cele mai multe ori îi domină, fiindcă în caz contrar se pot teme de consecințe dintre cele mai neplăcute. Exercițiul răbdării devine vital.

La nivel financiar se anunță câștiguri importante prin muncă proprie, însă cu eforturi care îi pot chiar extenua, mare atenție.

TAUR (20 aprilie-20 mai)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru nativii din Taur, anul 2021 este un an al perseverenței și al determinării. Toate inițiativele lor se îndreaptă spre proiecte concrete, bine fundamentate și îndelung studiate. Amănuntele ocupă un loc important în gândirea lor.  Vor munci mult și din greu, uneori în mod suplimentar, iar încăpățânarea care îi caracterizează oricum își va spune cuvântul.

Cei născuți în acest semn vor descoperi în ei însușiri nebănuite, de natură a-I face să-și dorească tot mai mult de la ei înșiși și creându-le impresia că se află în urmă în ceea ce privește împlinirea propriului potențial. Apropiații acestora s-ar putea să îi considere pe alocuri egocentrici sau egoiști, însă Taurii știu că traversează un moment unic care le deschide un drum important pe termen lung înainte.

Din nefericire însă, spre deosebire de Berbeci, destui dintre Tauri s-ar putea să treacă prin probleme în dragoste și chiar în căsnicie, căci se vor simți mult mai chemați de realizările proprii decât de cele conjugale, pe care le-ar putea neglija.

Deseori, Taurii nu vor spune tot ce au de spus, eschivându-se într-un fel sau altul, ori, dimpotrivă, s-ar putea să spună lucrurile prea tăios, abrupt, dureros, ceea ce poate produce răni în partenerul de viață, el sau ea.

Nu sunt excluse probleme cu banii în lunile februarie-martie, poate și pentru faptul că în această perioadă Taurii se simt înclinați să investească mult în proprietățile deținute sau în achiziționarea a așa ceva, nu neapărat sub cele mai bune auspicii.  Pe lângă a avea cât mai mult,  sunt foarte preocupați ca totul să arate perfect dacă se poate și în felul acesta chiar și ei pot uita de chibzuința care îi caracterizează.

Aspect inedit, unii dintre Tauri vor realiza că au ceva de schimbat în felul în care se exprimă, căci deși par calmi, vorbesc prea grăbit, prea puțin atent sau spun lucrurile prea pe șleau. Dimpotrivă însă, timizii vor găsi acum căi să spună ceea ce le apasă sufletul.

Este de dorit să accepte sprijinul, fie și împrumutul de bani, atunci când li se oferă, căci se va dovedi util atunci când se așteaptă cel mai puțin. De regulă acesta va veni de la persoane de încredere.

În  sfârșit, Taurilor li se recomandă să nu facă eforturi fizice prea mari, mai ales în sensul de a nu-și forța coloana, inima sau articulațiile, poate pur și simplu nedându-și seama că au depășit niște limite în acțiunile lor.

GEMENI (21 mai-21 iunie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Liberi sau libertini oricum prin natura lor, în 2021 Gemenii vor simți o și mai mare nevoie de libertate, cu toate că trăim în mijlocul acestei teribile și foarte restrictive pandemii. Totuși, evident, le va fi greu să se exprime în felul propriu, drept pentru care vor avea dese fluctuații de stare sau dispoziție sufletească sau momente când vor da glas nemulțumirilor lor.

În 2021, nativii acestui semn își vor face multe proiecte, mai ales unele care să vizeze, parcă, schimbarea structurală a omenirii într-un mod inovativ și nemaiîntâlnit. Vor fi cei care provoacă sau produc cel mai des întâlnirile de grup, din dorința de a face ideile să circule și să se întâlnească.

Este totuși de dorit să își stăpânească întrucâtva efervescența mentală, deoarece ar putea avea parte la modul propriu de dureri de cap, dar și de posibile certuri cu legea, atunci când, nemaiputându-se abține, vor depăși mai mult sau mai puțin marginile ei, revoltându-se și faptic.

Îi putem descoperi, mai ales în februarie, mai sentimentali decât de obicei, dar tot în această perioadă îi putem afla făcând cheltuieli pe care nu prea și le permit, poate tocmai pentru că vor să dovedească partenerilor de relație că pe ei situația actuală nu îi influențează prea mult. Totuși, din martie se pare că Gemenii, care, oricât de zăpăciți, nu sunt și leneși, se vor pune pe muncă și vor câștiga bani serioși dacă sunt consecvenți în acțiunile lor.

Paradoxal sau nu, în 2021 Gemenii s-ar putea dovedi mai stabili mental decât alții și mai hotărâți în plan profesional, drept pentru care s-ar putea să aibă parte de o anume recunoaștere în acest sector. Aceasta mai ales pentru că nativii în cauză se dovedesc încrezători  în ei înșiși și totodată se adaptează mai repede și mai ușor unor circumstanțe mereu în schimbare.

În sfârșit, deși vor avea parte de episoade romantice, Gemenii se vor dovedi mai îndrăgostiți de propriile idei și invenții decât de partenerii de cuplu către sfârșitul anului și nu vor tăgădui în a se lăuda cu acestea, guralivi ca de obicei.

RAC (22 iunie-22 iulie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Știm în general despre Raci că sunt foarte sensibili. Ei bine, în 2021 vor dovedi o sensibilitate ieșită din comun care de multe ori îi transformă chiar în ființe foarte vulnerabile. Pun totul la suflet, iau totul prea personal și se implică în cauze care de fapt nu sunt ale lor. În acest sens, sunt sfătuiți să afle cât mai multe moduri de a se detașa, pe cât le este cu putință.

Este foarte lăudabil că vor să ajute, însă propriile lor fapte nobile îi pot pune în situații periculoase, iar ceea ce au cel mai mult de învățat în 2021 este nu să nu îi rănească pe alții, ceea ce oricum evită, prin definiție, ci să dobândească cât mai mult curaj în a-și exprima punctul de vedere propriu oricât de mult ar leza aceasta părerile unor ființe în general prea orgolioase și care de fapt nu le fac bine.

Pot apărea pentru Raci destule probleme în cuplu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceasta se întâmplă uneori tocmai pentru că partenerii de relație nu reușesc să înțeleagă nevoia Racului de a se implica și de a ajuta. Atenție, oricum, la anturajul agreat sau cultivat în 2021, căci de aici pot veni surprize foarte mari. Oamenii nu sunt decât rar ceea ce vor să pară, iar în 2021 Racii vor învăța această lecție mai bine decât oricând, fie de la oameni neserioși ori flecari, fie de la oameni prea plini de ei care îi disprețuiesc și batjocoresc.

Îi putem afla pe Raci nervoși sau neliniștiți încă de la începutul anului, parcă ceva îi neliniștește permanent, însă, atenție, în lunile mai-iunie pot trăi adevărate revelații în legătură cu ei înșiși, descoperind ceea ce înseamnă cu adevărat a iubi și mai ales a se iubi pe ei înșiși, un lucru extrem de necesar pentru Raci în general, dar mai ales în 2021. Uneori nu este nimic rău în a afla ori în a dobândi un anume orgoliu, care te ferește de posturi stânjenitoare ori compromisuri umilitoare.

Racii ce vor descoperi, în sfârșit, puterea de care dispun tocmai prin prisma caracterului lor nobil în 2021 vor fi cei mai câștigați.

LEU (23 iulie-22 august)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Lei anul care vine poate să fie aproape șocant din perspectivă personală, în sensul că în multiple ipostaze nu se vor recunoaște pe ei înșiși. În special bărbații-Leu vor descoperi că au o lume inconștientă pe care probabil că au nesocotit-o multă vreme și care ascunde adevărate comori, dar și capcane uneori. Multe trăiri, tendințe sau dorințe ascunse vor ieși la iveală din Lei în 2021, iar uneori se vor simți prea melancolici, iar alteori mai agresivi ori mai războinici ca de obicei, ceea ce îi poate împinge atât spre conflicte  exterioare, cât și interioare.

La nivel profesional, mulți dintre acești nativi pot să schimbe, din voință proprie ori obligați, locul de muncă, care oricum pare a-i nemulțumi peste măsură. Leii vor da adevărate lupte pentru întâietate și pentru putere, iar mândria lor specifică uneori va cunoaște adevărate izbucniri, inclusiv în detrimentul celor din propria familie.

Oarecum în aceeași ordine de idei, Leii s-ar putea vedea obligați să plece departe de locurile de baștină pentru a lucra ori  să parcurgă trasee mai lungi și mai plictisitoare până la serviciu, unde nimic nu va părea la fel de stabil ca altădată.

Fascinant, Leii se pot îndrăgosti, chiar rău, anul acesta, după cum pot și să se dovedească foarte galanți, atenți și cuceritori cu persoana iubită, căreia îi pot dovedi în fel și chip sentimentele, cum numai ei știu, fie și prin compunerea de scrisori sau versuri, precum în vremuri apuse. Mai mult însă, fascinant, Leii pot întâlni persoane de sex opus cunoscute în alte vieți, deci pot avea parte de (re)întâlniri karmice care îi vor seduce și le vor da mult de gândit, dar care totuși nu le vor reaminti lucruri dintre cele mai plăcute, îi vor contraria și chiar speria, căci s-ar putea simți chiar datori față de anumite persoane fără să își dea seama de ce.

La nivel financiar, Leul trebuie să se dovedească prevăzător, căci va avea senzația că muncește mai mult și pentru mai puțin, fapt care uneori îl va determina să se împrumute, probabil prin octombrie-noiembrie. Din fericire, majoritatea acestor împrumuturi se vor dovedi benefice și chiar salvatoare. Totuși, nu i-aș sfătui pe Lei să abuzeze de așa ceva, oricât de mari ar fi tentațiile și chiar excentricitățile pe care vor să și le satisfacă, căci, în funcție de destinul propriu, pentru unii aceste împrumuturi pot deveni, în timp, extrem de riscante.

Mândria le este mai testată decât oricând și gestul necugetat îi paște la tot pasul, dar cei ce își vor respecta inteligența evidentă vor învinge toate ispitele egoului și își vor mulțumi mai târziu.

FECIOARA (23 august-22 septembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Lucru demn de consemnat, unele Fecioare se pot îndrăgosti chiar la începutul anului de unul dintre colegii de muncă sau pentru că, prin atribuțiile lucrative avute, întâlnesc, eventual într-o delegație, pe cineva. Oricum, fiindcă tot am pomenit de muncă și fiindcă știm, în general, cât de conștiincioase sunt Fecioarele, aceasta va juca și în anul 2021 un rol foarte important în viața lor.  Fecioara va avea multe proiecte de executat, activități de finalizat, dar și drumuri de făcut. Nimic nou iarăși, alții vor profita, cumva, de zelul Fecioarei, dar de data aceasta nativii acestei zodii au de înțeles că prin lucru ard multă karma în acest an.

