Luna Neagră în Leu, 5 martie-29 noiembrie 2014

 

 

She-Monster-600x384

 

 

Dacă s-a dovedit cât de importantă este poziţionarea Lunii Negre în tema natală, iată că şi tranzitele acesteia sunt de natură a lăsa semne adânci. Am punctat de curând, într-o manieră mai degrabă concisă, semnificaţiile generale ale lui Lilith, astfel încât cei ce doresc să se informeze asupra acestora, o pot face. Am făcut-o mai ales spre a crea un prag de înţelegere pentru cititorii mei în momentul când voi vorbi despre tranzitarea semnului Leului de către acest punct matematic, fapt care, în condiţiile actuale, capătă o relevanţă deosebită.

Zodie aflată sub guvernarea Soarelui, Leul are mult de-a face, evident, cu strălucirea, cu principiile vital şi conducător, dar şi cu orgoliul. Iar Lilith, poate deja aţi aflat, vizează, într-o măsură sau alta, răzvrătirea, sub diverse forme. Chiar şi numai de aici poate porni o serie întreagă de interpretări.

Ce va face, oare, Luna Neagră, în fieful luminii? Îi va afecta ea, oare, doar pe nativii acestui semn? Fireşte că nu şi aş vrea să aveţi în vedere acest lucru. Ceea ce se întâmplă pe harta astrologică influenţează, în orice clipă, pe toată lumea şi pe fiecare din noi. Un horoscop al zilei, pe care se întâmplă să-l auziţi şi fără să fi avut vreo intenţie în acest sens, nu explică, şi nici n-are de ce, întregul proces al interacţiunilor planetare, mai ales că este făcut mai mult pentru a binedispune, însă lucrurile sunt complexe.

Revenind, Lilith, „întâia femeie,” femeia nesupusă, intră în templul lui Apollo, într-o ţinută şocantă, şi nimic nu mai este cum a fost. Totul părea aici controlat, dominat de o anume ordine, de anumite principii şi deodată…Unii vor s-o dea afară pe Lilith, alţii nu, unii se declară revoltaţi, alţii seduşi, slujitorii templului sunt bulversaţi, se creează premisele haosului!

Aş putea rămâne la stadiul de metaforă, însă nu acesta este scopul acestui articol. Am folosit deja un cuvânt care contează, haos. Putem avea parte de aşa ceva mult şi bine cel puţin până în noiembrie. Putem avea parte de ceva asemănător anarhiei. Într-o primă fază, prin buna aspectare cu Uranus, Lilith favorizează înnoirea într-un sens pozitiv, este un impuls suplimentar către originalitate şi un strigăt al curajului. Însă vom vedea şi alte manifestări. Să nu uităm că trăim într-o lume a aparenţelor, unde mai toate doar par să fie într-un fel, iar Lilith se va strădui să ne arate de ce doar par.

Leul este asociat, la nivelul semnificaţiilor, Casei V, care simbolizează fie puterea dragostei, fie dragostea de putere. Zeiţa paradoxului vine să umble la ambele. Vom vedea mari dovezi de dragoste din partea unor persoane recunoscute drept timide, care capătă un avânt şi o frenezie de necrezut, vom vedea adevărate efuziuni de pasiune. Invers însă, vor exista paşi decisivi înapoi a unor fiinţe care doar se lăudau cu dragostea lor, sau se pot da în vileag  sentimente mincinoase.

Impulsivitatea capătă o putere incredibilă, la fel şi dorinţa de a brava. Curajul devine ceva contagios şi inexplicabil, nebunia riscului îi cuprinde şi pe cei fricoşi, care nu îşi mai suportă frica şi vor să spună ce au de spus, să facă ce nu ar fi făcut niciodată.

Acest lucru este valabil şi pentru indivizi şi pentru naţii. Vorbeam de dragostea pentru putere. Ei bine, aceasta renunţă la măşti şi scoate urlete înfiorătoare. Lilith aţâţă orgolii uriaşe, orgolii care au fost înăbuşite prea mult. Leul poate avea legătură cu popoarele mari, iar mândria acestora iese acum la rampă, ca o furtună, degetul este pus pe rană, ele simt că nu îşi mai joacă rolul cuvenit în istorie şi vor să schimbe situaţia.