Tocmai de aceea, voi reitera aspectul sentimentului de iubire. Da, dacă anumite Fecioare își întâlnesc, anul acesta, perechea sau își consolidează relația, altele în schimb vor constata că există destule elemente care nu le mai convin în relația avută și fie vor încerca să schimbe ceva, fie vor căpăta o senzație de exasperare ce poate căpăta accente dramatice și duce chiar până la despărțire.

În 2021, Fecioara face un pas important către spiritualitate și își depășește ceva din gândirea prea încărcată de amănunte practice. Uneori parcă observă chiar în propria familie ceea ce sau cine o împiedică să își îndrepte mai mult aspirațiile către înalt și să ceară ajutorul Divinului.

Multe Fecioare vor descoperi în ele însele o sensibilitate de care nu își dăduseră seama până acum și se vor simți îndemnate să facă acte caritabile sau chiar să se înscrie în organizații ori asociații ce ajută persoanele cu probleme.

Totodată însă, anul 2021 este menit să îi aducă Fecioarei o regândire a prieteniilor avute, fiindcă unele sunt nefaste și păguboase de-a dreptul.

În sfârșit, undeva pe la sfârșit de vară Fecioarele pot avea parte de o moștenire neașteptată, de un împrumut foarte avantajos sau de o șansă profesională nesperată.

BALANȚĂ (23 septembrie-22 octombrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Dacă Fecioarele vor sta totuși să își analizeze, după cum le este obiceiul, avantajele și dezavantajele aduse de o relație, în schimb Balanțele sunt dispuse ca în anul 2021 să ia hotărâri matrimoniale cu caracter mai degrabă oficial. Altfel spus, probabil și după ce pandemia își va mai reduce efectele, sunt dispuse să se prezinte la Oficiul Stării Civile pentru a semna actele de căsătorie, atât femeile, cât și bărbații. Romantismul Balanței este în floare și simte că acum este momentul să facă un pas care să îi aducă și mai mult din echilibrul și armonia după care în general tânjește, dar pe care nu le află, de obicei, chiar atât de ușor.

Poate că lunile mai-iunie sunt cele mai indicate pentru căsătorie, însă și sfârșitul de an va consemna pentru multe Balanțe evenimente de acest gen.

Lucru care merită cu prisosință amintit, o bună parte din relațiile pe care Balanța vrea să le cimenteze acum au o profundă încărcătură karmică. Vom auzi des de pe buzele Balanțelor expresia „parcă îl/o cunosc de când lumea”, iar acest fapt se bazează pe ceva real, partenerul sau partenera avut(ă) în vedere au mai fost întâlniți/întâlnite cândva. Auspiciile sunt foarte favorabile și ar fi păcat ca momentul să fie ratat, mai cu seamă că schimburile intervenite la nivel sufletesc, mental și comunicativ între Balanță și persoana vizată au și un caracter vindecător.

Aș putea dezbate mult pe această temă prioritară pentru Balanță în anul 2021, însă vreau să atrag atenția că dacă iubirea și respectiv ideea de căsătorie au o asemenea preponderență pentru membrii acestui semn zodiacal, n-ar trebui totuși să își neglijeze îndatoririle profesionale, lucru care din păcate se poate întâmpla. Vedem pentru Balanțe posibile tensiuni cu șefii ierarhici (mai ales dacă sunt femei) ori cu colegi importanți, ce pot degenera în adevărate confruntări, mai cu seamă în septembrie, octombrie. De asemenea, perspectiva unirii destinului cu omul dorit poate genera opoziție din partea unuia dintre membrii familiei, fie că vorbim de un părinte, de un frate sau de o soră.

Atenție la oamenii chițibușari sau vicleni, dar  atenție și la actele semnate, orice grabă este prost venită și nu prevestește nimic bun pe termen lung. Sfârșit prolific de an.

SCORPION (23 octombrie-21 noiembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Scorpioni anul 2021 nu este deloc unul liniștit sau obișnuit. Nu că mândria le-ar lipsi de obicei,  dar în acest an ajung cu orgoliul pe culmi parcă prea înalte. Vor să realizeze foarte multe și se agită din răsputeri. Muncesc pe brânci, muncesc în mai multe direcții, poate și asumându-și două slujbe diferite concomitent și uită de orice limită. Uneori uită și de oboseală, însă stresul îi poate ajunge din urmă și la un moment dat se vor trezi surmenați și, din păcate, poate chiar bolnavi. Atenție la cei care știu că au probleme cu inima, atenție la problemele intestinale (intervenind deseori în urma unor probleme ori conflicte emoționale nedigerate) și atenție la cei care beau ori fumează în exces. Nervii nu pot fi decât rar și doar temporar potoliți prin mijloace externe.

Unii Scorpioni își pot de-a dreptul ieși din fire și sunt gata de orice, chiar și de bătaie(fizică) pentru a-și impune punctul de vedere. Acest gen de reacție sau de comportament le poate atrage dușmani sau dușmănii, invidii, după cum îi poate împinge să intre, chiar și pe neprevăzute ori din neglijență, în conflict cu legea.

Cu totul altfel vor sta lucrurile pentru Scorpionii ce își aduc aminte cât de importantă este spiritualitatea pentru acest semn și care o vor cultiva în consecință mai mult decât de obicei. Scorpionii sincer credincioși sau sincer deschiși, indiferent cum, Divinului vor avea parte de adevărate revelații ce le vor schimba viața. Da, dar numai în momentul în care își vor da seama cât au greșit până acum, atât față de unii membri ai familiei, cât și față de ei înșiși.

Cei mai câștigați vor fi Scorpionii care realizează pe de o parte ce important este sufletul ca atare, respectiv trăirile efectiv sufletești, iar pe de altă parte stabilitatea unui cămin cald și echilibrat, unde ambițiile nu au ce să caute și care le calmează trăirile prea impulsive.

Atenție la imprudențele în condus, datorate nervozității și nerăbdării și atenție la împrumuturile făcute pur și simplu din speranța, falsă, a unui profit, ulterior, iluzoriu. În 2021 va câștiga Scorpionul moderat, elegant, răbdător și care știe să se abandoneze lui Dumnezeu, însă va pierde cel care adoră puterea și nu există să calce și pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie-21 decembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Un an al muncii pentru Săgetători, dar și unul al credinței în muncă. Totodată, în 2021, acești nativi pot căpăta mult mai multă încredere propriile lor posibilități. Nu același lucru se poate spune despre partener, care le suscită îndoieli crescânde și cu care își pot disputa inclusiv principiile religioase și de viață în general, mai ales atunci apare la orizont minciuna dată în vileag, ori credința strâmb mărturisită.

Femeile acestui semn descoperă, probabil cu mirare, că s-au neglijat, că s-au umilit, cumva și hotărăsc să treacă la o nouă exprimare de sine, care să le ajute chiar să se evidențieze, mai mult și, în ultimă instanță, să se facă cunoscute, la nivel profesional și de statut social în general. Vor opta pentru mai multă independență și emancipare, uneori în detrimentul relației, de care am amintit la început.

Totuși, Săgetătorii vor comite și unele riscuri la locul de muncă, probabil spunând lucruri ce nu trebuie spuse, ori pe care le exprimă cu prea mare deschidere ori nonșalanță. Vor părea ca niște învățători pe care nu i-a invitat nimeni să își predea lecțiile.

Din acest lucru vor învăța mult, căci mare parte dintre ei se pregătesc, de fapt, să își schimbe locul de muncă și anumite contexte, create de propriile reacții, parcă doar grăbesc o stare de fapt oricum iminentă.

Este un an foarte bun pentru Săgetătorii care vor să își lanseze afacerile proprii și să lase trecutul în urmă, mai cu seamă dacă se hotărăsc să facă așa ceva în vară. Uneori parcă nici nu vor avea de ales, căci ocaziile ivite se vor dovedi prea favorabile, mai ales prin apariția în viața lor a unor oameni providențiali, trimiși să le dea curaj și inițiativă.

În mare parte credincioși prin natura lor proprie, Săgetători vor primi tot mai multe dovezi că ar fi bine să se aplece mai consecvent către o practică spirituală ori religioasă constantă, eventual cultivând un gen de ritualism de natură a le ordona trăirile tumultoase și încărcate de misticism.

CAPRICORN (22 decembrie-19 ianuarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Poate spre propria lor mirare, în 2021 Capricornii se vor dovedi mai sociabili decât știau că pot fi. Totuși, această neobișnuită îngăduință de care dau dovadă este motivată de activitatea căreia i se dedică, deci tot de un aspect practic.

În 2021 nativii din Capricorn simt nevoia să stabilească relații constructive, pentru a edifica proiecte solide. Uneori asemenea perspective le sunt trasate de complexe de împrejurări cu totul speciale, care îi scot dintr-o anume zonă de confort sau de inerție obișnuită. Ca de niciunde, apar persoane ce le cer ajutorul și priceperea.

Vor prospera mai ales Capricornii care își îndreaptă interesul către domeniul construcțiilor și al afacerilor imobiliare, unde puterea lor de muncă și abnegația le vor fi mai mult decât apreciate. Aproape că le pică în mână niște terenuri, proprietăți, ori sume de bani ce pot fi investite în construcții de amploare.

Pe de altă parte, merită menționat că unii Capricorni vor trăi experiențe spirituale de-a dreptul neobișnuite, care pe unii îi vor scoate dintr-un anume scepticism și îi vor tulbura până în măduva sufletului, în vreme ce alții îi vor face mai refractari ca de obicei față de orice înseamnă altceva decât materialitatea în sine.

Atenție la contactele cu oamenii legii și la avocații de care decid Capricornii să fie reprezentați în anumite procese, aceștia s-ar putea dovedi pur și simplu niște profitori sau escroci, care le provoacă încurcături greu de rezolvat pe termen lung.

Atenție la relațiile cu mama,  dar și la sănătatea acesteia. De asemenea, este de dorit să nu fie neglijate problemele aparatului uro-genital, atunci când acestea apar, căci pot duce la complicații.  Pentru femei, o atenționare în plus vizavi de eventualii noduli la nivelul sânilor sau ovarelor.

Cât despre bărbații Capricorn,  o veste mai plăcută, aceștia își pot afla o neasemuită mângâiere sufletească într-o femeie anume, ce, la un anumit nivel, acționează chiar ca un vindecător asupra sufletelor lor prea concentrate pe rezolvarea unor probleme grele.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie-18 februarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Despre Vărsători ce să spunem? Parcă într-adevăr ne-am fi mutat, deja, în era Vărsătorului și întreaga lume pare să le aparțină. Sunt activi, dinamici, întreprinzători, exuberanți, dar, atenție, pot interveni frecvente schimbări de stare la aceștia, iar unii dintre ei se vor simți, cumva, îndemnați să recurgă la anumite stimulente, nerecomandate, pentru a-și menține buna dispoziție sau, dimpotrivă, la anxiolitice, atunci când după euforie urmează un fel de depresie.

Oricum, deși nu așa îi știm în general, îi vom vedea în 2021 foarte concentrați asupra familiei și nevoilor acesteia. Uneori motivul poate fi lansarea unor perspective profesionale chiar de aici ori la constituirea unei echipe, căci, oricât de individualist, Vărsătorul adoră să facă lucrurile într-un grup. Desigur, totuși, că va ține să își exprime, morțiș, punctul de vedere în orice context sau își arate elocvența. Oricine suportă mai puțin decât un Vărsător să i se spună nu că este prost, ci că este obișnuit.

Pe cât de importantă devine pentru Vărsător familia, pe atât de problematică devine munca. Deși s-ar spune că îi apar în față oportunități peste oportunități în carieră, Vărsătorul parcă își pune singur bețe în roate prin propriile capricii, comodități sau motive doar de el știute ori resimțite. Ar vrea, parcă, să facă numai ce are chef, or societatea umană nu va admite niciodată așa ceva, deci Vărsătorul va avea în 2021 să învețe mai mult decât oricând disciplina și rutina, care îl enervează uneori peste măsură.

Unii dintre ei vor contesta de la început orice autoritate, fie publică, fie a figurii paterne, în timp ce se vor simți atrași să cultive un anturaj ce nu îi avantajează în nici un fel, doar dintr-un anume spirit de solidaritate ce în viitor nu le va fi de folos.

Merită totuși să vorbim și despre Vărsătorii cu un simț dezvoltat de răspundere și foarte serioși, ce în 2021 întrevăd posibilitatea stabilirii unor relații sau parteneriate prolifice și de lungă durată sau care luptă pentru a câștiga niște procese în care dreptatea este de partea lor, lucru care le reușește. Uneori procesele se referă nu doar la afaceri, ci și la chestiuni mai personale, cum ar fi tutela asupra unui copil.

În sfârșit, pentru unii Vărsători, departe de aspectul menționat imediat anterior, căsniciile pot cunoaște o înflorire fără precedent, poate și printr-o transformare incredibilă, în sens pozitiv, a partenerului de viață. În asemenea cupluri, incluzând un Vărsător, vom vedea multă comunicare interesantă, variată și constructivă, după cum vom vedea multe planuri comune prolifice și viabile.

PEȘTI (19 februarie-20 martie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Cine ar putea să spună că Peștii nu sunt în general misterioși și imprevizibili? Ei bine, 2021 le aduce un plus în acest sens, fiindcă Peștii parcă se feresc, cu mare prudență, să își dezvăluie planurile urmărite, poate și din superstiția că ceea ce este împărtășit altora își pierde din puterea de a se înfăptui. Așa că, nu le puneți prea multe întrebări și așteptați-vă să fiți surprinși de aceștia prin fapte concrete, după ce acestea s-au împlinit. Lucru deloc comun când este vorba de Pești, care trăiesc de multe ori într-o lume doar a lor.

Totuși, fantezia nu îi părăsește deloc nici în 2021, ba chiar dimpotrivă și poate merge chiar foarte departe. Din păcate, unii dintre nativii acestui semn încep să creadă prea mult în forța acesteia și la un moment dat riscă să se pună  în pericol prin ceea ce încep să creadă că simt sau că văd. Pe unii, asemenea închipuiri îi destabilizează, din nefericire, chiar la nivel profesional.

Există și Peștii care, în pofida felului lor de a fi obișnuit, încep chiar să Îl conteste pe Dumnezeu, din cauză că se simt trădați de Acesta, deși de fapt sunt trădați de propriile slăbiciuni, care se manifestă mai ales în raport cu cineva din familia de baștină.

Asemenea lucruri se pot întâmpla însă oricui, iar Peștii au, slavă Domnului, parte mai mult de aspecte pozitive anul acesta, căci, iată, de exemplu unii beneficiază de o mamă extraordinară, care are forța a zece bărbați și care îi protejează, ori de o nevastă foarte puternică și la fel protectoare ce îi ajută să treacă peste orice.

O veste extrem de frumoasă pentru Pești este că s-ar putea ca anul acesta să li se nască un copil, sănătos și reușit, după cum și cea că pot face mulți, mulți bani, în feluri pe care nici măcar imaginația lor atât de bogată nu îi ajută să le întrevadă.

Ca de nicăieri, pentru bărbații Pești, prin Februarie, poate să se renască, preț de câtva timp, o iubire de care uitaseră, însă care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lăsată să dispară, căci este una începută de fapt în alte vieți și care nu ar face altceva decât să le perturbe un echilibru pe care de regulă Peștii îl obțin cu greu.

În pofida vastei mele experiențe în materie, țin să precizez că este prima oară când inițiez un asemenea demers, la solicitarea unor persoane deosebite și sper s-o fi făcut într-un mod pertinent.

Totuși, mi se pare de datoria mea să precizez că fiecare om reprezintă un caz unic în parte sau mai degrabă un sistem, care trebuie analizat individual, căci, de exemplu, nu veți întâlni niciodată doi Săgetători sau doi Tauri identici. Când spunem despre cineva că este Geamăn, ne referim doar la poziția Soarelui acestuia, or, pe lângă Soare există Ascendentul și alte 9 planete foarte importante, precum și diferite puncte matematice care, prin configurațiile pe care le creează, dau naștere unor structuri ființiale sau de personalitate cu totul particulare care, împreună, alcătuiesc ceea ce numim destin sau soartă.

Ca astrolog profesionist, consider că fiecare om care se respectă și vrea într-adevăr să știe ce înseamnă el ca ansamblu trebuie să își facă o astrogramă personalizată, adică una numai a sa. Sunt la dispoziția oricui vrea să se cunoască la un nivel profund, care să îl ajute să evolueze așa cum îi permite dispunerea astrală cu care s-a născut și care, de fapt, reflectă, la un alt nivel, raportul său cu Dumnezeu.

UN AN NOU 2021 CÂT MAI FERICIT!

BERBEC (21 martie-19 aprilie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Nativii din Berbec, definiți de ideea de inițiativă, nu vor  fi deloc lipsiți de acțiune nici în anul 2021, dar, surprinzător sau nu, îi vom vedea de data aceasta, pe  mulți dintre ei, activi și în domeniul dragostei. Da, mult romantism pentru Berbeci, chiar de la începutul anului, iar pentru cei care își doresc concretizarea proiectului serios numit căsătorie, anul 2021 se poate dovedi hotărâtor mai ales undeva spre lunile iunie-iulie. Nu va fi vorba despre ceva deloc întâmplător, ci chiar despre unirea vieții cu ființa predestinată. Mai ales în cazul bărbaților.  Totuși, nu sunt excluse nici idile neanunțate, parcă, de nimic, care capătă treptat și oarecum pe ascuns accente fulgerătoare.

Și la nivel profesional se anunță evenimente importante, fiindcă Berbecii pot experimenta, de exemplu, schimbarea locului de muncă sau schimbări în cadrul locului de muncă, mai cu seamă în perioada martie-mai, preponderent  de ordin pozitiv și mă refer mai ales la ceva de ordinul promovări.

În general Berbecii vor avea parte de schimbări peste schimbări în 2021, pentru care unii se vor dovedi pregătiți, iar alții nu, căci până și Berbecii pot fi surprinși. Cea mai mare surpriză va fi însă pentru aceia care vor simți nevoia să se liniștească și să se așeze la casa lor (ce le poate pica „din cer”), dar și să se vindece de impulsivitatea care în general îi caracterizează.

Lucru foarte important, anul 2021 este și un an al vindecării pentru Berbeci, chiar și efectiv la nivel fizic și mă refer în special la cei care suferă de probleme cardiace. Aceasta doar în condițiile în care reușesc să își controleze, repet, emoțiile intempestive care de cele mai multe ori îi domină, fiindcă în caz contrar se pot teme de consecințe dintre cele mai neplăcute. Exercițiul răbdării devine vital.

La nivel financiar se anunță câștiguri importante prin muncă proprie, însă cu eforturi care îi pot chiar extenua, mare atenție.

TAUR (20 aprilie-20 mai)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru nativii din Taur, anul 2021 este un an al perseverenței și al determinării. Toate inițiativele lor se îndreaptă spre proiecte concrete, bine fundamentate și îndelung studiate. Amănuntele ocupă un loc important în gândirea lor.  Vor munci mult și din greu, uneori în mod suplimentar, iar încăpățânarea care îi caracterizează oricum își va spune cuvântul.

Cei născuți în acest semn vor descoperi în ei însușiri nebănuite, de natură a-I face să-și dorească tot mai mult de la ei înșiși și creându-le impresia că se află în urmă în ceea ce privește împlinirea propriului potențial. Apropiații acestora s-ar putea să îi considere pe alocuri egocentrici sau egoiști, însă Taurii știu că traversează un moment unic care le deschide un drum important pe termen lung înainte.

Din nefericire însă, spre deosebire de Berbeci, destui dintre Tauri s-ar putea să treacă prin probleme în dragoste și chiar în căsnicie, căci se vor simți mult mai chemați de realizările proprii decât de cele conjugale, pe care le-ar putea neglija.

Deseori, Taurii nu vor spune tot ce au de spus, eschivându-se într-un fel sau altul, ori, dimpotrivă, s-ar putea să spună lucrurile prea tăios, abrupt, dureros, ceea ce poate produce răni în partenerul de viață, el sau ea.

Nu sunt excluse probleme cu banii în lunile februarie-martie, poate și pentru faptul că în această perioadă Taurii se simt înclinați să investească mult în proprietățile deținute sau în achiziționarea a așa ceva, nu neapărat sub cele mai bune auspicii.  Pe lângă a avea cât mai mult,  sunt foarte preocupați ca totul să arate perfect dacă se poate și în felul acesta chiar și ei pot uita de chibzuința care îi caracterizează.

Aspect inedit, unii dintre Tauri vor realiza că au ceva de schimbat în felul în care se exprimă, căci deși par calmi, vorbesc prea grăbit, prea puțin atent sau spun lucrurile prea pe șleau. Dimpotrivă însă, timizii vor găsi acum căi să spună ceea ce le apasă sufletul.

Este de dorit să accepte sprijinul, fie și împrumutul de bani, atunci când li se oferă, căci se va dovedi util atunci când se așteaptă cel mai puțin. De regulă acesta va veni de la persoane de încredere.

În  sfârșit, Taurilor li se recomandă să nu facă eforturi fizice prea mari, mai ales în sensul de a nu-și forța coloana, inima sau articulațiile, poate pur și simplu nedându-și seama că au depășit niște limite în acțiunile lor.