Fenomenul Rusia nu este întâmplător. Să nu uităm modul în care a ţinut Putin să îmbrace festivitatea de anexare a Crimeii, acea solemnitate cu iz regal. Toate acestea au de-a face cu Leul, mai ales că…Lilith a intrat în cuadratură cu Soarele lui Putin din Scorpion. Acesta nu mai vrea şi nu mai poate să îşi ţină în frâu dorinţa de a-şi etala forţa. Atenţie, un Scorpion nu face paşi decisivi decât în condiţiile în care fie se simte foarte sigur, fie a ajuns, efectiv, la saturaţie. Să nu uităm că şi Scorpionul îl are guvernator, alături de Pluton, pe Marte! Deşi într-o exprimare oarecum pasivă, răsfrântă mai mult asupra sa însuşi, el este acolo şi înseamnă războinicul în stare latentă, care poate „erupe” la fel ca vulcanul semnificat, între altele, de Pluton. Scorpionul este un războinic care s-a pregătit, s-a durificat,  în iadul propriilor trăiri, iar atunci când iese la luptă, poate fi cumplit, căci el merge la sau totul, sau nimic.  O să mai pomenim de Putin.

Din fericire, Lilith în Leu poate indica şi mult teatralism, declaraţii fără acoperire, reprezentaţii sforăitoare, doar simpla nevoie de a epata. Să nu ne mire că vom observa în lunile ce urmează gesturi pline de dramatism ale unora dintre membrii famiilor noastre, care pur şi simplu vor cerşi ceva, probabil mai ales afecţiune. Se vor inversa posturi, taţii şi mamele se vor comporta ca nişte copii, vor avea pretenţii de copii, în vreme ce diverşi tineri, în speţă adolescenţi, vor încerca să se umfle în pene, să pară maturi şi nu de puţine ori vor comite gesturi necugetate, regretabile.  Capriciile la ordinea zilei! Va exista probabil un comic acerb al situaţiilor, cu tot felul de răsturnări, iar unele relaţii se vor renaşte din propria lor cenuşă, în vreme ce altele, părând perfecte, se vor prăbuşi din nimic.

Lilith taxează acum dur, mai dur ca niciodată, ipocrizia, dar şi lipsa de încredere. Cei indecişi vor avea mult de pierdut. Jumătăţile de măsură, mai ales pentru Lei, Vărsători, Scorpioni şi Tauri sunt condamnare, dimpotrivă, gesturile mari, care presupun asumarea unor responsabilităţi şi consecinţe importante vor fi răsplătite. Se pot da, ceea ce noi numim, lovituri, în afaceri, dar şi în dragoste. Speculaţii reuşite, investiţii profitabile pentru cei care mizează pe nonconformism, care şi-au aflat un stil propriu de acţiune.

Modelele clasice se prăbuşesc acum, în toate sferele vieţii. Este un moment extraordinar pentru creaţie, pentru nou, pentru altceva. Fă ce n-ai mai făcut, fă cum n-ai mai făcut, dacă vrei să câştigi, este motto-ul potrivit clipei. Artiştii sclipitori se pot exprima mai bine decât oricând şi ne putem bucura de opere sau spectacole inedite, chiar grandioase

În sfera puterii se produce un vârtej, clasele politice conducătoare pot suferi mult, cad capete importante, mai cu seamă în lunile iulie-august. Vor ajunge în justiţie oameni care păreau de neatins, chiar un fel de sfinţi. Crahuri financiare. O singură virgulă pusă greşit poate schimba totul. Din nefericire, aceleaşi luni, iulie şi august pot totuşi însemna beligeranţă, chiar război, întâmplări zguduitoare la nivel mondial. Acestea doar se pregătesc acum. Putin, de exemplu, încă nu a spus tot ce avea de spus, fireşte că vrea mai mult decât Crimeea. Putin nu vrea neapărat să obţină, concret, material, ceva, ci să fie băgat în seamă, la fel ca şi poporul său, poate în mod fatal influenţat de el, un om de-a dreptul puternic şi aspru, lucru de care iar se poate face „vinovată” Lilith. Se vor întâmpla, repet, lucruri ce presupun schimbări majore de strategie şi viziune. Vor fi, în respectiva perioadă, aspectări proaste cu Jupiter, Marte, Saturn. Este recomandat să se verifice tranzitele pentru Rusia, Ucraina, America, dar şi pentru acelaşi Putin, lucru pe care urmează să-l fac şi eu. Nu este vorba de a intra în panică, ci de a deduce toate posibilele implicaţii posibile. Şansa cea mare rămâne, în acest context, revirimentul moral, acceptarea propriilor greşeli şi renunţarea la ideea de dreptate implacabilă şi…unilaterală. Mai bine să i se dea, pentru hrănirea mândriei, puţin „ţarului” (Ras)putin, decât să îşi ia el, singur, mult, sper în triumful înţelepciunii, deşi majoritatea conducătorilor îmi inspiră jenă.