GEMENI (21 mai-21 iunie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Liberi sau libertini oricum prin natura lor, în 2021 Gemenii vor simți o și mai mare nevoie de libertate, cu toate că trăim în mijlocul acestei teribile și foarte restrictive pandemii. Totuși, evident, le va fi greu să se exprime în felul propriu, drept pentru care vor avea dese fluctuații de stare sau dispoziție sufletească sau momente când vor da glas nemulțumirilor lor.

În 2021, nativii acestui semn își vor face multe proiecte, mai ales unele care să vizeze, parcă, schimbarea structurală a omenirii într-un mod inovativ și nemaiîntâlnit. Vor fi cei care provoacă sau produc cel mai des întâlnirile de grup, din dorința de a face ideile să circule și să se întâlnească.

Este totuși de dorit să își stăpânească întrucâtva efervescența mentală, deoarece ar putea avea parte la modul propriu de dureri de cap, dar și de posibile certuri cu legea, atunci când, nemaiputându-se abține, vor depăși mai mult sau mai puțin marginile ei, revoltându-se și faptic.

Îi putem descoperi, mai ales în februarie, mai sentimentali decât de obicei, dar tot în această perioadă îi putem afla făcând cheltuieli pe care nu prea și le permit, poate tocmai pentru că vor să dovedească partenerilor de relație că pe ei situația actuală nu îi influențează prea mult. Totuși, din martie se pare că Gemenii, care, oricât de zăpăciți, nu sunt și leneși, se vor pune pe muncă și vor câștiga bani serioși dacă sunt consecvenți în acțiunile lor.

Paradoxal sau nu, în 2021 Gemenii s-ar putea dovedi mai stabili mental decât alții și mai hotărâți în plan profesional, drept pentru care s-ar putea să aibă parte de o anume recunoaștere în acest sector. Aceasta mai ales pentru că nativii în cauză se dovedesc încrezători  în ei înșiși și totodată se adaptează mai repede și mai ușor unor circumstanțe mereu în schimbare.

În sfârșit, deși vor avea parte de episoade romantice, Gemenii se vor dovedi mai îndrăgostiți de propriile idei și invenții decât de partenerii de cuplu către sfârșitul anului și nu vor tăgădui în a se lăuda cu acestea, guralivi ca de obicei.

RAC (22 iunie-22 iulie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Știm în general despre Raci că sunt foarte sensibili. Ei bine, în 2021 vor dovedi o sensibilitate ieșită din comun care de multe ori îi transformă chiar în ființe foarte vulnerabile. Pun totul la suflet, iau totul prea personal și se implică în cauze care de fapt nu sunt ale lor. În acest sens, sunt sfătuiți să afle cât mai multe moduri de a se detașa, pe cât le este cu putință.

Este foarte lăudabil că vor să ajute, însă propriile lor fapte nobile îi pot pune în situații periculoase, iar ceea ce au cel mai mult de învățat în 2021 este nu să nu îi rănească pe alții, ceea ce oricum evită, prin definiție, ci să dobândească cât mai mult curaj în a-și exprima punctul de vedere propriu oricât de mult ar leza aceasta părerile unor ființe în general prea orgolioase și care de fapt nu le fac bine.

Pot apărea pentru Raci destule probleme în cuplu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceasta se întâmplă uneori tocmai pentru că partenerii de relație nu reușesc să înțeleagă nevoia Racului de a se implica și de a ajuta. Atenție, oricum, la anturajul agreat sau cultivat în 2021, căci de aici pot veni surprize foarte mari. Oamenii nu sunt decât rar ceea ce vor să pară, iar în 2021 Racii vor învăța această lecție mai bine decât oricând, fie de la oameni neserioși ori flecari, fie de la oameni prea plini de ei care îi disprețuiesc și batjocoresc.

Îi putem afla pe Raci nervoși sau neliniștiți încă de la începutul anului, parcă ceva îi neliniștește permanent, însă, atenție, în lunile mai-iunie pot trăi adevărate revelații în legătură cu ei înșiși, descoperind ceea ce înseamnă cu adevărat a iubi și mai ales a se iubi pe ei înșiși, un lucru extrem de necesar pentru Raci în general, dar mai ales în 2021. Uneori nu este nimic rău în a afla ori în a dobândi un anume orgoliu, care te ferește de posturi stânjenitoare ori compromisuri umilitoare.

Racii ce vor descoperi, în sfârșit, puterea de care dispun tocmai prin prisma caracterului lor nobil în 2021 vor fi cei mai câștigați.

LEU (23 iulie-22 august)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Lei anul care vine poate să fie aproape șocant din perspectivă personală, în sensul că în multiple ipostaze nu se vor recunoaște pe ei înșiși. În special bărbații-Leu vor descoperi că au o lume inconștientă pe care probabil că au nesocotit-o multă vreme și care ascunde adevărate comori, dar și capcane uneori. Multe trăiri, tendințe sau dorințe ascunse vor ieși la iveală din Lei în 2021, iar uneori se vor simți prea melancolici, iar alteori mai agresivi ori mai războinici ca de obicei, ceea ce îi poate împinge atât spre conflicte  exterioare, cât și interioare.

La nivel profesional, mulți dintre acești nativi pot să schimbe, din voință proprie ori obligați, locul de muncă, care oricum pare a-i nemulțumi peste măsură. Leii vor da adevărate lupte pentru întâietate și pentru putere, iar mândria lor specifică uneori va cunoaște adevărate izbucniri, inclusiv în detrimentul celor din propria familie.

Oarecum în aceeași ordine de idei, Leii s-ar putea vedea obligați să plece departe de locurile de baștină pentru a lucra ori  să parcurgă trasee mai lungi și mai plictisitoare până la serviciu, unde nimic nu va părea la fel de stabil ca altădată.

Fascinant, Leii se pot îndrăgosti, chiar rău, anul acesta, după cum pot și să se dovedească foarte galanți, atenți și cuceritori cu persoana iubită, căreia îi pot dovedi în fel și chip sentimentele, cum numai ei știu, fie și prin compunerea de scrisori sau versuri, precum în vremuri apuse. Mai mult însă, fascinant, Leii pot întâlni persoane de sex opus cunoscute în alte vieți, deci pot avea parte de (re)întâlniri karmice care îi vor seduce și le vor da mult de gândit, dar care totuși nu le vor reaminti lucruri dintre cele mai plăcute, îi vor contraria și chiar speria, căci s-ar putea simți chiar datori față de anumite persoane fără să își dea seama de ce.

La nivel financiar, Leul trebuie să se dovedească prevăzător, căci va avea senzația că muncește mai mult și pentru mai puțin, fapt care uneori îl va determina să se împrumute, probabil prin octombrie-noiembrie. Din fericire, majoritatea acestor împrumuturi se vor dovedi benefice și chiar salvatoare. Totuși, nu i-aș sfătui pe Lei să abuzeze de așa ceva, oricât de mari ar fi tentațiile și chiar excentricitățile pe care vor să și le satisfacă, căci, în funcție de destinul propriu, pentru unii aceste împrumuturi pot deveni, în timp, extrem de riscante.

Mândria le este mai testată decât oricând și gestul necugetat îi paște la tot pasul, dar cei ce își vor respecta inteligența evidentă vor învinge toate ispitele egoului și își vor mulțumi mai târziu.

FECIOARA (23 august-22 septembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Lucru demn de consemnat, unele Fecioare se pot îndrăgosti chiar la începutul anului de unul dintre colegii de muncă sau pentru că, prin atribuțiile lucrative avute, întâlnesc, eventual într-o delegație, pe cineva. Oricum, fiindcă tot am pomenit de muncă și fiindcă știm, în general, cât de conștiincioase sunt Fecioarele, aceasta va juca și în anul 2021 un rol foarte important în viața lor.  Fecioara va avea multe proiecte de executat, activități de finalizat, dar și drumuri de făcut. Nimic nou iarăși, alții vor profita, cumva, de zelul Fecioarei, dar de data aceasta nativii acestei zodii au de înțeles că prin lucru ard multă karma în acest an.

Tocmai de aceea, voi reitera aspectul sentimentului de iubire. Da, dacă anumite Fecioare își întâlnesc, anul acesta, perechea sau își consolidează relația, altele în schimb vor constata că există destule elemente care nu le mai convin în relația avută și fie vor încerca să schimbe ceva, fie vor căpăta o senzație de exasperare ce poate căpăta accente dramatice și duce chiar până la despărțire.

În 2021, Fecioara face un pas important către spiritualitate și își depășește ceva din gândirea prea încărcată de amănunte practice. Uneori parcă observă chiar în propria familie ceea ce sau cine o împiedică să își îndrepte mai mult aspirațiile către înalt și să ceară ajutorul Divinului.

Multe Fecioare vor descoperi în ele însele o sensibilitate de care nu își dăduseră seama până acum și se vor simți îndemnate să facă acte caritabile sau chiar să se înscrie în organizații ori asociații ce ajută persoanele cu probleme.

Totodată însă, anul 2021 este menit să îi aducă Fecioarei o regândire a prieteniilor avute, fiindcă unele sunt nefaste și păguboase de-a dreptul.

În sfârșit, undeva pe la sfârșit de vară Fecioarele pot avea parte de o moștenire neașteptată, de un împrumut foarte avantajos sau de o șansă profesională nesperată.

BALANȚĂ (23 septembrie-22 octombrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Dacă Fecioarele vor sta totuși să își analizeze, după cum le este obiceiul, avantajele și dezavantajele aduse de o relație, în schimb Balanțele sunt dispuse ca în anul 2021 să ia hotărâri matrimoniale cu caracter mai degrabă oficial. Altfel spus, probabil și după ce pandemia își va mai reduce efectele, sunt dispuse să se prezinte la Oficiul Stării Civile pentru a semna actele de căsătorie, atât femeile, cât și bărbații. Romantismul Balanței este în floare și simte că acum este momentul să facă un pas care să îi aducă și mai mult din echilibrul și armonia după care în general tânjește, dar pe care nu le află, de obicei, chiar atât de ușor.

Poate că lunile mai-iunie sunt cele mai indicate pentru căsătorie, însă și sfârșitul de an va consemna pentru multe Balanțe evenimente de acest gen.

Lucru care merită cu prisosință amintit, o bună parte din relațiile pe care Balanța vrea să le cimenteze acum au o profundă încărcătură karmică. Vom auzi des de pe buzele Balanțelor expresia „parcă îl/o cunosc de când lumea”, iar acest fapt se bazează pe ceva real, partenerul sau partenera avut(ă) în vedere au mai fost întâlniți/întâlnite cândva. Auspiciile sunt foarte favorabile și ar fi păcat ca momentul să fie ratat, mai cu seamă că schimburile intervenite la nivel sufletesc, mental și comunicativ între Balanță și persoana vizată au și un caracter vindecător.

Aș putea dezbate mult pe această temă prioritară pentru Balanță în anul 2021, însă vreau să atrag atenția că dacă iubirea și respectiv ideea de căsătorie au o asemenea preponderență pentru membrii acestui semn zodiacal, n-ar trebui totuși să își neglijeze îndatoririle profesionale, lucru care din păcate se poate întâmpla. Vedem pentru Balanțe posibile tensiuni cu șefii ierarhici (mai ales dacă sunt femei) ori cu colegi importanți, ce pot degenera în adevărate confruntări, mai cu seamă în septembrie, octombrie. De asemenea, perspectiva unirii destinului cu omul dorit poate genera opoziție din partea unuia dintre membrii familiei, fie că vorbim de un părinte, de un frate sau de o soră.

Atenție la oamenii chițibușari sau vicleni, dar  atenție și la actele semnate, orice grabă este prost venită și nu prevestește nimic bun pe termen lung. Sfârșit prolific de an.

SCORPION (23 octombrie-21 noiembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Scorpioni anul 2021 nu este deloc unul liniștit sau obișnuit. Nu că mândria le-ar lipsi de obicei,  dar în acest an ajung cu orgoliul pe culmi parcă prea înalte. Vor să realizeze foarte multe și se agită din răsputeri. Muncesc pe brânci, muncesc în mai multe direcții, poate și asumându-și două slujbe diferite concomitent și uită de orice limită. Uneori uită și de oboseală, însă stresul îi poate ajunge din urmă și la un moment dat se vor trezi surmenați și, din păcate, poate chiar bolnavi. Atenție la cei care știu că au probleme cu inima, atenție la problemele intestinale (intervenind deseori în urma unor probleme ori conflicte emoționale nedigerate) și atenție la cei care beau ori fumează în exces. Nervii nu pot fi decât rar și doar temporar potoliți prin mijloace externe.

Unii Scorpioni își pot de-a dreptul ieși din fire și sunt gata de orice, chiar și de bătaie(fizică) pentru a-și impune punctul de vedere. Acest gen de reacție sau de comportament le poate atrage dușmani sau dușmănii, invidii, după cum îi poate împinge să intre, chiar și pe neprevăzute ori din neglijență, în conflict cu legea.

Cu totul altfel vor sta lucrurile pentru Scorpionii ce își aduc aminte cât de importantă este spiritualitatea pentru acest semn și care o vor cultiva în consecință mai mult decât de obicei. Scorpionii sincer credincioși sau sincer deschiși, indiferent cum, Divinului vor avea parte de adevărate revelații ce le vor schimba viața. Da, dar numai în momentul în care își vor da seama cât au greșit până acum, atât față de unii membri ai familiei, cât și față de ei înșiși.

Cei mai câștigați vor fi Scorpionii care realizează pe de o parte ce important este sufletul ca atare, respectiv trăirile efectiv sufletești, iar pe de altă parte stabilitatea unui cămin cald și echilibrat, unde ambițiile nu au ce să caute și care le calmează trăirile prea impulsive.

Atenție la imprudențele în condus, datorate nervozității și nerăbdării și atenție la împrumuturile făcute pur și simplu din speranța, falsă, a unui profit, ulterior, iluzoriu. În 2021 va câștiga Scorpionul moderat, elegant, răbdător și care știe să se abandoneze lui Dumnezeu, însă va pierde cel care adoră puterea și nu există să calce și pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie-21 decembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Un an al muncii pentru Săgetători, dar și unul al credinței în muncă. Totodată, în 2021, acești nativi pot căpăta mult mai multă încredere propriile lor posibilități. Nu același lucru se poate spune despre partener, care le suscită îndoieli crescânde și cu care își pot disputa inclusiv principiile religioase și de viață în general, mai ales atunci apare la orizont minciuna dată în vileag, ori credința strâmb mărturisită.

Femeile acestui semn descoperă, probabil cu mirare, că s-au neglijat, că s-au umilit, cumva și hotărăsc să treacă la o nouă exprimare de sine, care să le ajute chiar să se evidențieze, mai mult și, în ultimă instanță, să se facă cunoscute, la nivel profesional și de statut social în general. Vor opta pentru mai multă independență și emancipare, uneori în detrimentul relației, de care am amintit la început.

Totuși, Săgetătorii vor comite și unele riscuri la locul de muncă, probabil spunând lucruri ce nu trebuie spuse, ori pe care le exprimă cu prea mare deschidere ori nonșalanță. Vor părea ca niște învățători pe care nu i-a invitat nimeni să își predea lecțiile.

Din acest lucru vor învăța mult, căci mare parte dintre ei se pregătesc, de fapt, să își schimbe locul de muncă și anumite contexte, create de propriile reacții, parcă doar grăbesc o stare de fapt oricum iminentă.

Este un an foarte bun pentru Săgetătorii care vor să își lanseze afacerile proprii și să lase trecutul în urmă, mai cu seamă dacă se hotărăsc să facă așa ceva în vară. Uneori parcă nici nu vor avea de ales, căci ocaziile ivite se vor dovedi prea favorabile, mai ales prin apariția în viața lor a unor oameni providențiali, trimiși să le dea curaj și inițiativă.

În mare parte credincioși prin natura lor proprie, Săgetători vor primi tot mai multe dovezi că ar fi bine să se aplece mai consecvent către o practică spirituală ori religioasă constantă, eventual cultivând un gen de ritualism de natură a le ordona trăirile tumultoase și încărcate de misticism.

CAPRICORN (22 decembrie-19 ianuarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Poate spre propria lor mirare, în 2021 Capricornii se vor dovedi mai sociabili decât știau că pot fi. Totuși, această neobișnuită îngăduință de care dau dovadă este motivată de activitatea căreia i se dedică, deci tot de un aspect practic.

În 2021 nativii din Capricorn simt nevoia să stabilească relații constructive, pentru a edifica proiecte solide. Uneori asemenea perspective le sunt trasate de complexe de împrejurări cu totul speciale, care îi scot dintr-o anume zonă de confort sau de inerție obișnuită. Ca de niciunde, apar persoane ce le cer ajutorul și priceperea.

Vor prospera mai ales Capricornii care își îndreaptă interesul către domeniul construcțiilor și al afacerilor imobiliare, unde puterea lor de muncă și abnegația le vor fi mai mult decât apreciate. Aproape că le pică în mână niște terenuri, proprietăți, ori sume de bani ce pot fi investite în construcții de amploare.

Pe de altă parte, merită menționat că unii Capricorni vor trăi experiențe spirituale de-a dreptul neobișnuite, care pe unii îi vor scoate dintr-un anume scepticism și îi vor tulbura până în măduva sufletului, în vreme ce alții îi vor face mai refractari ca de obicei față de orice înseamnă altceva decât materialitatea în sine.

Atenție la contactele cu oamenii legii și la avocații de care decid Capricornii să fie reprezentați în anumite procese, aceștia s-ar putea dovedi pur și simplu niște profitori sau escroci, care le provoacă încurcături greu de rezolvat pe termen lung.

Atenție la relațiile cu mama,  dar și la sănătatea acesteia. De asemenea, este de dorit să nu fie neglijate problemele aparatului uro-genital, atunci când acestea apar, căci pot duce la complicații.  Pentru femei, o atenționare în plus vizavi de eventualii noduli la nivelul sânilor sau ovarelor.

Cât despre bărbații Capricorn,  o veste mai plăcută, aceștia își pot afla o neasemuită mângâiere sufletească într-o femeie anume, ce, la un anumit nivel, acționează chiar ca un vindecător asupra sufletelor lor prea concentrate pe rezolvarea unor probleme grele.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie-18 februarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Despre Vărsători ce să spunem? Parcă într-adevăr ne-am fi mutat, deja, în era Vărsătorului și întreaga lume pare să le aparțină. Sunt activi, dinamici, întreprinzători, exuberanți, dar, atenție, pot interveni frecvente schimbări de stare la aceștia, iar unii dintre ei se vor simți, cumva, îndemnați să recurgă la anumite stimulente, nerecomandate, pentru a-și menține buna dispoziție sau, dimpotrivă, la anxiolitice, atunci când după euforie urmează un fel de depresie.

Oricum, deși nu așa îi știm în general, îi vom vedea în 2021 foarte concentrați asupra familiei și nevoilor acesteia. Uneori motivul poate fi lansarea unor perspective profesionale chiar de aici ori la constituirea unei echipe, căci, oricât de individualist, Vărsătorul adoră să facă lucrurile într-un grup. Desigur, totuși, că va ține să își exprime, morțiș, punctul de vedere în orice context sau își arate elocvența. Oricine suportă mai puțin decât un Vărsător să i se spună nu că este prost, ci că este obișnuit.

Pe cât de importantă devine pentru Vărsător familia, pe atât de problematică devine munca. Deși s-ar spune că îi apar în față oportunități peste oportunități în carieră, Vărsătorul parcă își pune singur bețe în roate prin propriile capricii, comodități sau motive doar de el știute ori resimțite. Ar vrea, parcă, să facă numai ce are chef, or societatea umană nu va admite niciodată așa ceva, deci Vărsătorul va avea în 2021 să învețe mai mult decât oricând disciplina și rutina, care îl enervează uneori peste măsură.

Unii dintre ei vor contesta de la început orice autoritate, fie publică, fie a figurii paterne, în timp ce se vor simți atrași să cultive un anturaj ce nu îi avantajează în nici un fel, doar dintr-un anume spirit de solidaritate ce în viitor nu le va fi de folos.

Merită totuși să vorbim și despre Vărsătorii cu un simț dezvoltat de răspundere și foarte serioși, ce în 2021 întrevăd posibilitatea stabilirii unor relații sau parteneriate prolifice și de lungă durată sau care luptă pentru a câștiga niște procese în care dreptatea este de partea lor, lucru care le reușește. Uneori procesele se referă nu doar la afaceri, ci și la chestiuni mai personale, cum ar fi tutela asupra unui copil.

În sfârșit, pentru unii Vărsători, departe de aspectul menționat imediat anterior, căsniciile pot cunoaște o înflorire fără precedent, poate și printr-o transformare incredibilă, în sens pozitiv, a partenerului de viață. În asemenea cupluri, incluzând un Vărsător, vom vedea multă comunicare interesantă, variată și constructivă, după cum vom vedea multe planuri comune prolifice și viabile.

PEȘTI (19 februarie-20 martie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Cine ar putea să spună că Peștii nu sunt în general misterioși și imprevizibili? Ei bine, 2021 le aduce un plus în acest sens, fiindcă Peștii parcă se feresc, cu mare prudență, să își dezvăluie planurile urmărite, poate și din superstiția că ceea ce este împărtășit altora își pierde din puterea de a se înfăptui. Așa că, nu le puneți prea multe întrebări și așteptați-vă să fiți surprinși de aceștia prin fapte concrete, după ce acestea s-au împlinit. Lucru deloc comun când este vorba de Pești, care trăiesc de multe ori într-o lume doar a lor.