Sunt favorizate femeile curajoase, femeile care au ceva de spus, acum pot obţine drepturi şi favoruri nesperate, iar cele angrenate în afaceri se pot impune cu mult succes.  În unele cazuri, când nu avem de-a face cu femei de calitate, reuşita acestora se va face prin mijlocirea unor bărbaţi slabi, gen papă-lapte, sau prin şantaj. Farmecele sexuale sunt o armă cât se poate de eficientă în această poziţie a lui Lilith, însoţite de neruşinare,  ventuze pentru bani.

Căsătorii celebre se clatină, la fel şi imperii. Nimic nu este sigur şi nimeni nu trebuie să creadă că există ceva ce nu poate fi schimbat, dintr-un foc. Tocmai asta ne va dovedi Lilith în Leu, ce ne propune „viaţa ca un film.” De fapt, vom avea de-a face cu mai mult decât atât. Cei neînnarmaţi cu umor vor suferi cumplit, nu vor putea accepta ceea ce li se întâmplă şi chiar îi poate lăsa, la modul propriu, inima. Atenţie oricum pentru cardiaci, să nu se expună, atenţie pentru sportivii care se cred infailibili, sau pentru aşa-zisele staruri, care pot fi ridiculizate la maximum. Accidentele sau calamităţile vor fi la ordinea zilei, mai ales incendiile. În general, naşterile nu sunt favorizate acum, presupun pericol.

Se impune o mai bună sau mai firească comunicare cu copiii, de la care părinţii pot avea parte de revelaţii. Este un moment de mare efervescenţă al lor şi mulţi vor trece printr-o emancipare fără precedent. Riscurile sunt şi ele prezente, căci toată această perioadă, am spus, înseamnă risc, iar aceiaşi copii vor să-şi depăşească limitele, cu orice chip, uneori doar pentru a-şi sfida nişte părinţi prea rigizi sau prea neînţelegători. Nu sunt excluse disputele extrem de aprinse între vârste.

Aceeaşi rigiditate va fi taxată la diverse clase politice, chiar regimuri. Mărginirea, inflexibilitatea poate produce război în sensul propriu al cuvântului. Soluţiile nu mai pot fi căutate acolo unde au fost căutate deja, situaţiile ce se pregătesc să apară nu vor semăna cu nimic, de aceea trebuie inventate soluţii, nu găsite.

Veste bună însă, iubirea poate juca un rol fundamental, principiul iubirii, care va fi repus, cu stringenţă, în discuţie. Tonul autoritar va pierde, tonul autoritar nu poate aduce, la schimb, decât un alt ton autoritar, ameninţarea nu va speria, ci va îndârji, fără prietenie, la scară largă, mondială, se va ajunge la nebunie, ea ne pândeşte, cu Lilith în Leu.

Aşa cum pot dispărea de pe scena politică figuri importante, de nicăieri, prin persoane necunoscute, pot apărea lideri carismatici, de fapt aşteptaţi, care vor răsturna aşteptările şi pronosticurile, probabil în ultima clipă.

Într-un climat general al surprizei, ca să nu spun al confuziei sau degringoladei,  indicat şi de careul (acum slăbind) Lilith-Noduri Lunare,  în care bogăţiile unora se vor duce brusc pe apa sâmbetei, iar alţii se vor pomeni favorizaţi de circumstanţe incredibile, în care un renume este mai simplu de pătat şi o glorie nesperată mai lesne de obţinut  ca oricând, rămâne, alături de iubire, ca opţiune, credinţa, sau mai bine zis încrederea în ceea ce se află în spatele acestei lumi, care nu poate rămâne la fel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.