Totuși, fantezia nu îi părăsește deloc nici în 2021, ba chiar dimpotrivă și poate merge chiar foarte departe. Din păcate, unii dintre nativii acestui semn încep să creadă prea mult în forța acesteia și la un moment dat riscă să se pună  în pericol prin ceea ce încep să creadă că simt sau că văd. Pe unii, asemenea închipuiri îi destabilizează, din nefericire, chiar la nivel profesional.

Există și Peștii care, în pofida felului lor de a fi obișnuit, încep chiar să Îl conteste pe Dumnezeu, din cauză că se simt trădați de Acesta, deși de fapt sunt trădați de propriile slăbiciuni, care se manifestă mai ales în raport cu cineva din familia de baștină.

Asemenea lucruri se pot întâmpla însă oricui, iar Peștii au, slavă Domnului, parte mai mult de aspecte pozitive anul acesta, căci, iată, de exemplu unii beneficiază de o mamă extraordinară, care are forța a zece bărbați și care îi protejează, ori de o nevastă foarte puternică și la fel protectoare ce îi ajută să treacă peste orice.

O veste extrem de frumoasă pentru Pești este că s-ar putea ca anul acesta să li se nască un copil, sănătos și reușit, după cum și cea că pot face mulți, mulți bani, în feluri pe care nici măcar imaginația lor atât de bogată nu îi ajută să le întrevadă.

Ca de nicăieri, pentru bărbații Pești, prin Februarie, poate să se renască, preț de câtva timp, o iubire de care uitaseră, însă care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lăsată să dispară, căci este una începută de fapt în alte vieți și care nu ar face altceva decât să le perturbe un echilibru pe care de regulă Peștii îl obțin cu greu.

În pofida vastei mele experiențe în materie, țin să precizez că este prima oară când inițiez un asemenea demers, la solicitarea unor persoane deosebite și sper s-o fi făcut într-un mod pertinent.

Totuși, mi se pare de datoria mea să precizez că fiecare om reprezintă un caz unic în parte sau mai degrabă un sistem, care trebuie analizat individual, căci, de exemplu, nu veți întâlni niciodată doi Săgetători sau doi Tauri identici. Când spunem despre cineva că este Geamăn, ne referim doar la poziția Soarelui acestuia, or, pe lângă Soare există Ascendentul și alte 9 planete foarte importante, precum și diferite puncte matematice care, prin configurațiile pe care le creează, dau naștere unor structuri ființiale sau de personalitate cu totul particulare care, împreună, alcătuiesc ceea ce numim destin sau soartă.

Ca astrolog profesionist, consider că fiecare om care se respectă și vrea într-adevăr să știe ce înseamnă el ca ansamblu trebuie să își facă o astrogramă personalizată, adică una numai a sa. Sunt la dispoziția oricui vrea să se cunoască la un nivel profund, care să îl ajute să evolueze așa cum îi permite dispunerea astrală cu care s-a născut și care, de fapt, reflectă, la un alt nivel, raportul său cu Dumnezeu.

UN AN NOU 2021 CÂT MAI FERICIT!

BERBEC (21 martie-19 aprilie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Nativii din Berbec, definiți de ideea de inițiativă, nu vor  fi deloc lipsiți de acțiune nici în anul 2021, dar, surprinzător sau nu, îi vom vedea de data aceasta, pe  mulți dintre ei, activi și în domeniul dragostei. Da, mult romantism pentru Berbeci, chiar de la începutul anului, iar pentru cei care își doresc concretizarea proiectului serios numit căsătorie, anul 2021 se poate dovedi hotărâtor mai ales undeva spre lunile iunie-iulie. Nu va fi vorba despre ceva deloc întâmplător, ci chiar despre unirea vieții cu ființa predestinată. Mai ales în cazul bărbaților.  Totuși, nu sunt excluse nici idile neanunțate, parcă, de nimic, care capătă treptat și oarecum pe ascuns accente fulgerătoare.

Și la nivel profesional se anunță evenimente importante, fiindcă Berbecii pot experimenta, de exemplu, schimbarea locului de muncă sau schimbări în cadrul locului de muncă, mai cu seamă în perioada martie-mai, preponderent  de ordin pozitiv și mă refer mai ales la ceva de ordinul promovări.

În general Berbecii vor avea parte de schimbări peste schimbări în 2021, pentru care unii se vor dovedi pregătiți, iar alții nu, căci până și Berbecii pot fi surprinși. Cea mai mare surpriză va fi însă pentru aceia care vor simți nevoia să se liniștească și să se așeze la casa lor (ce le poate pica „din cer”), dar și să se vindece de impulsivitatea care în general îi caracterizează.

Lucru foarte important, anul 2021 este și un an al vindecării pentru Berbeci, chiar și efectiv la nivel fizic și mă refer în special la cei care suferă de probleme cardiace. Aceasta doar în condițiile în care reușesc să își controleze, repet, emoțiile intempestive care de cele mai multe ori îi domină, fiindcă în caz contrar se pot teme de consecințe dintre cele mai neplăcute. Exercițiul răbdării devine vital.

La nivel financiar se anunță câștiguri importante prin muncă proprie, însă cu eforturi care îi pot chiar extenua, mare atenție.

TAUR (20 aprilie-20 mai)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru nativii din Taur, anul 2021 este un an al perseverenței și al determinării. Toate inițiativele lor se îndreaptă spre proiecte concrete, bine fundamentate și îndelung studiate. Amănuntele ocupă un loc important în gândirea lor.  Vor munci mult și din greu, uneori în mod suplimentar, iar încăpățânarea care îi caracterizează oricum își va spune cuvântul.

Cei născuți în acest semn vor descoperi în ei însușiri nebănuite, de natură a-I face să-și dorească tot mai mult de la ei înșiși și creându-le impresia că se află în urmă în ceea ce privește împlinirea propriului potențial. Apropiații acestora s-ar putea să îi considere pe alocuri egocentrici sau egoiști, însă Taurii știu că traversează un moment unic care le deschide un drum important pe termen lung înainte.

Din nefericire însă, spre deosebire de Berbeci, destui dintre Tauri s-ar putea să treacă prin probleme în dragoste și chiar în căsnicie, căci se vor simți mult mai chemați de realizările proprii decât de cele conjugale, pe care le-ar putea neglija.

Deseori, Taurii nu vor spune tot ce au de spus, eschivându-se într-un fel sau altul, ori, dimpotrivă, s-ar putea să spună lucrurile prea tăios, abrupt, dureros, ceea ce poate produce răni în partenerul de viață, el sau ea.

Nu sunt excluse probleme cu banii în lunile februarie-martie, poate și pentru faptul că în această perioadă Taurii se simt înclinați să investească mult în proprietățile deținute sau în achiziționarea a așa ceva, nu neapărat sub cele mai bune auspicii.  Pe lângă a avea cât mai mult,  sunt foarte preocupați ca totul să arate perfect dacă se poate și în felul acesta chiar și ei pot uita de chibzuința care îi caracterizează.

Aspect inedit, unii dintre Tauri vor realiza că au ceva de schimbat în felul în care se exprimă, căci deși par calmi, vorbesc prea grăbit, prea puțin atent sau spun lucrurile prea pe șleau. Dimpotrivă însă, timizii vor găsi acum căi să spună ceea ce le apasă sufletul.

Este de dorit să accepte sprijinul, fie și împrumutul de bani, atunci când li se oferă, căci se va dovedi util atunci când se așteaptă cel mai puțin. De regulă acesta va veni de la persoane de încredere.

În  sfârșit, Taurilor li se recomandă să nu facă eforturi fizice prea mari, mai ales în sensul de a nu-și forța coloana, inima sau articulațiile, poate pur și simplu nedându-și seama că au depășit niște limite în acțiunile lor.

GEMENI (21 mai-21 iunie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Liberi sau libertini oricum prin natura lor, în 2021 Gemenii vor simți o și mai mare nevoie de libertate, cu toate că trăim în mijlocul acestei teribile și foarte restrictive pandemii. Totuși, evident, le va fi greu să se exprime în felul propriu, drept pentru care vor avea dese fluctuații de stare sau dispoziție sufletească sau momente când vor da glas nemulțumirilor lor.

În 2021, nativii acestui semn își vor face multe proiecte, mai ales unele care să vizeze, parcă, schimbarea structurală a omenirii într-un mod inovativ și nemaiîntâlnit. Vor fi cei care provoacă sau produc cel mai des întâlnirile de grup, din dorința de a face ideile să circule și să se întâlnească.

Este totuși de dorit să își stăpânească întrucâtva efervescența mentală, deoarece ar putea avea parte la modul propriu de dureri de cap, dar și de posibile certuri cu legea, atunci când, nemaiputându-se abține, vor depăși mai mult sau mai puțin marginile ei, revoltându-se și faptic.

Îi putem descoperi, mai ales în februarie, mai sentimentali decât de obicei, dar tot în această perioadă îi putem afla făcând cheltuieli pe care nu prea și le permit, poate tocmai pentru că vor să dovedească partenerilor de relație că pe ei situația actuală nu îi influențează prea mult. Totuși, din martie se pare că Gemenii, care, oricât de zăpăciți, nu sunt și leneși, se vor pune pe muncă și vor câștiga bani serioși dacă sunt consecvenți în acțiunile lor.

Paradoxal sau nu, în 2021 Gemenii s-ar putea dovedi mai stabili mental decât alții și mai hotărâți în plan profesional, drept pentru care s-ar putea să aibă parte de o anume recunoaștere în acest sector. Aceasta mai ales pentru că nativii în cauză se dovedesc încrezători  în ei înșiși și totodată se adaptează mai repede și mai ușor unor circumstanțe mereu în schimbare.

În sfârșit, deși vor avea parte de episoade romantice, Gemenii se vor dovedi mai îndrăgostiți de propriile idei și invenții decât de partenerii de cuplu către sfârșitul anului și nu vor tăgădui în a se lăuda cu acestea, guralivi ca de obicei.

RAC (22 iunie-22 iulie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Știm în general despre Raci că sunt foarte sensibili. Ei bine, în 2021 vor dovedi o sensibilitate ieșită din comun care de multe ori îi transformă chiar în ființe foarte vulnerabile. Pun totul la suflet, iau totul prea personal și se implică în cauze care de fapt nu sunt ale lor. În acest sens, sunt sfătuiți să afle cât mai multe moduri de a se detașa, pe cât le este cu putință.

Este foarte lăudabil că vor să ajute, însă propriile lor fapte nobile îi pot pune în situații periculoase, iar ceea ce au cel mai mult de învățat în 2021 este nu să nu îi rănească pe alții, ceea ce oricum evită, prin definiție, ci să dobândească cât mai mult curaj în a-și exprima punctul de vedere propriu oricât de mult ar leza aceasta părerile unor ființe în general prea orgolioase și care de fapt nu le fac bine.

Pot apărea pentru Raci destule probleme în cuplu, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceasta se întâmplă uneori tocmai pentru că partenerii de relație nu reușesc să înțeleagă nevoia Racului de a se implica și de a ajuta. Atenție, oricum, la anturajul agreat sau cultivat în 2021, căci de aici pot veni surprize foarte mari. Oamenii nu sunt decât rar ceea ce vor să pară, iar în 2021 Racii vor învăța această lecție mai bine decât oricând, fie de la oameni neserioși ori flecari, fie de la oameni prea plini de ei care îi disprețuiesc și batjocoresc.

Îi putem afla pe Raci nervoși sau neliniștiți încă de la începutul anului, parcă ceva îi neliniștește permanent, însă, atenție, în lunile mai-iunie pot trăi adevărate revelații în legătură cu ei înșiși, descoperind ceea ce înseamnă cu adevărat a iubi și mai ales a se iubi pe ei înșiși, un lucru extrem de necesar pentru Raci în general, dar mai ales în 2021. Uneori nu este nimic rău în a afla ori în a dobândi un anume orgoliu, care te ferește de posturi stânjenitoare ori compromisuri umilitoare.

Racii ce vor descoperi, în sfârșit, puterea de care dispun tocmai prin prisma caracterului lor nobil în 2021 vor fi cei mai câștigați.

LEU (23 iulie-22 august)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Lei anul care vine poate să fie aproape șocant din perspectivă personală, în sensul că în multiple ipostaze nu se vor recunoaște pe ei înșiși. În special bărbații-Leu vor descoperi că au o lume inconștientă pe care probabil că au nesocotit-o multă vreme și care ascunde adevărate comori, dar și capcane uneori. Multe trăiri, tendințe sau dorințe ascunse vor ieși la iveală din Lei în 2021, iar uneori se vor simți prea melancolici, iar alteori mai agresivi ori mai războinici ca de obicei, ceea ce îi poate împinge atât spre conflicte  exterioare, cât și interioare.

La nivel profesional, mulți dintre acești nativi pot să schimbe, din voință proprie ori obligați, locul de muncă, care oricum pare a-i nemulțumi peste măsură. Leii vor da adevărate lupte pentru întâietate și pentru putere, iar mândria lor specifică uneori va cunoaște adevărate izbucniri, inclusiv în detrimentul celor din propria familie.

Oarecum în aceeași ordine de idei, Leii s-ar putea vedea obligați să plece departe de locurile de baștină pentru a lucra ori  să parcurgă trasee mai lungi și mai plictisitoare până la serviciu, unde nimic nu va părea la fel de stabil ca altădată.

Fascinant, Leii se pot îndrăgosti, chiar rău, anul acesta, după cum pot și să se dovedească foarte galanți, atenți și cuceritori cu persoana iubită, căreia îi pot dovedi în fel și chip sentimentele, cum numai ei știu, fie și prin compunerea de scrisori sau versuri, precum în vremuri apuse. Mai mult însă, fascinant, Leii pot întâlni persoane de sex opus cunoscute în alte vieți, deci pot avea parte de (re)întâlniri karmice care îi vor seduce și le vor da mult de gândit, dar care totuși nu le vor reaminti lucruri dintre cele mai plăcute, îi vor contraria și chiar speria, căci s-ar putea simți chiar datori față de anumite persoane fără să își dea seama de ce.

La nivel financiar, Leul trebuie să se dovedească prevăzător, căci va avea senzația că muncește mai mult și pentru mai puțin, fapt care uneori îl va determina să se împrumute, probabil prin octombrie-noiembrie. Din fericire, majoritatea acestor împrumuturi se vor dovedi benefice și chiar salvatoare. Totuși, nu i-aș sfătui pe Lei să abuzeze de așa ceva, oricât de mari ar fi tentațiile și chiar excentricitățile pe care vor să și le satisfacă, căci, în funcție de destinul propriu, pentru unii aceste împrumuturi pot deveni, în timp, extrem de riscante.

Mândria le este mai testată decât oricând și gestul necugetat îi paște la tot pasul, dar cei ce își vor respecta inteligența evidentă vor învinge toate ispitele egoului și își vor mulțumi mai târziu.

FECIOARA (23 august-22 septembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Lucru demn de consemnat, unele Fecioare se pot îndrăgosti chiar la începutul anului de unul dintre colegii de muncă sau pentru că, prin atribuțiile lucrative avute, întâlnesc, eventual într-o delegație, pe cineva. Oricum, fiindcă tot am pomenit de muncă și fiindcă știm, în general, cât de conștiincioase sunt Fecioarele, aceasta va juca și în anul 2021 un rol foarte important în viața lor.  Fecioara va avea multe proiecte de executat, activități de finalizat, dar și drumuri de făcut. Nimic nou iarăși, alții vor profita, cumva, de zelul Fecioarei, dar de data aceasta nativii acestei zodii au de înțeles că prin lucru ard multă karma în acest an.

Tocmai de aceea, voi reitera aspectul sentimentului de iubire. Da, dacă anumite Fecioare își întâlnesc, anul acesta, perechea sau își consolidează relația, altele în schimb vor constata că există destule elemente care nu le mai convin în relația avută și fie vor încerca să schimbe ceva, fie vor căpăta o senzație de exasperare ce poate căpăta accente dramatice și duce chiar până la despărțire.

În 2021, Fecioara face un pas important către spiritualitate și își depășește ceva din gândirea prea încărcată de amănunte practice. Uneori parcă observă chiar în propria familie ceea ce sau cine o împiedică să își îndrepte mai mult aspirațiile către înalt și să ceară ajutorul Divinului.

Multe Fecioare vor descoperi în ele însele o sensibilitate de care nu își dăduseră seama până acum și se vor simți îndemnate să facă acte caritabile sau chiar să se înscrie în organizații ori asociații ce ajută persoanele cu probleme.

Totodată însă, anul 2021 este menit să îi aducă Fecioarei o regândire a prieteniilor avute, fiindcă unele sunt nefaste și păguboase de-a dreptul.

În sfârșit, undeva pe la sfârșit de vară Fecioarele pot avea parte de o moștenire neașteptată, de un împrumut foarte avantajos sau de o șansă profesională nesperată.

BALANȚĂ (23 septembrie-22 octombrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Dacă Fecioarele vor sta totuși să își analizeze, după cum le este obiceiul, avantajele și dezavantajele aduse de o relație, în schimb Balanțele sunt dispuse ca în anul 2021 să ia hotărâri matrimoniale cu caracter mai degrabă oficial. Altfel spus, probabil și după ce pandemia își va mai reduce efectele, sunt dispuse să se prezinte la Oficiul Stării Civile pentru a semna actele de căsătorie, atât femeile, cât și bărbații. Romantismul Balanței este în floare și simte că acum este momentul să facă un pas care să îi aducă și mai mult din echilibrul și armonia după care în general tânjește, dar pe care nu le află, de obicei, chiar atât de ușor.

Poate că lunile mai-iunie sunt cele mai indicate pentru căsătorie, însă și sfârșitul de an va consemna pentru multe Balanțe evenimente de acest gen.

Lucru care merită cu prisosință amintit, o bună parte din relațiile pe care Balanța vrea să le cimenteze acum au o profundă încărcătură karmică. Vom auzi des de pe buzele Balanțelor expresia „parcă îl/o cunosc de când lumea”, iar acest fapt se bazează pe ceva real, partenerul sau partenera avut(ă) în vedere au mai fost întâlniți/întâlnite cândva. Auspiciile sunt foarte favorabile și ar fi păcat ca momentul să fie ratat, mai cu seamă că schimburile intervenite la nivel sufletesc, mental și comunicativ între Balanță și persoana vizată au și un caracter vindecător.

Aș putea dezbate mult pe această temă prioritară pentru Balanță în anul 2021, însă vreau să atrag atenția că dacă iubirea și respectiv ideea de căsătorie au o asemenea preponderență pentru membrii acestui semn zodiacal, n-ar trebui totuși să își neglijeze îndatoririle profesionale, lucru care din păcate se poate întâmpla. Vedem pentru Balanțe posibile tensiuni cu șefii ierarhici (mai ales dacă sunt femei) ori cu colegi importanți, ce pot degenera în adevărate confruntări, mai cu seamă în septembrie, octombrie. De asemenea, perspectiva unirii destinului cu omul dorit poate genera opoziție din partea unuia dintre membrii familiei, fie că vorbim de un părinte, de un frate sau de o soră.

Atenție la oamenii chițibușari sau vicleni, dar  atenție și la actele semnate, orice grabă este prost venită și nu prevestește nimic bun pe termen lung. Sfârșit prolific de an.

SCORPION (23 octombrie-21 noiembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Pentru Scorpioni anul 2021 nu este deloc unul liniștit sau obișnuit. Nu că mândria le-ar lipsi de obicei,  dar în acest an ajung cu orgoliul pe culmi parcă prea înalte. Vor să realizeze foarte multe și se agită din răsputeri. Muncesc pe brânci, muncesc în mai multe direcții, poate și asumându-și două slujbe diferite concomitent și uită de orice limită. Uneori uită și de oboseală, însă stresul îi poate ajunge din urmă și la un moment dat se vor trezi surmenați și, din păcate, poate chiar bolnavi. Atenție la cei care știu că au probleme cu inima, atenție la problemele intestinale (intervenind deseori în urma unor probleme ori conflicte emoționale nedigerate) și atenție la cei care beau ori fumează în exces. Nervii nu pot fi decât rar și doar temporar potoliți prin mijloace externe.

Unii Scorpioni își pot de-a dreptul ieși din fire și sunt gata de orice, chiar și de bătaie(fizică) pentru a-și impune punctul de vedere. Acest gen de reacție sau de comportament le poate atrage dușmani sau dușmănii, invidii, după cum îi poate împinge să intre, chiar și pe neprevăzute ori din neglijență, în conflict cu legea.

Cu totul altfel vor sta lucrurile pentru Scorpionii ce își aduc aminte cât de importantă este spiritualitatea pentru acest semn și care o vor cultiva în consecință mai mult decât de obicei. Scorpionii sincer credincioși sau sincer deschiși, indiferent cum, Divinului vor avea parte de adevărate revelații ce le vor schimba viața. Da, dar numai în momentul în care își vor da seama cât au greșit până acum, atât față de unii membri ai familiei, cât și față de ei înșiși.

Cei mai câștigați vor fi Scorpionii care realizează pe de o parte ce important este sufletul ca atare, respectiv trăirile efectiv sufletești, iar pe de altă parte stabilitatea unui cămin cald și echilibrat, unde ambițiile nu au ce să caute și care le calmează trăirile prea impulsive.

Atenție la imprudențele în condus, datorate nervozității și nerăbdării și atenție la împrumuturile făcute pur și simplu din speranța, falsă, a unui profit, ulterior, iluzoriu. În 2021 va câștiga Scorpionul moderat, elegant, răbdător și care știe să se abandoneze lui Dumnezeu, însă va pierde cel care adoră puterea și nu există să calce și pe cadavre pentru a-și atinge țelurile.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie-21 decembrie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Un an al muncii pentru Săgetători, dar și unul al credinței în muncă. Totodată, în 2021, acești nativi pot căpăta mult mai multă încredere propriile lor posibilități. Nu același lucru se poate spune despre partener, care le suscită îndoieli crescânde și cu care își pot disputa inclusiv principiile religioase și de viață în general, mai ales atunci apare la orizont minciuna dată în vileag, ori credința strâmb mărturisită.

Femeile acestui semn descoperă, probabil cu mirare, că s-au neglijat, că s-au umilit, cumva și hotărăsc să treacă la o nouă exprimare de sine, care să le ajute chiar să se evidențieze, mai mult și, în ultimă instanță, să se facă cunoscute, la nivel profesional și de statut social în general. Vor opta pentru mai multă independență și emancipare, uneori în detrimentul relației, de care am amintit la început.

Totuși, Săgetătorii vor comite și unele riscuri la locul de muncă, probabil spunând lucruri ce nu trebuie spuse, ori pe care le exprimă cu prea mare deschidere ori nonșalanță. Vor părea ca niște învățători pe care nu i-a invitat nimeni să își predea lecțiile.

Din acest lucru vor învăța mult, căci mare parte dintre ei se pregătesc, de fapt, să își schimbe locul de muncă și anumite contexte, create de propriile reacții, parcă doar grăbesc o stare de fapt oricum iminentă.

Este un an foarte bun pentru Săgetătorii care vor să își lanseze afacerile proprii și să lase trecutul în urmă, mai cu seamă dacă se hotărăsc să facă așa ceva în vară. Uneori parcă nici nu vor avea de ales, căci ocaziile ivite se vor dovedi prea favorabile, mai ales prin apariția în viața lor a unor oameni providențiali, trimiși să le dea curaj și inițiativă.

În mare parte credincioși prin natura lor proprie, Săgetători vor primi tot mai multe dovezi că ar fi bine să se aplece mai consecvent către o practică spirituală ori religioasă constantă, eventual cultivând un gen de ritualism de natură a le ordona trăirile tumultoase și încărcate de misticism.

CAPRICORN (22 decembrie-19 ianuarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Poate spre propria lor mirare, în 2021 Capricornii se vor dovedi mai sociabili decât știau că pot fi. Totuși, această neobișnuită îngăduință de care dau dovadă este motivată de activitatea căreia i se dedică, deci tot de un aspect practic.

În 2021 nativii din Capricorn simt nevoia să stabilească relații constructive, pentru a edifica proiecte solide. Uneori asemenea perspective le sunt trasate de complexe de împrejurări cu totul speciale, care îi scot dintr-o anume zonă de confort sau de inerție obișnuită. Ca de niciunde, apar persoane ce le cer ajutorul și priceperea.

Vor prospera mai ales Capricornii care își îndreaptă interesul către domeniul construcțiilor și al afacerilor imobiliare, unde puterea lor de muncă și abnegația le vor fi mai mult decât apreciate. Aproape că le pică în mână niște terenuri, proprietăți, ori sume de bani ce pot fi investite în construcții de amploare.

Pe de altă parte, merită menționat că unii Capricorni vor trăi experiențe spirituale de-a dreptul neobișnuite, care pe unii îi vor scoate dintr-un anume scepticism și îi vor tulbura până în măduva sufletului, în vreme ce alții îi vor face mai refractari ca de obicei față de orice înseamnă altceva decât materialitatea în sine.

Atenție la contactele cu oamenii legii și la avocații de care decid Capricornii să fie reprezentați în anumite procese, aceștia s-ar putea dovedi pur și simplu niște profitori sau escroci, care le provoacă încurcături greu de rezolvat pe termen lung.

Atenție la relațiile cu mama,  dar și la sănătatea acesteia. De asemenea, este de dorit să nu fie neglijate problemele aparatului uro-genital, atunci când acestea apar, căci pot duce la complicații.  Pentru femei, o atenționare în plus vizavi de eventualii noduli la nivelul sânilor sau ovarelor.

Cât despre bărbații Capricorn,  o veste mai plăcută, aceștia își pot afla o neasemuită mângâiere sufletească într-o femeie anume, ce, la un anumit nivel, acționează chiar ca un vindecător asupra sufletelor lor prea concentrate pe rezolvarea unor probleme grele.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie-18 februarie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Despre Vărsători ce să spunem? Parcă într-adevăr ne-am fi mutat, deja, în era Vărsătorului și întreaga lume pare să le aparțină. Sunt activi, dinamici, întreprinzători, exuberanți, dar, atenție, pot interveni frecvente schimbări de stare la aceștia, iar unii dintre ei se vor simți, cumva, îndemnați să recurgă la anumite stimulente, nerecomandate, pentru a-și menține buna dispoziție sau, dimpotrivă, la anxiolitice, atunci când după euforie urmează un fel de depresie.

Oricum, deși nu așa îi știm în general, îi vom vedea în 2021 foarte concentrați asupra familiei și nevoilor acesteia. Uneori motivul poate fi lansarea unor perspective profesionale chiar de aici ori la constituirea unei echipe, căci, oricât de individualist, Vărsătorul adoră să facă lucrurile într-un grup. Desigur, totuși, că va ține să își exprime, morțiș, punctul de vedere în orice context sau își arate elocvența. Oricine suportă mai puțin decât un Vărsător să i se spună nu că este prost, ci că este obișnuit.

Pe cât de importantă devine pentru Vărsător familia, pe atât de problematică devine munca. Deși s-ar spune că îi apar în față oportunități peste oportunități în carieră, Vărsătorul parcă își pune singur bețe în roate prin propriile capricii, comodități sau motive doar de el știute ori resimțite. Ar vrea, parcă, să facă numai ce are chef, or societatea umană nu va admite niciodată așa ceva, deci Vărsătorul va avea în 2021 să învețe mai mult decât oricând disciplina și rutina, care îl enervează uneori peste măsură.

Unii dintre ei vor contesta de la început orice autoritate, fie publică, fie a figurii paterne, în timp ce se vor simți atrași să cultive un anturaj ce nu îi avantajează în nici un fel, doar dintr-un anume spirit de solidaritate ce în viitor nu le va fi de folos.

Merită totuși să vorbim și despre Vărsătorii cu un simț dezvoltat de răspundere și foarte serioși, ce în 2021 întrevăd posibilitatea stabilirii unor relații sau parteneriate prolifice și de lungă durată sau care luptă pentru a câștiga niște procese în care dreptatea este de partea lor, lucru care le reușește. Uneori procesele se referă nu doar la afaceri, ci și la chestiuni mai personale, cum ar fi tutela asupra unui copil.

În sfârșit, pentru unii Vărsători, departe de aspectul menționat imediat anterior, căsniciile pot cunoaște o înflorire fără precedent, poate și printr-o transformare incredibilă, în sens pozitiv, a partenerului de viață. În asemenea cupluri, incluzând un Vărsător, vom vedea multă comunicare interesantă, variată și constructivă, după cum vom vedea multe planuri comune prolifice și viabile.

PEȘTI (19 februarie-20 martie)
Sursă foto: http://www.stylecaster.com

Cine ar putea să spună că Peștii nu sunt în general misterioși și imprevizibili? Ei bine, 2021 le aduce un plus în acest sens, fiindcă Peștii parcă se feresc, cu mare prudență, să își dezvăluie planurile urmărite, poate și din superstiția că ceea ce este împărtășit altora își pierde din puterea de a se înfăptui. Așa că, nu le puneți prea multe întrebări și așteptați-vă să fiți surprinși de aceștia prin fapte concrete, după ce acestea s-au împlinit. Lucru deloc comun când este vorba de Pești, care trăiesc de multe ori într-o lume doar a lor.

Totuși, fantezia nu îi părăsește deloc nici în 2021, ba chiar dimpotrivă și poate merge chiar foarte departe. Din păcate, unii dintre nativii acestui semn încep să creadă prea mult în forța acesteia și la un moment dat riscă să se pună  în pericol prin ceea ce încep să creadă că simt sau că văd. Pe unii, asemenea închipuiri îi destabilizează, din nefericire, chiar la nivel profesional.

Există și Peștii care, în pofida felului lor de a fi obișnuit, încep chiar să Îl conteste pe Dumnezeu, din cauză că se simt trădați de Acesta, deși de fapt sunt trădați de propriile slăbiciuni, care se manifestă mai ales în raport cu cineva din familia de baștină.

Asemenea lucruri se pot întâmpla însă oricui, iar Peștii au, slavă Domnului, parte mai mult de aspecte pozitive anul acesta, căci, iată, de exemplu unii beneficiază de o mamă extraordinară, care are forța a zece bărbați și care îi protejează, ori de o nevastă foarte puternică și la fel protectoare ce îi ajută să treacă peste orice.

O veste extrem de frumoasă pentru Pești este că s-ar putea ca anul acesta să li se nască un copil, sănătos și reușit, după cum și cea că pot face mulți, mulți bani, în feluri pe care nici măcar imaginația lor atât de bogată nu îi ajută să le întrevadă.

Ca de nicăieri, pentru bărbații Pești, prin Februarie, poate să se renască, preț de câtva timp, o iubire de care uitaseră, însă care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lăsată să dispară, căci este una începută de fapt în alte vieți și care nu ar face altceva decât să le perturbe un echilibru pe care de regulă Peștii îl obțin cu greu.

În pofida vastei mele experiențe în materie, țin să precizez că este prima oară când inițiez un asemenea demers, la solicitarea unor persoane deosebite și sper s-o fi făcut într-un mod pertinent.

Totuși, mi se pare de datoria mea să precizez că fiecare om reprezintă un caz unic în parte sau mai degrabă un sistem, care trebuie analizat individual, căci, de exemplu, nu veți întâlni niciodată doi Săgetători sau doi Tauri identici. Când spunem despre cineva că este Geamăn, ne referim doar la poziția Soarelui acestuia, or, pe lângă Soare există Ascendentul și alte 9 planete foarte importante, precum și diferite puncte matematice care, prin configurațiile pe care le creează, dau naștere unor structuri ființiale sau de personalitate cu totul particulare care, împreună, alcătuiesc ceea ce numim destin sau soartă.

Ca astrolog profesionist, consider că fiecare om care se respectă și vrea într-adevăr să știe ce înseamnă el ca ansamblu trebuie să își facă o astrogramă personalizată, adică una numai a sa. Sunt la dispoziția oricui vrea să se cunoască la un nivel profund, care să îl ajute să evolueze așa cum îi permite dispunerea astrală cu care s-a născut și care, de fapt, reflectă, la un alt nivel, raportul său cu Dumnezeu.

UN AN NOU 2021 CÂT MAI FERICIT!